skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Van de Redactie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Van de Redactie Hugh Hendry heeft een nieuwe 'mystery trade'

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Nico Pantelis Nico Pantelis 13 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Nico Pantelis
  Nico Pantelis
  Bijdrager

  Het Russia Forum 2010 is goed op weg om een historische bijeenkomst te worden. Eerder merkte ik al de uitsproken visie op van Nassim Taleb dat iedereen Amerikaanse staatsobligaties zou moeten shorten. De overige opmerkelijke deelnemers waren: Marc Faber, PIMCO’s Michael Gomez, Investec’s Michael Power en Hugh Hendry. Deze laatste maakte trouwens gehakt van de eerdere uitspraken van Taleb. Hendry staat dan ook bekend als notoire beer en deflationist. Hij ziet belangrijke lessen voor het Westen in Japan, dat al verschillende decennia te kampen heeft met deflatie: “Het voorbeeld van Japan is dat een maatschappij met een hefboom van +200% (van het BBP) niet werkt. Je kan er nog zoveel helicopters met ‘gratis geld’ overheen laten vliegen.”

  Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij intellectueel aan de andere kant van het spectrum staat, en enorm ‘bullish’ is op staatsobligaties. Ook de China-bulls worden meteen naar de slachtbank geleid. De meest opmerkelijke uitspraak is z’n nieuwe ‘mystery trade’. Het zou dé ABX-trade van het decennium worden, waarbij het neerwaarts risico beperkt is tot 1,5%, en het opwaarts potentieel 75% is! De trade is vergelijkbaar met de CDO-trade (2005/2006) die Paulson tot een legende katapulteerde. Voorlopig laat hij niet in z’n kaarten kijken. Misschien vertelt hij er later wel meer over…

  http://www.youtube.com/watch?v=YQ2otZqmNKE
  http://www.slimbeleggen.be

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN