skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 298)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Vanaf 8 augustus j.l. is de S&P versneld en wint rond de honderd punten elke anderhalve maand. Blijft dat tempo dan komt in de komende twee weken de 2900 dichtbij. Zijn we onderweg naar een piek zoals bij de bitcoin of komt er een topplateau? Rentes en olie zijn opwaarts in beweging gekomen en zullen dit jaar steeds zwaarder gaan wegen. Pieken we dit jaar dan lijkt 3400 een mooie topnotering voor de S&P. Gaan we een vlakke topformatie zien dan kan de 3000 ook ons einddoel zijn. Eerst maar eens kijken of het tempo er in blijft en er binnenkort 50 punten bijkomen.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Braaf breken onze S&P en zijn kleine bastaardneefje de AEX geheel tegen de fatsoensregels opwaarts uit de gevormde opwaartse wig. Ondanks toenemende rampspoed in de wereld (hoe meet je dat?) hoor je optimistische economische berichtgeving. Komen we dan eindelijk in de overdrijvingsfase? Doen we dat met een vlakke top in de maandgrafiek of krijgen we een euforische gravestone doji? Kijkend naar de yield curve is er geen haast. De korte rente is vooralsnog niet hoger dan de lange rente. Oceaanvervoer is ook nog okay, de baltic dry staat er nog prima voor. Het vakkundig onder het kleed geveegde stof, lees de staatsschulden, kunnen nog wel even blijven liggen. Kijk ademhalen, ofwel de onderkant van het koerskanaal opzoeken, kan altijd. Voor de AEX is eind deze maand of in november een stand ergens tussen 510 of 520 geen probleem. Op 505 lijkt veel steun te liggen (27/3, 6/7 en 29/8). Dit jaar nog in één ruk naar de bovenkant van het koerskanaal gaan, richting 600 lijkt too much. Corresponderend zou dat wel een glorieus eerste jaar voor Donald zijn. Stijgende koersen zijn al tijden inverse aan dalende volatiliteit. Alsof de beurs met tegenzin omhoog gaat. Welke burger heeft dan nu ook nog geld over om een aandeel te kopen? De banderilla’s van de bullmarket zijn nog niet geslepen. De rente en de grondstoffen ontworstelen de houdgreep vooralsnog nog niet. De marathonrally van de S&P gestart in het jaar 2009 kent een zware finale.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De opwaartse wig van de S&P is vooralsnog gaande, waarmee de 2500 mooi is uitgenomen. Dit terwijl de AEX in een opwaarts kanaal zijwaarts lijkt te bewegen, naar de onderkant van genoemd kanaal. Rond de 500 zou dan het moment van de waarheid voor onze index moeten komen. Met andere woorden de S&P stelt zijn trendbreuk keer op keer uit. Desondanks kleuren de indicatoren: olie, rente, valuta steeds grimmiger. De S&P wig vertelt ons dat binnen een maand niet onder de 2470 gekomen mag worden. En dat december ingeluid moet worden tussen 2500 en 2550. Voor waar smalle trading ranges. De wig kan natuurlijk eerder geknakt worden, bijvoorbeeld door een escalatie van het conflict met noord-Korea.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Drie dagen na het vorige bericht piekt de S&P op 2490 punten. Brengt september noteringen die daarboven liggen, of duikt deze index onder de 2420? Pakken we na het zomerreces de draad weer op, of breekt het? Eens kijken welke grenswaarde het eerste overschreden wordt.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De S&P bevindt zich in een opwaartse wig. De onderkant van de wig startte op 1 december 2016 en de bovenkant begon op 1 maart 2017. Op 19 juni zien we met 2453 een cyclushoog. De 2481 van 26 juli kan de volgende zijn. Mooier is het wanneer we deze maand (augustus 2017) via een valse opwaartse uitbraak een gravestone doji gaan zien. De DAX lijkt in de weekgrafiek nog even hoger te willen. Terwijl de euro/dollar even de andere kant op lijkt te willen. Op grondstoffen wordt momenteel een harde strijd gevoerd welke kant het op moet. Oh ja een opwaartse wig duurzaam aan de bovenkant verlaten is zeldzaam sterk. These are mysterious times.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  We beginnen deze dag met rode futten, de Nasdaq zelfs met 9-tiende procent. We zagen de rente inderdaad stijgen de afgelopen weken, op naar de volle procent dan maar. De dollar heeft al 1,17 voor de euro betaald. Meest opvallend is de DAX die op 20 juni 12951 punten deed. Terwijl nu nog geen anderhalve maand later er al 800 punten af zijn (bijna 7 procent). Ik herinner me dat enige jaren geleden de Europese beurzen een maand of drie eerder dan de Amerikaanse beurzen begonnen te dalen. Gisteren tikte de S&P de 2484 aan. De mooie 2500 lijkt dichtbij. Dat de bullmarkt doorzet lijkt minder waarschijnlijk door het significant dalen van de DAX. Vraag is of dat een vervolg heeft in een jaar tijd naar 9500 punten. Parallel kan de AEX dan misschien wel naar de 370. Toch hoeft Wallstreet nog niet acuut fors omlaag, de eerder genoemde drie maanden zijn nog niet gekopieerd. Distributie heeft nu eenmaal tijd nodig in een topfase. Of de S&P nu vanaf vandaag eerder de 2500 laat bijtekenen of eerst terugtrekt tot 1400 is een prikkelende vraag. Komende maand mag blijken of het gaspedaal nog een keer ingetrapt wordt. Kijkend naar de maandgrafiek zou de tank in 2019 wel eens leeg kunnen zijn.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  2453 is inmiddels met hangen en wurgen in de afgelopen twee en een halve maand geweest. Deze week ‘verslechteren’ de parameters verder. De rente stijgt dreigend en de olie herstelt. Eindelijk ziet het euro/dollar paar de 1,14 weer terug. Van 2001 tot 2008 verbeterde de export van de USA sterk onder een afzwakkende dollar. Gaan we richting 2025 op herhaling en kopen we tegen die tijd twee dollars voor de euro? Ik zal mijn vakantie bucket list er op aanpassen. Olie is nog 10 dollar verwijdert van uitbreken en goud mag eerst nog boven de 1370 zien te komen. Wil de kleine man met zijn aandelen de zomer in? Gisteren gaf de S&P een ruk omhoog. Toch staan de sterren weer minder gunstig voor een verdere opmars vanaf 2009 van de onderhavige bullmarkt. Rente en currency gaan voorop, olie en edel kunnen volgen, waarna onze vriend de S&P pardoes in twee stappen van 500 punten in één tot twee jaar een bearmarkt kan worden. Het pleit zal beslecht zijn wanneer de duitse 10 jaars rente op 0,5 staat en de e/d 1,20 doet. Wordt vervolgd.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  All time high 2400 is door de S&P deze week bereikt. De twee dagen er na was er onvoldoende sjoega om daar nog een schepje bovenop te doen. Het was ook een week waarin de euro/dollar tot inkeer kwam en weer besloot te stijgen. De rentes deden hetzelfde en met het luiden van de weekbel draaiden de edelmetalen ook. Zet die ontwikkeling door dan geven de drie musketiers e/d, rente, en edel, d’Artagnan S&P volgende week een lesje. De e/d heeft als target evenaren en verbeteren van de 1,08. De 10-jaars duitse rente mag naar 0,5 en hoger. Dat zouden mokerslagen voor de S&P zijn. Deze zal op zijn beurt ook wild terug meppen. Overigens gooien de wereldmachten hun defensiebudgetten omhoog. Het is dus volkomen gerechtvaardigd om de beurs in martial art termen te bespreken. We zijn benieuwd of de beren komende week in de aanval gaan,

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Baltic zakt, zie BDI op Bloomberg. Euro/dollar en rentes maken een herstelpoging. Toch vliegen de indices nog niet tegen de klippen op. De overtuiging van de rally lijkt te vervagen. Uitzoomen geeft een 2007 top van de AEX rond de 700, gevolgd door 2015 op 510. Deze ‘behoort’ verslagen te worden, zo niet dan ligt de weg open naar 300 en minder. Altijd moeilijk om te zeggen hoe lang het klif-hangen van de indices nog doorgaat. Maart lijkt vroeg en in de zomervakantie zou het laat zijn dat de bijl valt. Alert worden we wanneer de e/d weer boven de 1,08 komt en ook de rentes nieuwe toppen vormen.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Opvallend hoe snel zilver zich herstelde van de koersverliezen eerder vorige week. Ook olie en rentes bleven over de week bezien goed liggen. Dat maakt de DOW 20 mille minder gefundeerd. Komende week lijkt er op de indices dan ook wat meer ruimte omlaag dan omhoog te zijn. Een majeure top mag best drie maanden duren, dus februari kan nog makkelijk in het teken staan van aandelen overdragen van grote naar kleine handjes. The big swings hebben we ook nog niet gezien. Voor capitulatie lijkt het nog wat vroeg.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Russel 2000 & DOW transportation zijn 2% van hun top af, terwijl de S&P een nieuwe top dreigt te zetten. Ondertussen zakt de dollar kalmpjes verder. Staat de geldkraan open? We hebben al eens eerder gezien dat de indices in Europa eerst omlaag doken, en de VS pas later volgde. Toch gaat alles nog heel bezadigd. De fase van twee tot vijf procent uitslagen zal nog wel komen. Handig is om op te letten hoe de beweging rond het weekend is, want dat is vaak de trend. Opvallend ook dat bij stijging de volatiliteit daalt en bij daling van de index de volatiliteit stijgt. Benieuwd of Wallstreet zijn optimisme weet vast te houden deze week.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De S&P wiebelt vanaf begin december tussen 2238 en 2275. Rente, valuta en olie voeren het afgelopen jaar de druk op de indices op. Vaak worden shorters met grote koersschommelingen van wel 5% weggepest, alvorens het luik open gaat. Ook een stille periode (soms 3 maanden) doet de moed verbleken. Het lijkt steeds duidelijker te worden dat de S&P moet gaan corrigeren. Het is alsof Goldman Sachs aan Trump vraagt: “blaas nog eens in de buidel”. Komt er een konijn uit de hoed? Vooralsnog heeft de e/d netjes zijn 1,07 deze week veilig gesteld.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De afgelopen weken noteerde de e/d 1,0623 en 1,0676. De laatste notering wordt deze week nagejaagd. Olie zit al een jaar in een uptrend, hetgeen zich langzaam vertaalt naar inflatie. Ook de rente kruipt omhoog. Voortekenen die waarschijnlijk volstrekt voorbij gaan aan de dikke ikken aan het stuur. Ondertussen wurmt de AEX zich weer in een oplopende wig. De eerste keer brak ze daar opwaarts uit …… De jongens van de lange adem hebben defensieve aandelen op min tien procent gezet. Edelmetaal heeft zich gehandhaafd. De futten staan licht rood. Dat hebben ze eerder ook gedaan, waarna alles gerepareerd werd. Of dat vandaag ook gebeurt? Misschien is 360 wel dichterbij dan 560 voor de AEX.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Boeiend om een persconferentie van president elect Trump on-line te kunnen volgen. Ik lig in een deuk, wanneer ik me voorstel met mijn eigen familie een land te gaan leiden. Tokkie op Defensie en Anita op Welzijn.

  Vanmorgen zien we dat de dubbele 1,04 voor de e/d blijft staan en nu de 1,06 met een dubbele knoop aan de zegekar gebonden wordt. In 2015 topte de AEX over tijdbestek van vier maanden in de regio 504/510. Om daarna een 130 punten te verdampen. Lukt het in de komende maand(en) niet door de 510 te komen, dan staat er een lagere top. En dat lokt meestal een grotere daling uit. Vooralsnog behouden de grondstoffen hun opwaartse momentum. En ze zijn nog maar net begonnen. Of ze moet gauw weer omlaag getimmerd worden, maar waarschijnlijker is dat daarin een bullmarkt begonnen is.
  Het is de tweede keer in korte tijd dat de S&P met rode futten start. De eerste keer werd gerepareerd. Misschien nu weer, maar bij een exhaustion rally komt een keer de neerwaartse versnelling. Het is terugtrekken, verzamelen en een nieuwe aanval (op de 20mille van de DOW), of de handdoek wordt gegooid. Het laatste wordt steeds waarschijnlijker bij doorstijgen van grondstoffen en e/d.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Vanmorgen 1,06 voor de e/d op de borden. Met rode futten. De druk op de S&P is groter. Normaal denk je “morgenrood brengt de zilvervloot”. Maar nu hou ik ook rekening met neerwaartse versnelling.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  E/d geeft vanmorgen met 1,055 al flink druk op de indices. Olie en edel tenderen opwaarts. Evenals de rente. Nu maar eens kijken of de aandelen dat ‘verraad’ kunnen weerstaan. Opvallend gisteren dat Wallstreet nog een half procentje hoger ging, maar dat Europa daar geen zin in had. Komt dan nu de correctie, of erger? Of is het de zoveelste beartrap?

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Dollar heeft voor de 2e keer de 1,04 getikt, mogelijk een dubbele bodem. Pond lijkt zijn daling te hervatten. Olie netjes in stijgend kanaal. S&P geeft 2/3 procent toe, terwijl AEX yearhigh maakt. Edel veert weer op. Gaat wallstreet later vandaag verder omlaag? Het is spannend, want vaak wordt dat met groene futten s’morgens gemaskeerd. “Ochtendgroen, pas op voor je poen”. Laat 2017 een AEX-daling zien van minimaal 100 punten?

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  2016 is een mooie droom. De AEX wint wel honderd punten. De S&P is met een opmars van 24% nipt de mindere van onze index (27,7%). Fantastisch, bleven we maar altijd slapen. Scenario 1) De feestdagen worden gebruikt om een “correctie” in te zetten. Scenario 2) Begin januari wordt er nog even op het gaspedaal getrapt. Senario 3) Er wordt gerekt tot maart. In ieder geval wordt er van uitgegaan dat er in 2017 iets ‘moet’ gebeuren. Laten we maar vooral de dollar en de rente in de gaten houden. Van 1,50 naar 1,05 is bepaald niet best voor de export van de US en beslist hun troef niet welgevallig. Edelmetaal is bijna op steun. Olie lijkt uitgebodemd. Kernvraag blijft: Heeft Wallstreet zowel de democrats als de republicans “in de zak”. De bonussen zijn verdeeld, nu nog de shorters wegjagen. Fijne feestdagen.

  In reactie op: Rhythm of Standards and Poor #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Volle maan, de aex maar liefst vijf dagen boven de Bollinger. Pullback of meer? Multiple choice voor de AEX: a) -10 points, b) -50 points, c) naar 560.
  Welke argumenten wilt u aanvoeren? Een nieuwe president wil graag bij de herverkiezing een gloria halleluja beurs hebben, wat makkelijker is wanneer je laag start. Voor de verwarring wordt een eindejaarsrally nog wel eens tot februari doorgetrokken 430-510 van begin december 2014 naar april 2015. Om vervolgens naar 2016 toe op 27 november al 475 te tonen en daarna veren te laten tot 11 februari op 378. vanaf oktober tendeert rente opwaarts. Baltic dry daalt vanaf half november. Dollar heeft een schijnaanval op de 1.0525 uitgevoerd. Misschien is het wat vroeg en uittoppen wil nog al eens maanden duren.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 298)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN