skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 71)
 • Auteur
  Berichten
 • vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Gaat Europa Japan achterna? & Diverse aandelen adviezen;

  Het enige land waar het nog goed gaat is Amerika, China (geloof de cijfers maar niet die daar vandaan komen) vertraagd, Japan komt er ondanks QE ook niet echt uit en Europa glijd af naar recessie (de belangrijkste motor Duitsland begint ook te sputteren), stokkende kredietverlening en deflatie als we de hoofdmotor van alle beleggingen; de rente, moeten geloven. Door de minieme rentes in Europa en Japan is de $ flink aan het stijgen. Goldman verwacht onder meer door de goede Amerikaanse groei dat de rente in 2015 op zal gaan lopen en dat we een $ kunnen zien van 1,25 eind 2014, volgend jaar de 1,20 om in 2017 pariteit te bereiken. (begin 2014 zaten we nog op 1.40), slecht voor internationaal opererende Europese bedrijven, maar goed voor US companies. (mijn focus blijft op Amerikaanse bedrijven, waar de rentabiliteit fors hoger ligt dan in Europa en de waarderingen voor mijn aandelenlijst terdege interessant zijn)

  Zal Draghi gaan schieten met het opkopen van obligaties as Donderdag?

  Ik denk het vooralsnog niet daar de recente PMI cijfers traag afglijden en de Eur economieën (nog) niet fors vertragen. In Amerika zijn de meeste banken een stuk gezonder dan de Europese, waar nog niet fors is ingegrepen en nog weinig groei zien in de kredietverlening daar de balansen nog veels te veel geleveraged zijn en nog veel dubieuze (onroerend goed) leningen op de balans hebben. Geen sector waar ik graag in beleg. Idem dito voor verzekerings maatschappijen, waar de winstgroei minimaal zal zijn door de lage rente en in Nederland woekert het maar door. Als de cijfers verder verslechteren en we PMI’s(de lijdende indicatoren) gaan zien van zeg rond de 45/47 voor de Europese economieën dan komt er QE.

  Je vraagt je af, naast de vele geopolitieke problemen, waarom de beurzen het goed doen?

  Het antwoord; TINA, There Is No Alternative, zakelijk onroerend goed nog te veel geleveraged en er staat erg veel te koop, minimale vergoeding in Obligaties, Goud en edelmetalen blijft hangen met deze inflatie en spaarrentes ultra laag. Er zit niets anders op dan je geld in aandelen te blijven steken.

  Maar waarin dan?

  Een index kopen via ETF is mogelijk, maar het verwachte resultaat zal op de langere termijn niet echt lonend, maar wel meer dan de rentes die je nu krijgt, met het vooruitzicht dat je in Amerikaanse obligaties geld gaat verliezen als daar in 2015 de rentes gaan stijgen. Het komt er nog meer op aan dat de juiste stockpicks een aangenaam rendement kunnen opleveren.

  Ik zit sinds Nov 2006 op een rendement van 12% per jaar, in goede en slechte jaren. Met het model dat ik test sinds Mei 2013 gaat het goed en voeg steeds meer aandelen die eruit komen rollen aan mijn portefeuille toe.

  Mijn lange termijn prognose is dat het aan blijft modderen met de diverse economieën en dat we voor de komende 5 tot 10 jaar weinig groei kunnen verwachten en de aandelen resultaten onder het lange termijn gemiddelde zullen liggen.

  Hierdoor ga ik me meer concentreren op het handelen in top kwaliteits aandelen, nee geen day trading (nooit gedaan en zal m.i. nooit een mooi lange termijn rendement opleveren), maar meer profiteren van euforie in bepaalde aandelen en kopen wanneer kwaliteits aandelen worden gedumpt omdat een kwartaal tegenvalt. Strikte koop en verkoop limieten inzetten om zodoende een aantrekkelijk rendement te behalen.

  Mijn model is gebaseerd op Fundamentele (micro) analyses met een focus op winstgroei, rendement op eigen vermogen, huidige waardering, analisten taxaties en performance (met een concentratie op de Sharp index). Alle aandelen boven de 2 zijn koopwaardig. Het huidige cijfer staat op 1.06, wat impliceert dat aandelen niet (spot) goedkoop zijn, maar ook niet overpriced.

  Stock picking is the name of the game !

  Hierbij een aantal favorieten voor de lange termijn, die zich ook in mijn portefeuille bevinden;

  Apple (model; 2.47) Koers $ 102.5

  Amerisur (2.86) UK pence 63,37

  GAP (2.49) $ 46,15

  Novo Nordisk (4.41) DKR 259

  Priceline (2.41) $ 1244

  Voor de beleggers die minder risico willen lopen met individuele aandelen zijn de volgende 3 ETF’s interessant (deze zijn gefocust op de grootste en meest succesvolle beleggers op deze aarde;)

  Ibillionaire index IBLN (recent op de markt) $ 26.07

  Global X top Guru index GURU $ 26.68

  Alpha Clone altern index ALFA $ 40,39

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Draghi en waarom aandelen niet corrigeren;
  http://goedbeleggen.wordpress.com/
  hatever it takes’ was zijn spraakmakende opmerking eind juli 2012 toen de AEX van 336 begin 2012 naar 283 begin juni was gezakt. Daarna hebben de aandelen markten maar 1 echt correctie laten zien (van 372 mei 2013 naar 332 eind juni 2013). De rentes daalde verder en zeer fors in de periferie.

  Onder druk van de markten en zijn eerder gemaakte belofte liet hij de rente dalen tot 0.15% (0.1% verwacht), maakte de deposito faciliteit voor de eerste keer ooit negatief en lending facility op 0.35% (verw 0.6%), nou nou wat een wereldschokkende gebeurtenis. De Euro daalde van 1.36 naar 1.35 maar sprong gelijk weer terug. De 3 kogels bleken losse flodders.

  De verwachtingen waren al hoog opgelopen, en de reactie was dus ook gematigd positief (Duitsland schijnt steeds meer om te gaan, gezien de inflatie die maar blijft dalen en de koers van de Euro internationaal opstuwt. De concurrentiekracht van Europa verslechterd en zou het opkomende herstel in de wielen kunnen rijden.

  Duitsland en andere zijn nog steeds doodsbenauwd voor inflatie, maar INFLATIE komt er alleen als er LOONinflatie komt, en dat is met de mega hoge werkeloosheid en de kracht van (grote) bedrijven in Europa zeker niet te verwachten de komende 5 jaar.

  Als toetje gaf hij nog aan dat de rentes laag blijven of nog lager.

  Maar de bazooka (waarschijnlijk nog het enig echte wapen) liet hij ongemoeid. De onorthodoxe methode in Amerika met het opkopen van schuldpapier werd (nog) niet aangekondigd, daar dit politiek niet haalbaar is in Europa.

  De rust in de aandelenmarkten blijft, doordat de centrale banken er alles aan doen om de economien te laten draaien en verder te verbeteren. Daarnaast zal al het verslechterende nieuws (zoals forse taxatie verlagingen van de Amerikaanse economie) aangegrepen worden dat de Tapering verder in de toekomst verschuift. Aandelen bewegen zich nu al geruime tijd op de dope van de centrale banken.

  Maar de belangrijkste reden, naast lage volatiliteit en volumes, is het feit dat er geen EUFORIE is, ik hoor niemand schreeuwen dat je aandelen MOET hebben en dat de winsten alleen maar hoger gaan de komende jaren…

  Ik ga me niet wagen aan koersvoorspellingen, dat kan niemand m.i., dus blijf me concentreren op zeer winstgevende ondernemingen. Recent heeft Apple mij geen windeieren gelegd en … had ik maar meer gekocht 😉 Dit jaar staat de teller op 4.4% waar ik niet ontevreden mee ben.

  Succes

  Victor

  Share this:
  Delen

  In reactie op: AEX Weekupdate #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Wikken en wegen;

  Ik zat met mijn laatste artikel redelijk goed, de daling kwam, maar net niet genoeg om mijn aandelen portefeuille aan te vullen.

  De resultaten en vooruitzichten van het 1st kwartaal zijn ok (verwachtingen zijn gematigd), de bemoedigende resultaten van Citi group werden beloond met 4.4%, let op dat de lichte stijging kwam door een vrijval van voorzieningen en betere resultaten van te koop staande onderdelen.

  Rusland hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, misschien moet men de schaakcomputer Deep blue die in 1996 van Garri Kasparov won, herkalibreren en Putin’s bewegingen invoeren om de Russen een stap voor te blijven.

  Morgen cijfers over de groei in China, wordt het erger dan de lichte afzwakking naar 7.3% (van 7.7% in Q4), zijn de cijfers betrouwbaarder? Tevens Chinese industriele productie en retail sales. Vorige week gaven de chinese auto verkopen al een ‘afzwakking’ aan van +11% naar +7.9% in Maart.

  De WTO is iets optimistischer gestemd over de wereldhandel, 2014 +4,7% (eerder 4.4%) tegenover 2.1% in 2013. Meer groei in westerse landen en wat minder in opkomende markten. Voor 2015 gaat men uit van +5.3%.

  Ik houd mijn kruit droog, er zijn nog te veel onzekerheden om blind de aandelen markt in te gaan.

  Pro’s;

  Draghi QE?

  China meer stimuleren?

  Verdere draai van Obligaties naar Aandelen

  Contra’s;

  Rusland?

  Tegenvallende kwartaal resultaten? (let op bij Westerse bedrijven die veel verkopen in Emerging Markets, zullen negatieve valuta effecten een belangrijke rol spelen)

  De lat ligt wel laag…

  KASPAROV

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Thema beleggen voor de lange termijn: Internet of Things;
  korte samenvatting van Morgan Stanley en welke aandelen het goed zouden kunnen gaan doen. Ik ga van het weekend deze aandelen in mijn model Vic’s© stoppen en kom dan volgende week met lange termijn koop of houd aanbevelingen.

  Bij aanmelding op mijn site (rechtsboven onder de landschapsfoto) komt het automatisch als email binnen. http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Aan de lijst voeg ik graag ook ASML en de andere semi stocks toe.

  Lees hier het zeer interessante verhaal;
  http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2014/04/03/apple-crown-castle-splunk-gaggle-of-internet-of-things-players-in-morgan-stanley-report/

  Goed weekend

  Victor

  In reactie op: Invensense #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Invensense, 1 van mijn stockpicks +11% gisteren,

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  onverwacht kwam er nieuws dat Invensense en STMicro hun wederzijdse rechtszaken over patenten staken en meer gaan samenwerken. Jammer voor de advocaten maar goed voor STM en uitstekend voor de veel kleinere Invensense. Hierdoor zullen veel brokers hun verwachtingen omhoog schroeven en hun doel koersen aanpassen. De Vic© ratio geeft op het moment 1.74 aan (boven de 2 is een koop) onder de 1 ga ik verkopen of het lange termijn verhaal moet goed blijven. Daarnaast verwacht ik op termijn dat deze relatief kleine speler (mktcap $ 1.8mrd) bij een van de groten gaat behoren.

  Hierbij nog even verhaal van 13 December en lijst van mijn Toppicks.

  In reactie op: AEX Weekupdate #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Heb vandaag even een aantal banken (ben er geen fan van) in mijn model® gedaan;http://goedbeleggen.wordpress.com/

  In reactie op: Samenwerking #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Rally? Ideeen? TGS Nopec & Offshore sector,
  http://goedbeleggen.wordpress.com/< /a>

  In reactie op: Perceptie belegger #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Nog een half uurtje voor de Nonfarm payrolls, verw 180k (204k) en Unemployment, verw 7.2% (7.3%), erg belangrijk of Ben (bij de volgende vergadering op 17/18 December) gaat aankondigen wanneer de Fed de stimulering gaat terugbrengen en met hoeveel (nu wordt Maart 2014 aangehouden en een vermindering van $ 7 mrd per maand). Een non farm payroll cijfer boven de 250k zal de onrust verder laten toenemen op de aandelenmarkt. Veel beleggers zullen dan de uitstekende performance van 23% in de SPX vast willen zetten. Dit zal alle andere indices lager zetten. AEX nu op 12% in 2013 en DAX +20%.

  Amerika groeit veel sneller dan verwacht (Gisteren US GDP 3.6%, tegen een verwachting van 2.8%, wel was de voorraadopbouw groter dan verwacht en consumptie iets minder dan men verwachte). Europa, met name de Duitse groei motor, draait goed. Frankrijk en de rest minder. Emerging Markets laten een groei hapering zien doordat er minder geld die kant opgaat.

  Wel zal er de komende maanden weer een flink robbertje worden gevochten in Amerika mbt de begroting en het schuldenplafond. De10 jaar’s rente op 2.86% geeft al onrust aan. Een rente boven de 3% zal aandelenmarkten doen dalen.

  Technische analyse; een SPX (nu 1791) onder de 1777 zal de daling versnellen.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  In reactie op: Performance Juli 2013 +7.9%, #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Eindelijk in de plus door de juli maand voor 2013 +4.1%. Dit jaar en vorig jaar aardig geteisterd door profit warnings en gehit door de prijs dalingen in grondstoffen en de daarmee gelieerde grondstofbedrijven. Deze junior mining sector is erg speculatief en je moet er flink bovenop zitten, dus ik ga de investeringen in deze bedrijfjes verder af bouwen. (Alhoewel ik er per saldo leuk op verdiend heb de afgelopen jaren 😉

  Ik verdiep me verder in stock-picking die mijn stringente model moeten doorkomen.

  De markten doen weinig, het is wachten op de Fed minutes en zoeken naar indicaties wanneer en met hoeveel de stimuli gaat afnemen. Op het moment wordt een afname van $85mrd naar 65 a 75mrd verwacht rond de Fed meeting op 18 Sept. Rond de zomer van 2014 zou de hele stimuli kunnen vervallen. (Op 19 juni werd Tapering besproken, op 31 Juli niet meer).

  Gezien de pers en de wereldwijde oplopende rentes wordt er nu verwacht dat men het woord Tapering weer in de mond neemt. Economisch en gezien de werkgelegenheid is er iets verbetering, maar nog niet genoeg om zonder wieltjes te fietsen denk ik. Als men teveel Tapering hoort, kunnen de markten verder dalen.

  Na 20:00 meer info.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  QE of QE light? Indicatie om 14:15 !

  Vandaag %tje lager in de AEX (344.6) met uitschieters van -5.4% in Portugal door de politiek crisis en oplopende rentes, -3.2% in Turkije en een olieprijs van $101.2 door Egypte en het risico dat het suez kanaal dicht gaat.

  Om 14:15 een indicatie wat de werkeloosheid zou kunnen gaan worden as vrijdag (waarbij de handel dun zal zijn door halve dag werk voor de amerikanen vandaag en morgen vrij met de 4th of July en velen nemen dan ook vrijdag vrij). Er wordt een ADP banengroei verwacht van 155/160k (135k). Grote afwijkingen zullen niet in dank worden afgenomen. Bij een forse banengroei komt QE light aan het eind van het jaar (of zelfs eerder!) in het zicht. Bij slechte cijfers, gaat men de groei in Amerika naar beneden bijstellen, met alle gevolgen van dien.

  Ik zat vrij goed met de laatste voorspellingen en markt gedachtes, helaas heb ik (nog) niet optimaal kunnen profiteren. Ik zal binnenkort met een update komen van de portefeuille, helaas zat ik ook voor een deel in de grondstof fondsen, waardoor het resultaat niet echt geweldig te noemen is.

  Ben nu met een model bezig, wat ik de komende weken wil gaan toepassen. Dit model concentreert zich voornamelijk op de lange termijn en vooralsnog ziet het er belovend uit.

  Huidige belegging’s mode: Buy on weakness.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  De geldkranen, te slecht, te goed is niet goed voor de markt,

  De markten zijn erg volatiel, het ene moment denkt men dat de geldkranen worden dicht gedraaid en op een ander moment denkt men dat de economieën weer minder gaan draaien. Er zijn niet veel bedrijfscijfers dus richting is moeilijk.

  De meest recent macro cijfers zijn ietsje beter dan verwacht, wat indiceert dat de wereld economie niet afzwakt en QE toch min of meer in stand blijft de komende tijd. Japan daalt hard daar ze de stimuli even achter houden, om te kijken wat voor invloed het zal gaan hebben op hun economie. De markt is natuurlijk veel te hard en te snel gestegen.
  De wereldbank heeft de groeiverwachting iets getemperd van 2.4% in Jan naar 2.2% in de wereld, wat druk zette op de aandelenmarkten in de ochtend. In de middag kwamen er iets betere retail cijfers en jobless counts in Amerika, wat aanzette tot een leuke rally.

  De grote vraag is niet of QE wordt getemperd, maar wanneer?
  Markten zullen volatiel blijven, dus maak korte ritjes naar boven en naar beneden.

  Het grote plaatje blijft dat er niet veel alternatieven zijn om in te beleggen dan aandelen.

  Technische analyse van Gann geeft aan dat de risico’s naar beneden liggen gedurende Juni 2013.
  Suc6
  Victor

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  In reactie op: Verwachting koersverloop Europese indices #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Ik verwacht dat we rustig naar de 350 +7.1% kunnen richting het eind van het jaar. Technische analyse geeft koop signaal aan bij een slot op/boven de 331
  http://goedbeleggen.wordpress.com/
  Mijn laatste update op een niveau van 336.9 werkt, er kan nog wel iets af, maar ik denk dat we dicht bij een bodem aanzitten.

  Het belangrijke cijfer de ISM Manufacturing (51.5, verw 49.7) van maandag gaf een mooi lichtpuntje in Amerika. Er is groei daar. Nu Obama aan de winnende hand is, kan de rust terug keren.

  China (gesloten deze week); cijfers geven aan dat het verder afzwakt, gelukkig niet erg hard. Het blijft wachten op stimuli, dat hoogst waarschijnlijk zal komen na de machtswisseling.

  Europa; de belangrijke PMI kwamen een tikkeltje beter uit dan verwacht, gelukkig geen flinke afzwakking anders stonden we fors lager. Griekenland bid voor uitstel en Spanje probeert ook tijd te rekken met hulp vragen tot na lokale verkiezingen (21 okt in Galicia en Basque). 2 grote donkere wolken boven de aandelenmarkten. Gezien de rentes in Spanje 5.74% en Italie 5,01% komen we in wat rustiger vaarwater.

  Het 3e kwartaal cijfer seizoen kan gaan meevallen, daar de verwachtingen fors zijn terug gebracht. In Europa zijn de taxaties voor de Stoxx50 met 11% verlaagd tov Jan 2012. Voor de SPX de laatste weken met 2.2%.

  Ik verwacht dat we rustig naar de 350 +7.1% kunnen richting het eind van het jaar. Technische analyse geeft koop signaal aan bij een slot op/boven de 331

  Automatische updates ontvangen? schrijf je even in, rechtsboven op de site

  In reactie op: AEX Video's #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Groei ! Bezuinigen is zo uit

  Super Mario Draghi vindt het (ook) veels te vroeg om de stimuleringspolitiek af te gaan bouwen. Er is naast een bezuinigingspact een groeipact nodig. Dat is tegen het zere been van Merkel die strikt wil bezuinigen en er een begin moet worden gemaakt aan de afbouw van de miljardensteun. Daarnaast staat ze op het punt om haar franse maatje te verliezen voor Francois Hollande die het stabiliteitspact wil open breken ten gunste van groei bevordering. De Europese inflatie vooruitzichten zijn gematigd dus een rente stijging ligt niet voorhanden. De voorgestelde bankenbelasting staat ook op losse schroeven, daar het investeerders wegjaagt en het banken nog moeilijker maakt om hun balansen aan te vullen. Het IMF geeft vele landen meer ruimte en tijd om hervormingen door te voeren.

  Ben Bernanke gaf in zijn speech gisteren aan dat de economische groei daar geleidelijk versneld, de huizenmarkt blijft slecht, inflatie blijft een gevaar (door de opgelopen olie en gas prijzen), de werkgelegenheid verbeterd (ziet in het laatste kwartaal van dit jaar 7.8 a 8%, 2013: 7.3/7.7 en in 2014 6.7/7.4%). Consumenten uitgaven en bedrijf’s investeringen blijven toenemen. Als het nodig is staat hij klaar om verder te stimuleren, maar zoals het er nu uit ziet niet op de korte termijn.

  Dus goed nieuws overheerst en het belangrijkst is dat de Spaanse en Italiaanse rentes er iets zonniger uitzien met 5.77% en 5.58%. De kwartaal resultaten komen min of meer beter uit dan verwacht. Gann trader (Tech analyse) geeft aan dat we de bodem gezien hebben en dat we vanaf deze niveaus rond de 10% stijging kunnen gaan zien.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/


  Attachments:
  merkel1.jpeg
  mario.jpeg

  In reactie op: AEX, ja….. nee…. #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  De daling is begonnen, een slot onder de 1265 in de spx zet de verkoop sluizen verder open;

  The threat of a hard landing in China subdued, it looks like a controlled soft landing. Air is also eroding from the real estate bubble, giving investors confidence we won’t see a sharp slowdown. Weaker European countries showed declining interest rates, inducing risk on investing in stocks and commodities. The ECB saved the day by using a big bazooka to offer basically limitless lending for 3 years at very attractive rates (1%) for the European banks. In the meanwhile politicians are still arguing what are the best solutions to solve the European debt problem without triggering a chain reaction and inducing a (hard) recession over the whole world. A positive sign is emerging that it will not only be austerity and fines, but also growth stimulation ideas in Europe. The big question is, is going Europe for the full Monty (ie more integration, fiscally and politically etc) or will it remain in dead lock by just words no action? Overall investors see it as promising, the glass is half full.

  The US is seeing signs of life, macro numbers are improving. Inflation (food & energy specially) is on its way down, giving room for (monetary) stimuli measures around the world. The engine of Europe, Germany is doing ok, numbers are coming in slightly better than estimates.

  Things are not as bad, as a lot of pessimists have proclaimed over the last couple of months.

  Risks:

  Greece and other weak countries aren’t going to pay up, risking a deep recession and dragging the world along with it if an adequate solution isn’t found

  Resurrection of US debt problems

  Upsides:

  New plans for Quantative easing in Europe and USA (now inflation is under control)?

  A real solution to stem the PIGS contagion, 1 Huge European Bond market(not likely at the moment), substantial increase of EFSF?

  Outlook:

  We are getting close to another Top of Tops meeting between European politicians, will this one be the real thing with real and detailed solutions? Regarding their track record, don’t expect lot’s of fireworks. The situation is very likely to be dragged on again, disappointing investors once again.

  One way or another the Europeans are going to pay the bill for the Greek and maybe other bills as well. Banks will take haircuts, but the ECB has to go to the barber as well, the Greek simply can’t pay for the banquet they were having for the last 10 years or so. Contagion will be the key word for the months to come. Bank recapitulations will also be the story of the day, Unicredit saw it’s share price plummet to 10 year low’s to 2.28 on share issues. More banks will follow the coming months, asset sales will be at depressed prices. A rebound of bank stocks happened on banks lobbying for relaxed Basel terms.

  We are going to see recession or near recession numbers for European countries, inducing further downgrades of numbers and company estimates. This will not be good for equity markets. At the moment markets are in a top forming process and I expect markets to head lower the coming month. Window dressing is nearly finished in the equity markets.

  On a 5 to 10 year view we could see very sluggish growth for the developed countries (like the 70’s) and a more moderate growth for developing nations. Commodities can play a good hedge in this scenario. Social unrest in Europe is increasing, see the recent migration of unemployed in Spain for instance, other weak countries will show the same the coming months. Capital preservation remains the play in the markets. Growth, which growth? is out for the moment.

  Strategy; I have sold holdings recently and covered part of my portfolio with futures and looking to hedge more.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  In reactie op: AEX, ja….. nee…. #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  December Portfolio and Outlook, may day ! Markets are heading lower,

  Dec Portfolio:
  Increased with 3.2 % (Underperforming the AEX with -0.8%) 2011: -13.6% AEX -12.1%
  Since inception Oct 2006 +65% (a 102% outperformance to the AEX -36%) or 12.4 % per
  annum on a weighted average basis.
  Cash: 34% of the portfolio. Note these above mentioned performances were made with an
  average cash position of 28% (so average market exposure has been 72% since Oct 2006)
  Winners: Eternel energy +50%, AND +40%, Rampart +33%, Bam +27%, Grange res +23%
  Losers: Goldsource -47%, Nautilus -18%, Xemplar -18%, UNG etf -15%, Duluth metals –
  13%
  Exits: Grontmij (part) & Hathor (taken over)
  Trades:
  Hedging the portfolio with FTI’s result: 1.1% on the portfolio

  Portfolio
  AEXInitial position taken in:
  Increased position in:
  Largest positions (in size):, 1.Probe mines, 2.Noront 3.Boskalis, 4.CFE, 5.Amerisur 6.Grange
  resources 7.Redstar gold, 8.Kendrion 9.Rainy River, 10.Exact, Imtech, Nautilus, Fission
  Energy, Victoria Gold, VMS Ventures, AMG, Octoplus, BAM, Great Basin Gold,
  Rockhopper exploration, RPT, AND, UNG ETF, Brasil ETF, Fairstar, Regal Petroleum,
  Duluth metals, Goldsource mines, Fancamp, Prodigy gold, Crescent point, Fairstar, Celtic
  minerals, North American Gem
  Good money was made on Grange res, Amerisur & Boskalis.
  Lost money on Probe mines & Nautilus.
  The month:
  The threat of a hard landing in China subdued, it looks like a controlled soft landing. Air is
  also eroding from the real estate bubble, giving investors confidence we won’t see a sharp
  slowdown. Weaker European countries showed declining interest rates, inducing risk on
  investing in stocks and commodities. The ECB saved the day by using a big bazooka to offer
  basically limitless lending for 3 years at very attractive rates (1%) for the European banks. In
  the meanwhile politicians are still arguing what are the best solutions to solve the European
  debt problem without triggering a chain reaction and inducing a (hard) recession over the
  whole world. A positive sign is emerging that it will not only be austerity and fines, but also
  growth stimulation ideas in Europe. The big question is, is going Europe for the full Monty (ie
  more integration, fiscally and politically etc) or will it remain in dead lock by just words no
  action? Overall investors see it as promising, the glass is half full.
  The US is seeing signs of life, macro numbers are improving. Inflation (food & energy
  specially) is on its way down, giving room for (monetary) stimuli measures around the world.
  The engine of Europe, Germany is doing ok, numbers are coming in slightly better than
  estimates.
  Things are not as bad, as a lot of pessimists have proclaimed over the last couple of months.
  Risks:
  Greece and other weak countries aren’t going to pay up, risking a deep recession and dragging
  the world along with it if an adequate solution isn’t found
  Resurrection of US debt problems
  Upsides:
  New plans for Quantative easing in Europe and USA (now inflation is under control)?
  A real solution to stem the PIGS contagion, 1 Huge European Bond market(not likely at the
  moment), substantial increase of EFSF?
  Outlook:
  We are getting close to another Top of Tops meeting between European politicians, will this
  one be the real thing with real and detailed solutions? Regarding their track record, don’t
  expect lot’s of fireworks. The situation is very likely to be dragged on again, disappointing
  investors once again.
  One way or another the Europeans are going to pay the bill for the Greek and maybe other
  bills as well. Banks will take haircuts, but the ECB has to go to the barber as well, the Greek
  simply can’t pay for the banquet they were having for the last 10 years or so. Contagion will
  be the key word for the months to come. Bank recapitulations will also be the story of the day, Unicredit saw it’s share price plummet to 10 year low’s to 2.28 on share issues. More banks
  will follow the coming months, asset sales will be at depressed prices. A rebound of bank
  stocks happened on banks lobbying for relaxed Basel terms.
  We are going to see recession or near recession numbers for European countries, inducing
  further downgrades of numbers and company estimates. This will not be good for equity
  markets. At the moment markets are in a top forming process and I expect markets to head
  lower the coming month. Window dressing is nearly finished in the equity markets.
  On a 5 to 10 year view we could see very sluggish growth for the developed countries (like
  the 70’s) and a more moderate growth for developing nations. Commodities can play a good
  hedge in this scenario. Social unrest in Europe is increasing, see the recent migration of
  unemployed in Spain for instance, other weak countries will show the same the coming
  months. Capital preservation remains the play in the markets. Growth, which growth? is out
  for the moment.
  Strategy; I have sold holdings recently and covered part of my portfolio with futures and
  looking to hedge more.
  Technical Analysis; Gann http://goedbeleggen.wordpress.com/gann-trader-technischeanalyse/
  Last leg of top forming seems near, a close below the 1263 in the SPX (now 1309) will bring
  markets lower, a bottom is expected in the beginning of March. Ask for a free report via this
  email: vgoossens@ziggo.nl
  Key points to follow: US & Piggs debt problems, Unemployment (&Consumers spending),
  House prices & sales, Commercial real estate, Debt, ISM producers index, Health of the
  banks & Real growth of companies sales & earnings. And of course QE or money expansion
  in Europe.
  I would be very helpful if you can send me your comments, Ideas and Investment proposals.
  Stock picks are of course very welcome 😉
  Good luck,
  Kind regards,
  Victor Goossens
  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  In reactie op: AEX, ja….. nee…. #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Alcoa indicatie 9.64 +2.3%, (Nederlandse) Media zat er weer eens naast;
  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Hoorde vanochtend op de radio dat Alcoa resultaten minder waren dan verwacht. Dus even de verhalen goed gelezen en nu blijkt dat het verlies per aandeel van 3c, exclusief reorg kosten als verwacht waren, de omzet was 5% hoger dan verwacht en ze gaan uit van een 7% hogere vraag voor 2012 en een tekort aan Aluminium. Zou zeggen erg mooi voor zo’n cyclisch aandeel. Prijzen staan wel onder druk -12% in het 4e kwartaal 2011, waarbij ze vorige week aankondigde de productie met 12% te verlagen.

  Vond een paar slides in hun presentatie erg interessant, zie op BI. Geeft mogelijk een mooie indicatie wat ons te wachten staat voor 2012: Europa zwakt af, Noord Amerika hersteld, China blijft mooi doorgroeien (wel lager dan de jaren ervoor), maar geen harde landing! Slide nr 7 erg interessant; Amerika en China lijken uit te bodemen en Europa onzeker welke kant we opgaan.

  En als toegift hierbij de prognoses van diverse banken over Amerika.

  Attachments:
  alcoa.jpg

  In reactie op: Tradershoek #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  De week van de Euro !?

  Merkel, Sarko en de rest van de Fockers zijn er eindelijk achter !

  Het lijkt er op dat er deze week een oplossing komt voor Europa en de Euro.

  De ECB gooit alles in de strijd om de muntunie te stutten, in ruil voor een aanscherping van de begrotingsdiscipline op ‘Duitse leest’ . Eurobonds is geen boe woord meer, Monti brengt de minister van ‘Welzijn’ tot tranen, Merkel en Sarko zitten nu aan de lunch en Geithner vliegt Europa rond om om de Europeanen op 1 lijn te krijgen. Gelukkig schijnt dit te slagen en dat men inziet dat het water aan de lippen staat en het vooruitschuiven van het probleem geen oplossing is.

  Het zal hoogst waarschijnlijk niet zo snel gaan als de markten nu verwachten en alleen puur bezuinigen zeker geen oplossing. De onzekerheden van de laatste maanden heeft veel bedrijven zeer sceptisch gemaakt (zie de profit warning van Michael Page vanochtend, deze sector is vroeg cyclisch).

  Het wordt zoals het er nu uitziet een combinatie van geld bij drukken (zeker noodzakelijk omdat de hele krediet markt op slot zit en iedereen elkaar wantrouwt in de financieele sector en ik zie het woord Deflatie steeds vaker terugkomen), schuldafschrijving (de grote vraag; wie gaat dat betalen? Belastingbetalers zullen gaan muiten, dus verwacht eerder dat obligatie houders van banken ook een steentje gaan bijdragen (zoals ik al eerder vermelde door het verplicht omzetten in aandelenkapitaal wat de eigen vermogen positie van banken duidelijk zal verbeteren zodat afschrijving op slechte staatsleningen gedragen kunnen worden).

  Ik ben bang dat het gekrakeel allemaal veel langer gaat duren dan de markten nu verwachten en dat na deze week de focus op Europa gaat verschuiven naar de financieele positie van Amerika en de vraag hoe de winsten van de bedrijven eruit gaan zien de komende jaren, ik constateer dat deze verwachtingen nog te hoog liggen. Aan de andere kant zijn de bedrijven, als men 20 a 30% van de taxaties haalt nog steeds goedkoop, zeker gelet op dividend rendement tov de rentes, de goede winstgevendheid van bedrijven en op per, pcf etc

  Als alles op zijn pootjes terecht komt verwacht ik een AEX stand van 330 (+8% tov 305 nu) en rond de 1330 (+6%) in de SPX, maar de markt loopt nu iets te hard voor de muziek uit, dus dek zo nu en dan de portefeuille af.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  weg-kwijt.jpg

  In reactie op: Tradershoek #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Na een ruim een maandlange zijwaarts koersverloop, bij de SPX tussen de 1215 -1300, werd afgelopen week duidelijk een neerwaartse trend ingezet. De SPX daalde afgelopen week tot 1159 vrijwel het laagste punt van de week.

  In oktober steeg de SPX fors met ruim 20% van 1075 tot 1293. In vele opzichten was dit een impulsbeweging

  Hiernaast: Credit default swap (kredietverzekeringen) voor ver-schillende landen. Des te lager deze koersen, des te kleiner het waargenomen risico op wanbetaling. Noorwegen, Amerika en Zwitserland worden het meest kredietwaardig geacht. Italië daar-entegen geniet minder vertrouwen dan het door onrust geteister-de Egypte, en België moet zelfs Vietnam en IJsland voor zich laten.

  Brains & Analysis
  wat impliceert dat na een correctie (abc) er nog minimaal een stijging zou moeten volgen (herstel golf c of golf 3). De top werd geplaatst op 27 oktober op 1293 waarna een eerste daling inzette tot 1215 (golf a). Daar-na zagen we ruim een maandlang een overwegend zijwaarts driehoekspatroon (golf b). Indien correct dan zitten we vanaf begin vorige week in correctie golf c.

  Deze correctie golf c bestaat sinds afgelopen vrijdag uit 5 subgolven en heeft als koersdoel 1158. Precies op 1158 ligt overigens ook het 62% Fibonacci steunpunt van de voorgaande stijging (1075 -1193). Tevens is op 1156 golfje v = i. Verder zijn er positieve divergentie waarneembaar in de MACD en RSI. Veel aanwijzingen dus dat er rond de 1158 een trendomkeer kan plaatsvinden.

  Ondanks de malaise op de beurzen blijven patroonanalyses en divergenties een naderende korte termijn op-waartse trendomkeer voorspellen die uiteindelijk zelfs zou kunnen uitmonden in een flinke rally richting 1380 -1440 (zie grafiek volgende pagina) . Zover is het nog niet maar een stijging tot boven de 1198 is een sterke aanwijzing dat dit bullish scenario zich gaat ontvouwen. Meer speculatieve beleggers kunnen opnieuw antici-peren op een stijging door nu long te gaan met een scherpe stoploss op 1145.

  Anticiperen op een trendomkeer met het accepteren van een klein risico (scherpe stoploss) is in de huidige marktsituatie naar ons inzicht de beste strategie. Indien, eventueel zelfs na een paar keer te zijn uitgestopt met een klein verlies, u op een gegeven moment in de huidige marktsituatie vanaf de start van een trendom-keer meelift op een flinke rally (SPX richting 1380 -1440) kan de winst fors zijn.

  Technisch is de markt rijp voor een flinke stijging/herstel. Een exacte timing is echter onmogelijk want deze zal ongetwijfeld geactiveerd moeten worden vanuit een positief nieuwsfeit uit politiek Euroland (euro-obligaties?). Zodra dit nieuwsfeit bekend is kan de beurs zeer explosief oplopen. Hierop anticiperen lijkt dus de beste strategie in de huidige marktomstandigheden.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  Gann.jpg

  In reactie op: Tradershoek #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Een van de oplossingen; Eurobonds EN 1 Europese belastingdienst;

  Weer zo’n politici die er niks van snapt.

  Merkel zegt net dat Eurobonds iedereen er zwakker van zou worden… en de markten hebben door dat ook zij er niets van snapt. Een super liquide bondmarkt is een van de belangrijkste maatregelen die ze snel moeten doorvoeren in plaats van blijven opkopen van bad bonds. Een van mijn regels is not to average down. Maak je verlies niet groter door bij te kopen in slecht spul. Ik denk dat ze niet beter weten.

  Straffen helpt ook niet, een boete opleggen als ze bepaalde doelen niet halen, hoe gaan ze dit betalen? Positief stimuleren belangrijker, dwz eerst getekende brieven dat de landen zich houden aan hun afspraken en dan Eurobonds tot bijvoorbeeld 60% van het begrotingstekort eurobonds en meer als ze op de goede weg zijn (zie onze Ieren). De (zwakkere) landen moeten tevens onderpand afgeven aan de ECB (goudvoorraad, staatsbedrijven etc) EN de introductie van 1 grote Europese belastingdienst; als men een groot gedeelte van de inkomsten in handen heeft, kunnen de uitgaven beter gecontroleerd worden, zullen de uitgaven efficiënter zijn en kunnen de landen aan hun afspraken gehouden worden. En dan in het genre Amerika; als er een belasting niet is afgedragen; opsluiten en dan pas vrij laten als er betaald is. Gaan we nu vol voor Europa of is het nu afblazen met torenhoge kosten en mogelijk een depressie voor jaren en dan na 10 jaar weer eens proberen…

  Dat Duitse verhaal van gisteren is koren op de molen voor de media. Ik zou wel gek zijn om mijn geld 10 jaar aan Duitsland uit te lenen tegen rond de 2%, de (echte) inflatie is al veel hoger en ik loop dan het risico dat op termijn het een Euro obligatie gaat worden met rentes van 4% of hoger.

  De AEX daalde meteen van 275.5 naar 270, maar zonder grote volumes (nu 0.9x 3 maands gemiddelde volume in FTI’s en 0.6x in de AEX) en de Yanks zitten een kalkoen naar binnen te werken (SPX Future tot nu toe maar 264.000 contracten (gem 2.5 miljoen per dag). Ga er maar vanuit dat een paar grote partijen de hele markt naar hun hand zetten, pas dus op in de aandelen Casino !)

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  merkel1.jpg

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 71)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN