skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Geheime interventie BIS op goudmarkt #link naar dit bericht
  Avatar
  Joop
  Bijdrager

  Het gebeurt nog steeds, alhoewel op minder grote schaal, het BIS heeft twee maanden geleden nog 360 ton goud opgekocht van een natie in ruil voor dollars.

  De tactiek van BIS heette vroeger & tegenwoordig: wij bepalen de marktwaarden & verdienen er goed aan, helaas zijn zij te voorspelbaar in hun gedrag.

  Mijn theorie luidt dat het beschikbare volume aan valuta niet tegelijkertijd te investeren is, er zit wel degelijk een patroon in, kijk alleen maar eens naar de prijzen van goud en palladium over een langere termijn.

  Als goud hoog staat zal het palladium laag staan, zo bedienen ze zich meer van die grappen, ik kan er dieper op ingaan, maar dan typ ik zo een heel forum vol, denk niet dat dat de bedoeling is, toch?

  In reactie op: Een listig jaar ? #link naar dit bericht
  Avatar
  Joop
  Bijdrager

  Ik vind het qua listigheid nog wel meevallen als ik eerlijk moet zijn. Ik ben ook niet een man van statistieken. Het is een leuk onderdeel om iets in te schatten maar ik ben van mening dat als je teveel aan kansen mist als je dit gegeven als “wetmatigheid” ziet.

  Laatst viel me op dat palladium een tijdje redelijk gelijk stond. Ik had het vermoeden dat goud qua prijs zou stijgen vanwege de onrust op de financieele markten en men daarom Palladium zou dumpen.

  Palladium werd en masse gedumpt ten faveure van goud, ik ben daarom dus ook van mening dat als je deze twee combineert je veel beter af bent in deze onrustige tijden.

  In reactie op: Euro sterk of dollar zwak? #link naar dit bericht
  Avatar
  Joop
  Bijdrager

  Als ik het geheel op alle aspecten bekijk staat de Euro er beter voor op meerdere fronten. Griekenland staat er niet al te rooskleurig voor, maar het GDP van dit land bedraagt 2% van de totale EU. De EU landen staan echter borg voor dit bedrag. In principe zou de rust weer moeten keren. Helaas zijn er andere krachten in het spel: de kredietwaarderingsinstituten en de hedgefunds.

  Mijnsinsziens zijn de afwaarderingen in kredietwaardigheid door S&P voor de diverse EU-staten een vrijbrief voor de hedgefunds die hierdoor de jacht op deze staten geopend hebben niet meer dan een grove poging tot destabilisatie van de Eurozone. Mocht de speculant immers zijn vertrouwen in de US$ verliezen is het einde oefening voor deze munteenheid.

  Wat ik eigenlijk meer interessant in deze zaak vind is rond welk tijdsstip de schuldenlast van de USA onbetaalbaar dreigt te worden. Als je de volgende variabelen: staatsschuld, gdp, renteafdracht, uitgebracht billbonds per 24 uur,
  Schaarste van dollars, Azie zit te wachten op de invoering van de Amero & houdt daarom de US$ buiten het monetaire circuit, in een model meeneemt waarbij de Aziatische landen de uitgebrachte billbonds weer opkopen om zo hun afzetmarkt in stand te houden. Shortsellen op de US$ wordt een waar feestmaal voor de speculant.

  In reactie op: Even voorstellen. #link naar dit bericht
  Avatar
  Joop
  Bijdrager

  Goedenmorgen medeforumleden,

  Ik heet Joop de Beer en ben hier via een draadje op nujij.nl terecht gekomen. Ik heb een afwijkende visie op het beleggen en mag graag de ongebaande paden opgaan.

  Mijn ervaring is dat als je de ongebaande paden opgaat je allereerst een hoop vooronderzoek moet verzetten maar dat zich uiteindelijk loont. Mijn voorkeur qua
  beurzen ligt dan ook in Australie en Canada. Mijn voorkeur gaat uit naar investeringen in delfstoffen zoals Berrylium, Cesium, Palladium, Titanium en Uranium.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN