skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Van de Redactie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Van de Redactie Voorspel de AEX en win 100 euro

Tags: , , , , , ,

Dit onderwerp bevat 25 reacties, heeft 21 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 14 jaren, 1 maand geleden.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 26)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Waar staat de AEX op de derde vrijdag van april? Maak jezelf blij met een eindemaandsbonus van € 100 en voorspel de ontwikkeling van de AEX-index.
  Concreet gaat dit als volgt: reageer op dit forum op dit bericht en voorspel de stand van de AEX-index per 16 april. De regels zijn eenvoudig, streng en rechtvaardig:
  – bekijk de vijf ranges (bandbreedtes) waarin de AEX kan staan op vrijdag 16 april:

  Lower	< 300.00 - 320.00
  Low	 300.00 - 340.00
  Neutral	 320.00 - 360.00
  High	 340.00 - 380.00
  Higher	 360.00 > 380.00
  
  < = lager dan
  > = hoger dan

  – kies de range waarin je denkt dat de AEX zal staan op 16 april

  – zet in je bericht de naam van de range (Lower, Low, Neutral, High of Higher) waarvan je vindt dat die het beste past bij jouw visie op de AEX.

  – voorzie je voorspelling van een motivatie (ter leringh ende vermaeck voor de andere forumleden). Een ongemotiveerde voorspelling staat gelijk aan een wilde gok, en gokken doe je maar in het casino.

  – Als meetstand wordt de expiratiekoers van vrijdagmiddag 16 april 2010 gehanteerd. Het kan natuurlijk dat er verschillende deelnemers kiezen voor dezelfde range. In dat geval zal de € 100 door middel van loting worden toegekend aan één van de deelnemers in de winnende range.

  -Het wordt gewaardeerd als u zich ook even voorstelt: http://forum.dekritischebelegger.nl/forum/topic/even-voorstellen

  U kunt tot uiterlijk 21 maart meedoen.

  #link naar dit bericht
  snicky
  snicky
  Bijdrager

  Low 300.00 – 340.00

  Mijn motivatie voor deze range is dat er nog veel beren op de weg zijn, denk aan de schuldenlast van diverse EU-landen die gedekt zullen worden door het bijdrukken van de euro waardoor het geld steeds minder waard zal worden. Ook de groei van China en Indie waardoor veel geld van beleggers naar deze landen zal opslurpen. Dit en de hogere rentetarieven (inflatie in EU) zal tot gevolg hebben dat de beursaandelen eerder dalen dan hoger zullen zijn.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  joske7
  Bijdrager

  Ik vermoed NEUTRAL 320 – 360 range.

  Deze 4 volgende weken gaat het meestal zijwaarts en waarschijnlijk een ietsje licht stijgend in afwachting van concretere tekenen van de economische opleving. De stimilus maatregelen gaan stilaan zichtbare effecten tonen en de euro erosie helpt hierbij.

  #link naar dit bericht
  chel
  chel
  Bijdrager

  Ik verwacht dat de AEX op de derde vrijdag van april in de range Low 300.00 – 340.00. In mijn optiek zal de index daar tussentijds zeker nog boven komen, maar in april weer netjes tussen de twee gele lijnen staan.

  Attachments:
  AEX_week.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Valk
  Bijdrager

  Ik voorspel een LOWER stand voor de AEX op 16 april 2010.

  Rond dat moment zal blijken dat zowel Dubai als Griekenland niet verder in staat zijn hun schulden te herfinancieren, en zal de gelijkaardige situatie in het Verenigd Koninkrijk voor het ruimere beleggersgild duidelijk worden.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Rietveld
  Bijdrager

  Wordt m.i. low omdat het financieringsprobleem overal groter wordt. Daarnaast moet de economie in het verre oosten getrimd worden, en dat is ook niet positief.
  Een snelle oplossing heb ik nergens gevonden, wel aarzeling bij consumenten om geld uit te geven.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  ta-goeroe
  Bijdrager

  Higher 360.00 > 380.00

  De stijging is nog niet voorbij, Ik verwacht niet dat de direct naar 380 gaan maar wel rond de 360 of hoger eindigen in april. Het lage volume en de langzame stijging zijn erg bullish, dat betekent dat er weinig long-participatie is van de meeste traders. Er zal daarom nog genoeg brandstof aanwezig zijn om het vuur aan te wakkeren wanneer deze hun twijfels loslaten.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  vrouwe
  Bijdrager

  high >340 ,380

  voorjaar
  langer licht
  maar vooral dividendtijd.Zijn een aantal fondsen die duidelijk meer betalen dan de marktrente en natuurlijk blijven we wel voorzichtig,dus niet te hard omhoog

  #link naar dit bericht
  Avatar
  eurotokkie
  Bijdrager

  High 340.00 – 380.00 , de trend is up. Verwacht rond 370 een correctie

  #link naar dit bericht
  ForcefielD
  ForcefielD
  Bijdrager

  High 340.00 – 380.00

  @valk
  Dubai hoort absoluut niet thuis in het rijtje van Griekenland.
  Dat Dubai schulden heeft is logisch, maar u kijkt duidelijk en alleen naar de credit kant van het land.
  Dubai heeft verreweg enorme bezittingen, de schulden last kan makkelijk worden voldaan indien een gedeelte van de bezittingen verkocht worden. Dubai WIL dit simpel weg NIET. Gelijk hebben ze, je gaat je bezittingen niet dumpen op een historisch dieptepunt in sommige vastgoedmarkten (VS bijvoorbeeld).

  Veel zal afhangen hoe onze fracties de economische crisis zullen gaan bestrijden. Laten we eerst een politiek stabiel land hebben, pas dan durf ik verder te kijken.

  Tevens komt Obama in de problemen met Iran en ook de schuldenlast van de VS komt steeds meer ten sprake, +- 4.000 miljard aan staatspapier in bezit door EU,China,Japan.. en daar willen we eigenlijk van AF!

  Ik zet onze AEX op HIGH omdat de AEX enkele grote spelers heeft die veel geld binnen halen dankzij Azië. Dat is de kant waar wij naar moeten kijken, het Oosten! Dit wordt al jaren gepreekt, maar pas nu zijn er superwinsten voor o.a. Samsung etc.. er komt ontzettend veel geld vrij in die economie en daar profiteren wij Nederland automatisch van. (NL=Handelsland)

  #link naar dit bericht
  josinewilms
  josinewilms
  Bijdrager

  Neutral, en ik kan er echt geen andere reden voor verzinnen dan dat we daar met echt geld op zitten te gokken 😉

  #link naar dit bericht
  Avatar
  hagepara
  Bijdrager

  lower

  Zie mijn bericht van enkele minuten geleden.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  spits
  Bijdrager

  ga voor neutral

  Aex consolideert nog tijd tussen 300 en 350 maar zal vermoedelijk wel boven 320 blijven

  #link naar dit bericht
  TurboTrading
  TurboTrading
  Bijdrager

  Ik ga voor ‘Higher‘.
  De stijging is nog niet voorbij. De afgelopen weken hebben aangetoond dat er nog genoeg kopers zijn, die op het minste positieve nieuws meteen flink instappen. Het is nu even heen en weer hobbelen rond de voorlopige yearhigh, maar eenmaal daar doorheen gaat het hard. Op de expiratiedatum in april staat de AEX wat mij betreft gemakkelijk boven de 360 punten.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Geert
  Bijdrager

  Lower 380.00

  Ik probeer vaak mogelijkheden die onlogisch zijn uit te sluiten. Lower en higher zie ik niet snel gebeuren. Voor higher dient de economie er beter voor te staan. Het herstel is nu al ongelofelijk te noemen. Voor lower zie ik nu nog niet de trigger.

  High vind ik nog steeds te optimistisch, dus blijven over low en neutral.

  Ik ga voor neutral. Low bevinden we ons nu al in. Voor maart zie ik niet direct een hogere top op de borden, maar april wel. April/mei/juni zijn vaak niet de probleem maanden.

  Expriratie rond 328.

  Ik ga voor
  Neutral 320.00 – 360.00

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Dr. Doom
  Bijdrager

  Volgens mij wordt het de Lower. Deze niveaus kan de beurs nu eenmaal niet voor eeuwig vasthouden. Misschien is de index in april nog niet gedaald, maar op termijn is een correctie realistisch. Ik blijf vooralsnog pessimistisch en kies daarom voor de Lower.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  RayPer
  Bijdrager

  High, 340 – 380, stijging blijft zich voortzetten

  #link naar dit bericht
  Avatar
  onnozel
  Bijdrager

  Neutral 320.00 – 360.00

  De beurs is in deze fase vrij neutraal vanwege de 1e kwartaal cijfers die voor de meeste fondsen pas na 16 april zullen verschijnen. Het wachten is hierop zodat na bekend worden van de resultaten, de beurs zijn koers voor de rest van het jaar zal kunnen uitzetten. De rimpels van de geldcrisis zal in deze periode van weinig invloed zijn.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  fil2
  Bijdrager

  Neutral 320.00 – 360.00

  neutraal, mogelijke laagste stand in deze periode 324, doch daarna terug hoger : lage rente, cash gaat naar beurs, weerstand 355; men gaat de index nog niet laten zakken, moeten hoog blijven voor pensioenfondsen en moraal van jan mondaal in de verslechterende financiele toestand v gezinnen en landen, gewoon schijn hoog houden dat het toch niet zo slecht gaat

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN