skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Trading Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Trading Rhythm of Standards and Poor

Tags: 

Dit onderwerp bevat 230 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door mereoc mereoc 5 jaren, 10 maanden geleden.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 231)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De ideale cyclustop valt einde maand. Rekening houdend met 5 dagen speling kan dat deze week, maar ook volgende week zijn. Vooralsnog is het waarschijnlijk dat de indices vandaag en morgen wat kunnen aandikken. Of er dan volgende week nog een snok bij op kan, kan eventueel bij een late top. De e/d heeft opwaarts genoeg potentieel, en de AEX lijkt probleemloos de 280 (285) te kunnen bereiken.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Vrijdag zullen expiratie belangen spelen. Woensdag, morgen dus, is een mooie kandidaat voor een cyclustop rond 1200-1220. Om in de week daarop enig correctie te zien. Afhankelijk van de trend kan die fase dan terug, zijwaarts, maar ook opwaarts zijn. Dat zien we dan volgende week wat de trendrichting is. Eventueel zouden futten de AEX donderdag nog kunnen stuwen, waarna nabeurs de echte reversal kan komen. Maar goed het gaat vaak anders dan je verwacht.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De daling is van 29 april 1363 naar 15 augustus 1120. Hoever de stijging sindsdien doorloopt is de eigenlijke discussie. Was het tot 1218 op 31 augustus of zijn we onderweg naar een nieuwe top? Men zegt dat bij een meerjarige beurskrach de nekslag komt door een combinatie van looneisen en inflatie. Volgen we die gedachtegang dan zijn 1240 en 1360 mogelijke koersdoelen. Voor vandaag starten de futures lager, evenals de e/d, omdat ook wallstreet na 20uur gisteravond wat van z’n winsten inleverde. De cyclustop gisteren is erg vroeg, vandaar dat de neiging bestaat te denken dat de S&P zich zal vermannen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De 2% daling van woensdag is sterk genoeg om te denken dat dinsdag een vroege cyclustop was. Maar omdat ook de hele volgende week de cyclus afgerond mag worden, en er vrijdag nog expiratie is, is het verstandig nu nog niet met het definitieve oordeel te komen. Vannacht klom de e/d van 1,355 naar 1,362. Voor de amerikaanse export is verdere stijging beneficial. Tot het tegendeel bewezen is met verdere agressieve daling van de S&P (980-1050) blijft een lichte bias opwaarts (1200-1230).

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Precies 2 maanden beweegt de S&P nu tussen 1120 en 1220. Inmiddels schurken we tegen de onderkant van die range, terwijl voor komende week de rode strijders prevaleren boven de groene. Want binnen twee weken is het tijd voor de nieuwe cycluslow. De transportation index en de nasdaq boekten zware verliezen, wat somber stemt, omdat ze als voorlopers worden gezien. Kan de 1120 (overshoot 1100) komende week weer als stootblok fungeren, dan mogen de optimisten opgelucht ademhalen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De week begint met een rode voorbeurs indicatie. Voor een cycluslow op dag 16 is het aan de vroege kant (vrijdag a.s. is dag 20. De 1120 hangt voor de S&P aan een zijden draadje, wat de mogelijkheid geeft dat we toch de 1050 gaan zien deze week.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Sinds 10 augustus is vandaag al weer de zesde aanval op de 1120 gaande. Oorzaken werden steeds in Europa gezocht, terwijl juist de afgelopen week licht betere amerikaanse cijfertjes binnendruppelen. Kwam de e/d bij de knockdown nog van de 1,44 , met 1,326 is het uitgangspunt voor herstel van de indices aanzienlijk verbeterd. Voor nu eerst maar eens kijken hoe we het begin van de week doorkomen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  En de 6de aanval is geslaagd. Omdat het nog vroeg in de cyclus is, kan de daling nog vervolg krijgen, bijvoorbeeld naar 1050 op donderdag. Standaard is dan vrijdag laat de positieve reversal, omdat iedereen het weekend dan in het hoofd heeft. Dat is wat ik nu in het hoofd heb maar het kan natuurlijk heel anders uitpakken.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Het eerste gewin is kattengespin. 1123 is leuk, maar 1150 mag gepasseerd om gisteren als vroege cycluslow te betitelen. Wordt de shortsqueeze meer dan teruggedraaid, of gaat ie door naar de cyclushigh, is het thema van de rest van de week. Vooralsnog rekening houden met a dead cat bounce.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Een beetje wallstreet-wizard tovert op vrijdag na 18 uur pas het konijn uit de hoge hoed. Wordt het koppie-stoot aan de bovenkant van een dalend kanaal, of wordt een opgaande trend bevestigd? In het laatste geval mogen we de rest van de maand ons verheugen op hogere koersen. Bij een gitzwart konijn met gifgroene ogen staan we volgende week al weer onder de 1100 punten. Van mij mag Jodocus evenwel lief wit zijn met schattige rode kijkertjes.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  We zijn in de fase van de cycluslow, blijven we komende week boven de 1100 dan is dat positief. Het is 50/50 of we maandag lager gaan, daarna nemen de kansen voor een upswing alleen maar toe. Komende week wordt mijn inziens besloten of we richting 1000 of richting 1400 vertrekken. Het eerste rap en het tweede naar het einde-jaar toe.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Met een winst van meer dan 3% lijkt het statement gemaakt. Komende twee weken zal de S&P trachten tot boven de 1220 te reiken om daarna de echte uitdaging voor de kiezen te krijgen: 1350. De opmaat is vandaag gemaakt, we gaan zien of het allegro volgt.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Met vandaag erbij zijn er optimaliter 9 handelsdagen te gaan naar de cyclushigh. Dat gaat nooit (nou ja praktisch nooit) in één streep. Dus stapje terug en sprongetje vooruit is normaal om de high ergens tussen 1220 en 1270 te doen landen. Een beetje bumpy kan het best worden, want de beren mogen nog begeren, maar gaan waarschijnlijk met weinig vet de winter in. Vat die 9 niet te letterlijk, omdat er een standaardafwijking van 5 dagen is toegestaan. En in uitzonderlijke gevallen wordt het ritme syncopisch aangepast. Met andere woorden: Het blijft gokken.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  1220 is met glans bereikt. Maar er is nog tijd voor zowel ruim hoger als nog voor even een stukje terug. Ook de novembercyclus lijkt de indices nog weer hoger te kunnen brengen, wellicht de zomertop evenarend. Slaat het sentiment in december door naar euforie, dan wordt het pas serieus oppassen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Stapje terug en weer 2 stappen voorwaarts. Dinsdag is de voorkeursdatum, maar een klapper maakt men het best rond het weekend, omdat de kleine man dan liever z’n kruit droog houdt, en zodoende geen roos kan raken. Laat daarmee gezegd zijnde dat het mogelijk is dat met name vrijdag na onze sluit en maandag de S&P opwaarts kan versnellen. Theoretisch is het mogelijk dat afgelopen dinsdag al de cyclushigh is gezet op 1225, maar dat die nog gaat komen heeft een hogere graad van waarschijnlijkheid. We laten ons weer verrassen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Al het goede in twee-en. Daar kan nog wel zo’n dagje bij, en misschien nog een beetje. Tel daarbij op nog wat opdrijven m.b.v. de futten en een reversal dagje dan zijn we wellicht aan dinsdag/woensdag dat we de cyclustop gaan zien. 310-320 kan voor de AEX de doelregio zijn, voor de S&P is 1250-1270 al eens genoemd. Benieuwd hoe hard we daarna naar beneden gaan. Dat hoeft niet zo noodzakelijk met bruut geweld, omdat er denkelijk nog genoeg shorters in de markt zitten. Hou de oren stijf, en de kaken slap: dat geeft het beste pokerface.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Na 2 dagen van bijpotten zijn we dan op de ideale 20ste dag van de cyclus. Het zou mooi zijn als hier ook een top gemaakt wordt, maar daar kunt u geen gif op innemen. Na vandaag neemt alleen de kans toe dat het dagslot lager is dan het slot van de dag er voor. Voor vandaag geef ik de stijgers nog een betere kans. Intraday is het uitkijken naar signalen als een blow-off, en het opdrogen van de rally. Waarschijnlijk weet u ook wel dat het ook wel eens voorkwam dat voor een belangrijke daling de indices tot wel meer dan 10 dagen onafgebroken konden stijgen. Voeg de kans op zijwaarts corrigeren er bij, en u start de dag met oefenen of u over ongekookte eieren kunt lopen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Die eieren breken dus makkelijk. De cyclustop lijkt gezet op dag 19 (maandag j.l.) Waarschijnlijk dalen we nu tot 1 november, maar 3 november is ook een hele mooie dag voor de cycluslow. Waarbij bijvoorbeeld 1160 kanshebber is. Voor de Aex noemen velen de 290. Anderzijds is een late top nog steeds mogelijk, want we mogen doortellen tot 25. Maar short tot begin november heeft op dit moment meer kans. Vorm uw eigen mening, en op de chat kunt u met de daytraders uw instap finetunen.

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Kansen verkeren, na een PR gisteren wordt er nog een pootje omhoog gezet. Dat er reactie gaat komen is duidelijk, maar wanneer en hoeveel? Overbought is een toestand die hardnekkigheid kan vertonen, en afkoeling kan ook in tijd. Op die manier kan een cyclusdal gedempt worden. De cyclustop is nabij: eergisteren, vandaag of morgen. Het cyclusdal is ook al nabij volgende week.
  Misschien dat daarna de rally na relatief weinig oponthoud vervolgt gaat worden. Mogelijk dat daarbij het aanstaande cyclusdal dichter bij de 1230 dan bij de 1160 komt te liggen.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 231)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN