skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Natural Gas veert op! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  De prijs van Natural Gas stijgt momenteel met zo’n 4%. De jongste voorraadcijfers in VS stegen minder hard dan verwacht met 73 miljard tot 1,83 biljoen kubieke voet. Een analist wijst erop dat de aantrekkende economische activiteit momenteel niet geheel verrekend is in de prijs:

  http://www.slimbeleggen.net/2010/04/natural-gas-veert-op/

  In reactie op: Junior Manie officieel van start! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Overname van Brett Resources door Osisko tegen 2,92 CAD

  http://www.reuters.com/article/idAFSGE62L05T20100322?rpc=44

  In reactie op: Junior Manie officieel van start! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Investment Industry Regulatory Organization of Canada – Trading Halt – Brett Resources Inc. – BBR

  http://finance.yahoo.com/news/Investment-Industry-cnw-2135709539.html?x=0&.v=2

  In reactie op: Junior Manie officieel van start! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  De kogel is door de kerk! The Wall Street Journal publiceerde als eerste mainstream media een positief stuk over de Goud & Zilver junior sector.

  Ik volg de sector al verschillende jaren. U bent inmiddels bekend met mijn analyses en koersdoelen voor fysiek goud & zilver, maar ik ben ook een fervent aanhanger van de bedrijven actief in de sector, en dan meer bepaald de juniors — de exploratiebedrijven en/of jonge producenten.

  Maar tot op heden hebben deze aandelen amper enig beduidend rendement kunnen voorleggen. Daar kan vanaf deze week wel eens verandering in komen. Jeff Opdycke van het invloedrijke The Wall Street Journal bracht afgelopen weekend als eerste de pro’s en con’s (rendement versus risico) van de junior sector in beeld.null.

  Voor wie opzoek ik naar de volgende Nasdaq-lookalike bubbel, is hier volgens mij aan het juiste adres. Naargelang de bull market in goud & zilver vordert, zal het grote geld opzoek gaan naar deze koopjes in de sector, en zullen vertienvoudigingen van de betreffende aandelen schering en inslag zijn: ‘het kot zal te klein zijn’! Dit zou wel eens het officiële startschot van de manie inluiden.

  http://www.goud-zilver.net

  In reactie op: Meredith Whitney waarschuwt opnieuw! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Meredith Whitney is een van de mooiste verschijningen op Wall Street. Ze werd tevens bekend als de dame die de Amerikaanse bankencrisis in een stroomversnelling bracht door in oktober 2007 met een zeer vernietigend analyserapport over Citibank uit te pakken. Ze maakte vooral brandhout van enkele boekhoudkundige toverposten op de balans, zoals bijvoorbeeld ‘Goodwill’.

  Door de accurate analyses verkreeg Whitney in de titel ‘The Best Analyst: Stock Pickers’ van Forbes.com en werd bestempeld als één van de 50 invloedrijkste vrouwen in New York.
  Gisteren was het weer zo ver: Whitney verklaarde aan Maria Bartiromo tijdens ‘Closing Bell’ op CNBC dat de verwachtingen van bankanalisten veel te positief zijn. De gemiddelde winstverwachting ligt volgens Meredith zo’n 30% te hoog. Ze vreest moeilijker tijden voor de (groot)banken. Vooral de krimp van de kredietportefeuilles met zo’n 20% dit jaar, en nog eens 10 à 15% volgende jaar, zal een domper zetten op de winstontwikkeling van de bancaire sector.
  Ook het terugtrekken van de overheidsstimuleringen gaat de banken pijn doen. De timing kon alvast niet beter, want enkele uren later verhoogde Ben ‘Helicopter’ Bernanke de discount rate met 0,5%!

  Link naar video: http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/1417222126/code/cnbcplayershare

  http://www.slimbeleggen.be

  In reactie op: Hugh Hendry heeft een nieuwe 'mystery trade' #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Het Russia Forum 2010 is goed op weg om een historische bijeenkomst te worden. Eerder merkte ik al de uitsproken visie op van Nassim Taleb dat iedereen Amerikaanse staatsobligaties zou moeten shorten. De overige opmerkelijke deelnemers waren: Marc Faber, PIMCO’s Michael Gomez, Investec’s Michael Power en Hugh Hendry. Deze laatste maakte trouwens gehakt van de eerdere uitspraken van Taleb. Hendry staat dan ook bekend als notoire beer en deflationist. Hij ziet belangrijke lessen voor het Westen in Japan, dat al verschillende decennia te kampen heeft met deflatie: “Het voorbeeld van Japan is dat een maatschappij met een hefboom van +200% (van het BBP) niet werkt. Je kan er nog zoveel helicopters met ‘gratis geld’ overheen laten vliegen.”

  Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij intellectueel aan de andere kant van het spectrum staat, en enorm ‘bullish’ is op staatsobligaties. Ook de China-bulls worden meteen naar de slachtbank geleid. De meest opmerkelijke uitspraak is z’n nieuwe ‘mystery trade’. Het zou dé ABX-trade van het decennium worden, waarbij het neerwaarts risico beperkt is tot 1,5%, en het opwaarts potentieel 75% is! De trade is vergelijkbaar met de CDO-trade (2005/2006) die Paulson tot een legende katapulteerde. Voorlopig laat hij niet in z’n kaarten kijken. Misschien vertelt hij er later wel meer over…

  http://www.youtube.com/watch?v=YQ2otZqmNKE
  http://www.slimbeleggen.be

  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat goud (en aanverwanten) zich niet in een bubbel begeven. Eerder kaartte ik al aan dat de gehele sector in termen van marktkapitalisatie kleiner is dan enkele kleppers zoals Microsoft of Exxon.
  Maar er komen steeds meer signalen bovendrijven dat de markt nog steeds geen geloof hecht aan de seculaire bull market in grondstoffen in het algemeen, en goud & zilver specifiek!
  John Paulson, hedgefundgoeroe en sinds enige tijd notoire goldbug, lanceerde eind vorig jaar een nieuw fonds in goud en goudmijnbedrijven. Nu enkele maanden verder, lijkt de lancering een regelrechte flop te zijn! Volgens insiders haalde Paulson slechts 90 miljoen dollar op, wat een peulschil is in vergelijking met zijn eigen inbreng van 250 miljoen dollar.
  Dus als zelfs een ‘god’ in de wereld van de fondsbeheerders, de meute niet over de streep krijgt, lijkt het mij wel vrij duidelijk dat er moeilijk sprake kan zijn van een bubbel… Mijn advies voor de aanhangers van goud: kijk NIET naar CNBC!
  http://www.goud-zilver.net

  In reactie op: Einhorn gaat voor kwaliteit & goud! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  gxd,

  Hedgefunds hebben zeker ook hun nadelen, zie ook mijn eerdere post hier: http://forum.dekritischebelegger.nl/aandelen/indekken-of-niet/

  Vooral hun ‘out-of-the-box’ visies vind ik interessant.

  In reactie op: Einhorn gaat voor kwaliteit & goud! #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  David Einhorn, een van Wall Street’s bekendste hedgefundmanagers, is de manager van het hedgefund Greenlight Capital. Daarnaast is David ook bekend als fervente pokerspeler. Zo behaalde hij een 18de plaats in de World Poker Series van 2006, wat hem 659.730 dollar opleverde. Dit bedrag schonk hij integraal aan de Micheal J. Fox Foundation, die onderzoek uitvoert naar de ziekte Parkinson.
  Ik wist de hand te leggen op het jongste kwartaalrapport van Greenlight, waarin wordt teruggekeken op 2009 en het afgelopen decennium, maar ook wordt vooruitgeblikt naar 2010. Ik geef een bulletpoint-overzicht:

  • Sinds oprichting in 1996 behaalde Greenlight Capital een rendement van +1397%, wat neerkomt op een gemiddeld jaarlijks rendement van +22%!
  • In het afgelopen decennium (2000-2009) werd +350% verdient, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van +16%, waarmee men de S&P500 ver achter zich liet, en dat met minder volatiliteit in de portefeuille!
  • In 2009 werd een positieve return behaald van +36,9%, waarbij de gemiddelde ‘net-long-exposure’ zo’n 33% bedroeg, waarvan 18% aan schuldpapier (hoofdzakelijk junk bonds).
  • Opmerkelijkste transacties (voor jullie lezers in de Benelux): de verkoop van Nyrstar en de aankoop van Delta Lloyd! De overige transacties leest u in het volledige rapport dat u hier onder kan inkijken:

  Einhorn-Greenlight-Q4-09
  Voor 2010 blijft Greenlight Capital vrij conservatief gepositioneerd, want Einhorn vindt dat de huidige koersniveaus al een zeer rooskleurig toekomstscenario voor de economie incalculeren. Hij blijft dus short gaan op crisis-gevoelige bedrijven en long op stabiele bedrijven (stevige balans, goede cashflow, …), en uiteraard is er nog de gigantische bulk goud die hij heeft aangeschaft!
  Ik kan me in grote mate vinden met Einhorn’s visies, met name wat betreft goud! Mijn visie op de grondstoffenmarkt in 2010 is vooral gericht op agrarische (fysieke) grondstoffen en goud- en zilvermijnaandelen, met name de junior klasse!http://www.goud-zilver.net

  In reactie op: Zilver naar $300? #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Beste tradewind,

  Interessante technische visies… kan je mij ergens een voorbeeld laten zien van de expanding diagonal formatie voor de Dow/goud ratio?

  Mvg,

  Nico

  In reactie op: Zilver naar $300? #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Beste Koos,

  Met de China put verwijs ik naar de prijsondersteunende aankopen van grondstoffen en edelmetalen die ik verwacht vanuit de groeilanden in het algemeen, en China specifiek. Zo was er onlangs al de grote aankoop van 200 ton goud van het IMF door buurland India.
  Het heeft in die zin dus weinig te maken met Chinese aandelen, alhoewel ik ook van de mening ben dat dergelijke aandelen zich ook in een langetermijn bull market begeven. Maar dat is een ander onderwerp waar ik later misschien nog eens op terug kom.

  Mvg,

  Nico

  In reactie op: Zilver naar $300? #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  De prijzen van goud en zilver gaan letterlijk en figuurlijk door het dak! Vooral goud breekt momenteel record na record. Zilver is ondertussen aan een stevige inhaalbeweging begonnen. 2009 was het jaar van enkele belangrijke fundamentele veranderingen. Ik kijk alvast vooruit wat 2010 en de verdere toekomst mogelijk in petto heeft.

  Zilver naar $300?

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN