skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums AEX Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums AEX AEX daalt weer?

Tags: 

Dit onderwerp bevat 108 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 9 jaren, 9 maanden geleden.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 109)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Het eiland Ongeluk of het verhaal van de Berg Fuji

  Japanners spreken met veel ontzag over de berg Fuji er zijn zelfs twee verschillende woorden in het Japans voor het wandelen op de berg Fuji. Het ene wordt gebruikt als men op de berg Fuji omhoog bewandelt de ander voor de weg naar beneden. Eigenlijk is de berg Fuji een vulkaan niet alle bergen zijn een vulkaan overigens. Zeven wegen zijn er naar de top van de berg waarvan er zes zijn opengesteld in de zomer. In de winter wordt het onmogelijk geacht althans afgeraden naar de top te wandelen. Het zevende pad is privé en mag alleen met keizerlijke toestemming worden betreden. Ieder jaar komen er mensen om het leven bij het beklimmen van de berg hart problemen, slechte conditie, uitputting en plotselinge weersomstandigheden zijn meestal de reden.

  De berg is de perfecte plaats om zelfmoord te plegen er is zelfs een boek aan gewijd “The Complete Manual of Suicide” door Wataru Tsurumui en was in Japan jarenlang een bestseller en maakte van Tsurumui een rijk man waardoor hij een bijzonder mooi gelegen buitenverblijf kon kopen dichtbij de geliefde berg. In 2002 pleegde 58 mensen zelfmoord met op het lichaam een exemplaar van het boek. De teller voor het jaar 2011 staat op 13 Niet meegeteld worden de lichamen welke vermist zijn en waarvan men aanneemt dat ze zelfmoord hebben gepleegd en/of zelfmoord plegen maar geen boek van Wataru op het lichaam dragen. In boek worden de methodes beschreven waarop men het beste het leven kan benemen van dramatisch tot stil en ingetogen en met respect.

  Johnny Depp heeft 3 maal de Fuji beklommen de laatste keer zelfs via het zevende pad. Johnny Depp heeft een gesigneerd exemplaar van het boek van Wataru. Een wijs man beklimt de berg Fuji maar een keer in het leven alleen een zot daalt hem meerdere malen af dichte de theemeester Sen no Rkioei op de berg Kasagi. De Fuji berg wordt al sinds het jaar 663 beklommen de eerste keer door Kakoezenbo Depp een monnik van de Nitjirensekte.

  Inwoners van Japans plegen relatief gezien vaker zelfmoord dan anderen. Een mislukte zelfmoord wordt een zelfmoordpoging genoemd. Inwoners van Japan plegen vaker zelfmoord maar deze pogingen zijn vaker succesvol relatief gezien. Jan van Speijk was een zelfmoordenaar in België maar wordt dan weer in Nederland een held genoemd. Judas pleegde zelfmoord door zich op te hangen en wordt dan weer een verrader genoemd. Johnny Depp poogde een aantal keren zichzelf van het leven te beroven. Een poging om zichzelf van het leven te beroven met de bedoeling niet succesvol te zijn wordt parasuïcidaal genoemd. Zelfmoord met een vliegtuig wordt Kamikaze genoemd. Zelfmoord met een onderzeeboot wordt Kaiten genoemd. Een vrouw die in Japan zelfmoord pleegt wordt Jigai genoemd. Japanners hebben 51 verschillende woorden voor zelfmoord.
  Zichzelf snijden en het vervolgens consumeren wordt autofagie genoemd. Lysosomale stapelingsziekten waarbij autofagie plaatsvindt zijn ziekten waarbij het lichaam bepaalde cellen niet meer afbreekt. In aflevering 149 van House speelt Depp een patiënt met Autofagie. Johnny Depp gaat een rol spelen in een film over het leven van INXS-zanger Michael Hutchence deze pleegde zelfmoord door zich op te hangen. Michael Hutchence speelde samen met Johnny Depp in een film Six Degrees of Dating waarin Depp een zelfmoord poging doet. Zelfmoord plegen in een film wordt acteren genoemd. Tijdens de crash van oktober 1929 pleegde 23.000 mensen in de USA zelfmoord de meeste door ophanging.

  Het eiland Hachi jojima is beter bekend als het eiland Ongeluk en ligt voor de kust Japan niemand kent maar het is eiland waar een gedeelte van de flim Pirates of the Caribian is opgenomen. Rond het eiland Ongeluk liggen de wrakken van zo’n 200 schepen waarvan 9 van Nederlandse oorsprong. Het eiland is geliefd om te duiken en was berucht in vorige eeuwen in de zeevaart en werd toen zoveel mogelijk gemeden. Johnny Depp verdiende 100 miljoen dollar met de films maar brak wel zijn arm tijdens de opname deel II en wel met Kite Surfen.

  Kabuki is een Japanse kunstvorm waarbij de mannen alle vrouwenrollen spelen de traditie gaat terug tot in de 9e eeuw. Tijdens de voorstelling worden teksten uitgesproken in een taal die zelfs door Japanners niet meer te begrijpen is. Voor bepaalde uitvoeringen is er een wachttijd van 17 maanden. Is Shakespeare een monument in de westerse wereld Kabuki is dat sedert de 13e eeuw. Sengawara Denju Tenaraikagami is een drama in 5 akten uit 1746 en werd oorspronkelijk als poppenspel opgevoerd het maakte van Izumo Takeda en Senry Namiki beroemdheden en alle Japanse kinderen van nu weten nu wie de toneelspelers van vroeger waren. Het verhaal werd verfilmd door Akira Kurosawa. Aan het einde van het vierde bedrijf pleegt hoofdrolspeler Seppuku zo wordt in Japan zelfmoord genoemd. Johnny Depp is groot liefhebber van de Kabuki en gaat minimaal een maal per maand naar een voorstelling. Johnny Depp hoeft nooit te wachten en krijgt altijd een plaats. Dat opnames werden gemaakt op het eiland Ongeluk had meer te maken met feit dat Depp naar een voorstelling wilde dan dat de locatie geschikt was. Jamaica ligt nu eenmaal verder weg dan het eiland Ongeluk.

  Depp heeft nooit in een film van Akira Kurosawa gespeeld wel is er een foto van Depp gemaakt door Akira Kurosawa. De foto werd ter veiling (Christie’s Fine Art Auctions) aangeboden New York en kreeg lotnummer 3.132 de catalogusprijs was $ 100 de afslagprijs was $ 450 de koper een onbekende bieder uit Japan.

  Toppen en bodems van de berg Fuji zijn niet te voorspellen.

  Op een top wordt niet de luchtbel doorgeprikt waardoor valse lucht uit het vacuüm ontsnapt en er een belletje gaat rinkelen. Technisch analisten althans de goede geven dus nooit vooraf signalen dat er een bodem of een top is dat toneelspel in drie bedrijven wordt overgelaten aan abonnement verkopers en andere charlatans.

  Of er een top is weet je pas achteraf nachtblindkijkend in de beslagen en gebarsten achteruitkijkspiegel 111 kilometer rijdend op een woonerf voorzien van verkeersdrempels met een slokje te veel in een niet verlichte en derhalve onverzekerde auto zoals Johnny Depp dus deed op 13 september 1994 in Manhattan tegen Depp werd proces verbaal opgemaakt.

  Een top voorspellen is een ego probleem gaat het goed dan is er kortstondige waardering vervolgens wil men weten waar dan de bodem ligt. Gaat het verkeerd dan is geen steen groot genoeg om er onder te kruipen. Aan stenen welke beschutting moeten bieden voor technisch analisten is op dit moment een groot gebrek. Analisten de top voorspellend proberen nu te schuilen en vechten om de laatste stenen waaronder geschuild kan worden.

  De grafieken dan maar:

  De AEX:
  Afgebeeld de prognose grafiek voor de komende maand. Alle openstaande contracten achterelkaar gezet geeft een Forward Curve. Logisch is dat dit iedere dag natuurlijk verandert. De top van de Sinus golf komt op 17/18 februari te liggen dit is tevens een PHI datum. Een PHI datum is een tijdscluster waarop meerdere tijdlijnen samenkomen. Om in termen van de Fuji te blijven dit is het moment dat de golf breekt en men gelijktijdig de berg Fuji ziet. Dit moment is vastgelegd door Katsushika. Naar wordt aangenomen is dit intens moment alleen te begrijpen door Japanners.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:The_Great_Wave_off_Kanagawa.jpg

  Walt Disney
  Disney is de producent van de film de The Pirates. Trend is krachtig. Koers boven Tenkan Tenkan boven Senkou
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/05/1296922436-970.jpg

  Amazon: Verkoopt boeken waaronder die van Powers en Wataru Tsurumui.
  Koers onder Tenkan. In de wolk Money rotation en Surply
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/05/1296922632-980.jpg

  Power: Timothy Thomas Powers is de schrijver van het script van de film de Pirates
  Trend sterk parel in de portefeuille. Sektor natural Gaz en infrastructure
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$RPE&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Time Warner is co-producent en is in het bezit van de oorspronkelijke Synopsis van de Pirates. Iedereen wil Time. Iedereen zou Time gehad willen hebben. Mooi opgaande trend. Plaatje.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/05/1296923020-910.jpg

  Pixelworks Inc. (PXLW) doet en deed de animatie. Tenkan onder in de wolk.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/05/1296923208-220.jpg

  Japan: Was de verrassing van het jaar 2010 Senkou kruist Senkou Wolk wordt dunner krachten nemen af.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/05/1296923368-830.jpg

  Jonathan Swift baseerde zijn Gullivers reizen op een boek geschreven door een Nederlander welke op het eiland Ongeluk wat gelegen is voor de kust van Japan schipbreuk leed. Johnny Depp zou de hoofdrol spelen in de verfilming van het boek. De rol werd overgenomen door Jack Black. In de synopsis van het originele eerste deel wordt Jack Sparrow vooralsnog Jack Black genoemd. Hans Zimmer schreef de filmmuziek van the Pirates en maakte de muziek bij de film The Last Samurai een film welke eerder door Akira Kurosawa was verfilmd. Harakiri (Seppuku (zelfmoord)) is een film uit 1962 door Akira Kurosawa.

  Wordt VerFilmd VerVolgd

  Links:
  VOC : http://www.vocsite.nl/schepen/detail.html?id=11503
  Foto Depp: http://4.bp.blogspot.com/_wx_2r3uTJY0/TU0oYXI_XpI/AAAAAAAACnA/XT-EGRQpJyo/s1600/Depp.jpg
  Foto Noach: op de zevende weg berg Fuji: http://1.bp.blogspot.com/_wx_2r3uTJY0/TU0wA33obTI/AAAAAAAACnE/2DwIwdmtHh4/s1600/Fuji.jpg
  Foto Peerke/Kip: op de zevende weg berg Fuji : http://4.bp.blogspot.com/_wx_2r3uTJY0/TU0wg095XwI/AAAAAAAACnI/Jzs7QXY0LPs/s1600/0016.jpg
  Cor Schaep: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrick_Cornelisz_Schaep
  Autofagie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/378776/1994/12/03/Huizen-opgetrokken-uit-steur-zalm-en-vette-worsten.dhtml
  Takeda Izumo: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/Takeda_Izumo.jpg
  Katsushika Hokusai: http://nl.wikipedia.org/wiki/  Attachments:
  Prognose.jpg
  Walt.jpg
  Ama.jpg
  Time.jpg
  Pixel.jpg
  Japan.jpg
  HokusaiFuji.jpg

  #link naar dit bericht
  Lau
  Lau
  Bijdrager

  zondagmorgen, huis nog in ruste, koffie
  prachtig begin van een nieuwe draad
  ik geniet
  Lau

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Sterk stukje lateraal denken, alleen de slimme is in staat bij een onderwerp nog iets anders erbij te associëren. I love it when a plan comes together, om zo maar te zeggen. 376 voor dinsdag/woensdag zie ik in de eerste grafiek. Fuji is wel een grote steen, hihi. Prettige zondag Noach en forumbezoekers.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Lager en dan toch weer hoger.
  Volgend venster in de tijd 8 februari

  Opvallende grafiek: Dow Jones U.S. Railroads Index
  Deze index waarin de spoorwegen met name de vrachtvervoerbedrijven een plaats hebben gekregen. Het is een van de oudste indices en bestaat sedert 1826 Het reageert als eerste op economische veranderingen. Elke hogere top van de Dow Jones zal een bevestiging moeten krijgen met een hogere top in deze index. Dit laatste wordt de conformation rule genoemd en is de basis van de Dow Theorie.
  Er is geen nieuwe top waar deze wel in de Dow Jones is.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$DJUSRR&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780


  Attachments:
  zz.jpg
  X.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Loopt tegen weerstand aan.

  Attachments:
  @.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Vensters in de tijd 8 februari en maandag 14 februari

  Iedere beweging zegt iets over de volgende beweging.
  In een wave 5 werkt t.a. niet meer kopers blijven kopen daar waar geen verkopers meer zijn zegt Murrey.
  Top 16 februari daarna corrigerend. Een Short positie is pas verantwoord bij een slot onder de voorgaande bodem of bij een lagere top.

  Attachments:
  @.jpg.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Hier nog wat gevonden over Pollio nu maar hopen dat mensen die dronkenlap uit Pisa met die rare obsessie over konijnen snel vergeten.

  http://translate.google.nl/translate?u=http%3A%2F%2Fmathsforeurope.digibel.be%2Famphi.htm&sl=en&tl=nl&hl=&ie=UTF-8

  http://mathsforeurope.digibel.be/amphi.htm

  Ook lekker pasta in schelpvorm met garnalen en geitenkaasjes op de manier van Pollio.
  Konijn met Kriek en spekjes ook niet verkeerd.

  Attachments:
  AEX.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Op de grafiek is een Tom deMark 9 geplaatst. Negens kenmerken zich door countertrends binnen bestaande trends. Het is een onderbreking voor de volgende ademtocht welke doorgaans tot hyperventilatie leidt.

  Op de Murrey is een koersdoel van 375 op de grafiek gekomen. Het volgend signaal zou dus een Sell C worden.

  Een korte onderbreking om vervolgens te verkrampen op 375


  Attachments:
  @.jpg
  M.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Op zijn Gann’s dan maar eens. Afwisseling van spijs doet eten.
  Er ligt een belangrijke cardinal op 362

  Vensters in de tijd zijn 14 februari dit is een vrij belangrijke datum.

  Op plaatje 2 is te zien dat er nog 3 beursdagen over zijn voor de volgende draai komt.

  Aan de bovenkant ligt 378 aan de onderkant ligt 352

  Wellicht nog een laatste beweging omhoog om vervolgens wat dieper te buigen en de grond te raken.

  Op 12 januari werd de volgende prognose afgegeven het gedicht was van Heine:
  Prognose

  Moet zeggen het scenario is redelijk uitgekomen alles met koersdoelen en draaidagen erbij. Voorspellen heeft zelden zin en resultaat. De kans dat een voorspelling een tweede keer goed is dermate klein dat ik verstandig als ik ben het hierbij laat.

  Laat een les zijn voor een ieder beurzen laten zich niet voorspellen.  Attachments:
  Q.jpg
  A.jpg
  B.jpg

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Alleen de zot en de charlatan geven voorspellingen af. Het gaat toch om verwachtingen? Volgens mij heb je het ook over een prognose.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Satilmis schreef:
  Alleen de zot en de charlatan geven voorspellingen af. Het gaat toch om verwachtingen? Volgens mij heb je het ook over een prognose.

  Bijna alle analisten zagen een correctie. Hier was te lezen op welke dagen de AEX draaide. Het koersdoel is vooraf gemeld.

  Als de hand die je koestert van suiker is lik hem dan niet helemaal op.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  De SpotVis of het verhaal van de Schedelloosheid

  De Spotvis is een vis uit de familie van de Zakpijpen waartoe ook de Schedellozen behoren. Zwemmend in het buitenzwembad de Bever zal deze neef van de Eikelworm zelden worden opgemerkt. Water klotst niet over de rand en de schoenen van trotse toekijkende ouders wanneer de SpotVis met een elegante beweging welke wordt aangezet vanuit het staartgewricht draait aan het einde van de 50 meter bad. De SpotVis heeft een gouden toekomst ze is n.l. in staat in brak water te overleven en met een beetje moeite zal ze ook het chloorwater overleven van de Bever.

  In het verleden was vis het voedsel van de armen in de toekomst is vis alleen nog voor de rijken. Romeinen aten alles met vis wat ze lieten het fermenteren met kruiden en pekel en daarna Garum noemde. Wie slim is stopt zijn duit in de kuit dichte Jacob Cats. Wie echter smaak heeft laat de Garum staan.
  Van alle dieren lijkt de Zakpijp genetisch het meest op de mens alleen de mens evolueerde op het droge en trok sindsdien mopperend en zweetvoetend met een droge keel over de steppe. De Zakpijp sloeg een doodlopende weg in en werd monddood honkvast in het water dit wordt sessiliteit genoemd.

  Wie blijft kijken naar de plek waar de zon is ondergegaan zal deze nooit meer op zien komen zo zegt het heilige schift. Wie niet los kan laten wat reeds weg is wordt een zoutpilaar gelijk mevrouw Lot. Wat realiseerde mevrouw Lot waarop ze zich omwendde terwijl ze eigenlijk haar blik op de toekomst voor haar had moeten richten. Mannen zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen vrouwen zijn behoudend. Vrouwelijke beleggers muteren weinig mannen te veel. Mannen luisteren slecht. Vrouwen onthouden wat mannen liever willen vergeten. Vrouwen onthouden slecht waar mannen graag naar luisteren. Mannen zeggen zelden wat vrouwen graag willen horen. Mannen nemen meer risico dan vrouwen. Vrouwen kiezen mannen die niet risico avers zijn. Mannen worden meestal gekozen. Mannen denken te veronderstellen dat ze kiezen. Vrouwen hebben kleinere hersenen. Mannen hebben grotere hersenen maar gebruiken er relatief er minder van. Vrouwen kunnen simultaan meerdere dingen tot een goed einde brengen. Mannen proberen dit ook maar slagen hier zelden in. Vrouwen zijn betere beleggers waarbij ook nog minder risico wordt genomen. Mannen nemen meer risico en de resultaten vallen dan tegen. Mannen gebruiken vaker technische analyse dan vrouwen. Mannen plassen verder dan vrouwen. Op jonge en latere leeftijd plassen bijna alle mannen zittend. Uiteindelijk krijgen vrouwen altijd gelijk.

  Bij een onderzoek (DeBondt en Thaler) door Masters/Johnson/Singer and Kaplan onder vrouwen welke het HSDD syndroom veronderstelt te hebben bleek een opmerkelijk hoog percentage goede beleggers te zijn. Een jaar later bleken echter de uitslagen verwisselt te zijn. Fouten leiden soms en dat is dan bijna nooit tot opmerkelijke onderzoeksresultaten. Alex Elder vertelt er over dat een advies verkeerd uitgevoerd tot een reuze winst leidde dit bracht hem erbij de Dogs of Dow Strategie te ontwikkelen. Hierbij worden slecht presterende fondsen welke een negatief advies hebben gerangschikt naar “Value Assets” Van de geselecteerde bedrijven worden niet de bovenste 15 genomen maar nummer 2 tot en met 15 Nummer 1, 5,9 en nummer 14 worden uitgesloten de overigen worden een jaar in portefeuille gehouden. Alleen als deze methode wordt gebruikt kan een beter beleggingsresultaat worden behaald.

  Schedelloosheid en slapeloosheid
  Jezus werd gekruisigd op een heuvel welke buiten Jeruzalem ligt het werd de Schedel (Golgotha) genoemd naar het latijnse woord Calvary. Paarden, ezels en ossen werd de toegang ontzegd in de kleine steegjes van de oude stad en kregen een plaats op de Calvary. Germanen dronken bier uit de schedels van overwonnen tegenstanders. Schedeldiertjes of Prikken werden gebruikt om te vissen op kabeljauw beschrijft Adriaen Coenen in zijn vermaarde vissersboek. Coenen woonde in een huis wat gelegen was net buiten Den Haag en wel op de Schedeldoekshaven. Een schedeldoek is een oud Nederlands woord voor luier wie ooit kinderen heeft verschoond begrijpt waarom. Kinderen werden na het aanbrengen van de schedeldoek gebakerd met linnendoek. Kalende te dikke motorrijdende mannen met een te veel aan testosteron dragen nu een luierdoek (bandana) op het hoofd waarmee vroeger en dat is nog niet zo lang geleden de seksuele voorkeur werd aangegeven. Zwakheid, uw naam is man zegt Hamlet met in zijn hand de schedel van vriendje de narrige clown. Een gedicht wat nu aan Constantijn Huygens wordt toegeschreven maar eigenlijk een prik- of hekelgedichtje is werd gemaakt door Jacob Cats en verklaart de betekenis.

  Lach niet om mij, noch spot
  Al moge ik kwalijk rieken ik bied U ’t Water
  dat den baker had verfrischt
  Levenswater ben ik niet
  maar zijn de schedeldoeken
  van vorsten zindlijker en helderder dan ’t mijn

  Jud Turner is een beeldhouwer (scrapt skull artist) van gebruikte materialen wordt iets nieuws nieuws gemaakt zijn vindingen zijn uiterst origineel en blijven steeds verbazen. Turner gebruikt vaak schedels beroemd is zijn “fietsende schedel”. Wat hem onderscheidt van Damian Hirst is de echtheid en de originaliteit. Een diamanten bedekte schedel van Damian Hirst werd in 2010 voor € 75 miljoen verkocht. Turner heeft nog nooit iets verkocht boven de $ 5.000

  Een cultuur wat ongekend en bijzonder mooie fraaie textielen heeft gemaakt is de Paracas-cultuur bij kinderen werd operatief de schedel opgehoogd en daarna versmalt door het in te binden met touw van linnen gedrenkt in latexmelk. Het doel en beoogd resultaat was een teken van schoonheid. Gek genoeg afkomstig uit een lager sociaal leverde een minder hoge schedel op. Niet bekend is of de hoogte van schedel de schoonheid van de ontwerpen beïnvloede. Niet bekend is of de Paracasianen mutsjes droegen op het verhoogde hoofd.

  Bij Sotheby New York is kavelnummer 373 een deken afkomstig uit de Paracas Cultuur (Cavernasperiode (700-100 v.Chr.) Op een rode achtergrond zijn leguanen te zien waarbij de bek de staart van de bovenliggende omvat. Wie ooit een afbeelding van M.C. Escher gezien zal gelijk de overeenkomst zien. Opmerkelijk is de staat van deze begrafenisdeken uitzonderlijk fraai en modern als ware het kort geleden geweven. De keper is diametraal waarbij de inslag op iedere derde ketting wordt afgewisseld met twee anderen. Het levert een Bouclé effect op wat pas in de westerse wereld in de 19e eeuw zal worden uitgevonden. Het materiaal is katoen op linnen de kleuren zijn groen, rood en goud. De hoekscheringen zijn versierd met telknopen van 5 draads Alpacawolgaren waarbij de uiteinden kruislings zijn getwijnd. De voorstelling een repetitie van reptielen zijn Jacquard geweven waarbij de lussen gedeeltelijk zijn opgesneden of zijn verzengd en/of verschoeid en weer anderen zijn geschoren. Het resultaat is adembenemend mooi.

  De kavelprijs was $ 5.000 – $ 7.000 de hamerprijs was $ 6.000 excluis opgeld. De nieuwe eigenaar is het Brooklyn Museum in New York. Uiteindelijk was er slechts geringe belangstelling voor het kavel waardoor het werd opgehouden. Na afloop werd het kavel gegund aan het Brooklyn. Veel belangstelling was er wel op dezelfde veiling voor het kavel een unica voorstellende “de Reptielen” van M.C. Escher uit het niets ontstaat een schedel om vervolgens een reptiel worden. De “Eerste Staat” en enige druk welke de aanzet vormde tot de Metamorphose werd verkocht voor $ 85.000 Na de piek voor de werken van Escher in 2008 zijn de prijzen toch met zo’n 45% gedaald. De verwachting is uitgesproken is dat er een herstel zal komen en dat de prijzen de oude records gaan overstijgen.

  De grafieken dan maar:

  AEX: Op de AEX is een zogenaamd Bandana patroon te zien kenners zien er een schedel in criticasters daarentegen zien er helemaal niks en zo hoort het ook. Tom deMark is bij 12 dus maandag een 13 waarna de Sell C op dinsdag geplaatst kan worden.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$aex&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780
  http://4.bp.blogspot.com/-L5LDKLtNDgY/TVau42zPJjI/AAAAAAAACn0/5f2wvdrVrBc/s1600/AEX.jpg

  Cal-Maine Foods leverancier van vis. De ramp is Mexico was destrateus voor de visbedrijven.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=CALM&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  T.M. Smucker Co. De Smucker; Orrville Ohio; is opgericht in 1897 en levert koffie, ontbijtprodukten, thee enz. Verkoop.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=SJM&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Sotheby: Velingshuis, kunstverkoper tegenwoordig ook kunstverhuurder. Opgaande trend is gebroken koers onder de Wolk
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=BID&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  India: De afstraffing is enorm de beurs corrigeerde met bijna 35%. Een 9 kenmerkt een bodem.
  http://1.bp.blogspot.com/-x_93DYsfJ8M/TVaujM1b4iI/AAAAAAAACnw/9zR_yTNDyz8/s1600/India.jpg
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BSE&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Kraft: Een van de grotere voedingsbedrijven ter wereld gaat zich verslikken in de overname van overteerbaar geacht Cadbury
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=KFT&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780
  http://www.bbc.co.uk/news/business-12427830

  Kelogg: Ontbijtgranen. Onweerpatroon. Verkoop.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=K&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Tumeric (Kerrie/Curry) Opvallend was de daling van de kerrie prijs op de Spot in India deze handelsweek. De prijs daalde in 5 dagen met zo’n 25% van Rs 15293 naar Rs 12235 De laatste keer dat dit gebeurde was in mei 2010 ampel 2 dagen was er een flash krach in de USA wie wil voorspellen volgt de Kerrie prijs. Wie Cerebrale trombose wil voorkomen eet iedere dag Kerrie.
  http://www.commodityonline.com/commoditymarket/commodityprices/turmeric
  http://www.bbc.co.uk/news/health-12409700

  Van TIA naar Actelion Pharmaceuticals. Actelion is toegevoegd aan de turbolijst van Royal.
  Tracleer het medicijn wat gebruikt wordt bij Pulmonale antihypertensiva is al een tijdje goedgekeurd in Europa daar komen nu Ventavis en Zavesca bij. Koopwaardig voor de belegger dunkt me.
  http://www.godmode-trader.de/Actelion-Aktie
  http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=4

  Opvallende Grafiek: Rydex Inverse S&P 500 Strategy Fund
  Dit is een index die omgekeerd parallel oftwel invers loopt aan de S&P 500 ergo technisch analisten gebruiken het om signalen te conformeren. De signalen leveren een kleine voorsprong op meestal 1 tot 2 dagen. De grafiek oogt bodemloos en toont geen enkel teken tot leven of wederopstanding. De telling middels Tom deMark laat een heel ander beeld zien.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=RYUAX&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Diverse presidenten zijn lid van Skull and Bones een geheim genootschap wat is opgericht in 1832 op de Yale University. Van SchedelLoos naar Bilderberg is een kleine stap op papier maar een grote stap in de geschiedenis van de mens.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones

  http://www.oocities.com/f_molenkamp/schedel.htm
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Visboeck
  http://gadgets.boingboing.net/bio-cycle_2-2008_01.jpg
  http://www.devicegallery.com/galleries/turner/turner.html
  http://www.youtube.com/watch?v=Xu3jGvttlLs
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hanky_code
  http://mathsforeurope.digibel.be/amphi.htm


  Attachments:
  @01.jpg
  @02.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  eurotokkie
  Bijdrager

  Dank maar weer voor al je leesvoer NOACH

  GRS

  Tokkie

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  Koriander, kurkuma, komijn, fenegriek, zwarte peper, venkel, anijs, en cayenne peper zijn hedenavond onvermoed conform advies toegevoegd aan gesmoorde witte kool met gesmolten kaas. De ervaring heerlijk! Net als het lezen van de weekcolumn. Goed gaan, Mereoc

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  We naderen de midcyclus (volgens Mereoc-telling) van de S&P. De midcyclus wil nog wel eens tegen de trend in zijn met soms 2%. Doorgaans zitten de grotere bewegingen in de kop en staart van een 20-daagse cyclus. Aangezien de cyclus high en low bijna samenvielen op 8 en 9 februarie, lijkt de handrem op de huidige periode te staan. Het is alsof de waarheid de leugen aan het inhalen is. Zal de S&P in de komende handelsweek struikelen? Zo ja, kan de index zich rond het eerste weekend van maart zich weer oprichten? Tip om het beeld helder te houden: Gebruik de prognose van phi datums van Noach als bureaubladachtergrond.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  @mereoc,

  Kan ik me wel in vinden in de Mereoc telling.

  Mijn Sinus op een dubbele feniks geeft een topje aan.
  De DTOSC geeft nog geen rode bars aan deze komen eerst en worden dan gevolgd door de koers.

  Robert Minor:
  http://www.dynamictraders.com/


  Attachments:
  @.jpg
  F1.jpg

  #link naar dit bericht
  mereoc
  mereoc
  Bijdrager

  De titel van dit lijntje doet anders vermoeden, of het vraagteken is de staart met het venijn. Het spel wordt hoog gespeeld en de week eindigt voor de AEX met een yearhigh. Maandag lijken de 375/376 aan de beurt te zijn, als Wallstreet onverdroten door marcheert. Wordt zo een venijnige daling gemaskeerd en slaat de golf toch onverwacht om? Dinsdag is het midcyclus, daarna neemt de kans op daling af. Inmiddels staan we 5 punten in de min. Als de nood hoog is, is dan de redding nabij? Desondanks een goed weekend allen!

  #link naar dit bericht
  Lau
  Lau
  Bijdrager

  goed weekend
  Lau

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Metamorfoze of het verhaal van de Bijziendheid

  Franz Kafka schreef in 1915 de Metamorfoze. Te gaan slapen als mens en wakker te worden als insect moet een bijzondere ervaring zijn. Te ervaren of te realiseren je hele leven een insect te zijn geweest zal dieper ingrijpen op het menselijk psyche. Op de golven van de tijd gedragen komen dergelijke onderwerpen terug. Zo is er nu de film “The Black Swan” over een ballerina welke langzaam in een insect veranderd. Van ballet met dansende nimfen in een zwanenmeer naar Taleb is een kleine stap. De oorspronkelijk titel van Taleb’s boek was de Black Tulip alleen zijn zwarte tulpen niet meer zo zeldzaam dan maar een zwarte zwaan genomen. Ongelukken komen dus zelden en meestal vooraangekondigd verwacht het onverwachtse alleen het onverwachte komt zo zelden voor dat je er beter geen rekening mee kan houden.

  Vrouwen lezen meer dan mannen. Vrouwen leren eerder lezen dan mannen. Vrouwen zijn taalvaardiger dan mannen. Vrouwen lezen vooraf de gebruiksaanwijzing, mannen zelden en dan meestal achteraf. Vrouwen kunnen kaart lezen, mannen hebben dat niet nodig. Mannen verzamelen boeken vrouwen zelden. Vrouwen schrijven meer dan mannen, wel zijn er meer mannelijke schrijvers.

  Mannen lezen meer werk van mannelijke schrijvers vrouwen idem. Mannen schrijven zelden over vrouwen. Vrouwen schrijven zelden over mannen. Vrouwen zijn geestelijk sterker dan mannen en kunnen beter tegen pijn. Vrouwen hebben oxytocine, mannen hebben testosteron. Vrouwen hebben ook testosteron maar minder dan mannen. Vrouwen verdienen eigenlijk meer maar krijgen minder.

  Mannen verdienen meer maar zouden eigenlijk minder moeten krijgen. Vrouwen dragen vaker een bril dan mannen en hebben ook 2 maal zo vaak contactlenzen. Vrouwen worden 3 maal zo vaak gelaserd dan mannen. Vrouwen zijn vaker bijziend dan mannen. Bijziendheid komt meer voor dan verziendheid.

  Op drie verschillende boekenveilingen (Bubb Kuyper/Veilinghuis Bernaerts/van Stockem) wordt het zelfde boek aangeboden t.w. een eerste druk van Louis Couperus MetaMorfoze. De boekband is ontworpen door Jan Toorop de binding is gemaakt en uitgevoerd door drukkerij Thieme de uitgever is van Veen. Toorops zijn tegenwoordig redelijk aan de prijs en wie geen origineel meer kan betalen kan altijd een eerste druk van een boek nemen. De voorstelling van de boekband is een vrouwenfiguur welke zich ontworstelt aan windselen. De catalogusprijs is € 100 tot € 200 De staat van alle drie is goed weliswaar gebruikt met hier en daar wat imperfecties. Op bladzijde 4 bevindt zich een foto van Couperus gemaakt door H.J. Haverman welke in een van de drie aan de achterkant gesigneerd en geannoteerd is. Behalve de signatuur welke ontbreekt op de twee andere is op de laatste bladzijde een visite kaartje met daarop de gedrukte tekst Louis Couperus /Officier dans l’Ordre d’Orange-Nassau / Correspondant du Journal “Haagsche Post” / La Haye / Pays-Bas” Op de achterkant van het visite kaartje is met inkt geschreven Uit Algiers (Hôtel Continental) zend ik met bijzondere herinnering. Couperus logeerde in februari 1921 in het Hotel Continental tijdens zijn tocht in Afrika.

  Zelfde boek ongeveer dezelfde conditie zelfde catalogusprijs en toch is het ene boek meer waard dan de ander.

  Op dezelfde veiling een prent van de altijd brave Goltzius naar een verhaal van de losgeslagen Publius Ovidius Naso. Naso maakt het weer eens helemaal bont met zijn interpretatie van het scheppingsverhaal in plaats van Eva de appel te laten aanreiken door de slang kust ze hem eerst en later bedrijft ze zelfs de liefde met hem. Prenten waarop Eva deze daad verricht werden driftig verzameld door oudere heren en is zelfs een speciale afdeling voor dergelijke prenten en/of boeken. Wie ooit de film “From Dusk Till Dawn” heeft gezien en Selma Hayek heeft zien dansen voor Gecko met een slang zal de overeenkomst zien.

  De bril of beter gezegd de glaasjes waarbij oudere heren de prenten konden bekijken is uitgevonden in 14e eeuw. Niet helemaal waar natuurlijk het was Marcus Vitruvius Pollio die de techniek bedacht en toepaste om zijn projectielen beter te kunnen volgen. Pollio artillerie officier in leger van Caesar, uitvinder, architect, tekenaar, dichter, musicus en chef cuisinier maakte een bril voor Gaius Julius Caesar die behalve kalend behoorlijk bijziend zou zijn geweest. Niet bekend is of Caesar een bril droeg waardoor hij pas op het laatst Brutus herkende.
  Toen de brillen beter werden van kwaliteit en dus ouderen beter konden zien ontstond een ware toevloed van dit soort prenten.
  De prent is getaxeerd op € 25.000 de prijzen zijn behoorlijk gekelderd. Naso is nu opgenomen op de lijst werelderfgoed. Of prijzen van Erotica zullen herstellen wellicht en dat is wel zeker van niet. Ouderen heren die erotica verzamelen zijn zeldzaam geworden.

  Van Gordon Gecko en Tarentino naar Gordon Gekko in Wall Street is een kleine stap voor wie het wil zien natuurlijk.

  http://www.youtube.com/watch?v=D7Dc-ixUZrs

  .
  .
  .

  De grafieken dan maar:

  AEX: Naar wordt aangenomen heeft de AEX een top gemaakt op expiratiebelangen werd de index hoger gezet.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$aex&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780
  Fraai voorzien en goed opgeschreven voor Herbert.
  http://forum.dekritischebelegger.nl/forum/aex/aex-stijgt-weer/page/5#post-3924

  Volgend venster in de tijd 3 maart verwacht daar een bodem. Hierna een laatste opleving om dan in de kiem te worden gesmoord waarna een grotere correctie begint.

  Hal Trust: Investering maatschappij en eigenaar van de grootste brillenwinkel. Grootste groeimarkten zijn China en Afrika. In Nederland hebben 9 miljoen mensen een bril of hebben contactlenzen. In 1985 droegen 4 % van de mensen contactlenzen dit ligt nu op 9% en is dalende mede door de toepassing van de laser. Vrouwen hebben gemiddeld meer brillen dan mannen.
  Geeft een verkoopsignaal maar is koopwaardig op correcties.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/20/1298168317-480.jpg

  Zweden: Rare bewegingen op de Scandinavisch markten. Verkoop dus.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$SEDOW&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Noorwegen: Idem enorme spike vrij ongebruikelijk.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$NODOW&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Denemarken: Geen tekenen van verzwakking wel Topvorming:
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$KFX&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Vietnam: Dalende koersen worden verwacht.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=VNM&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Egypte: Geest uit de fles en plagen teisteren het land wat ooit de graanschuur was van de wereld. Wat ging er toch fout in het land waar de beschaving begon en tarwe voor het eerst op grote schaal werd verbouwd.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=EGPT&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/20/1298170638-590.jpg

  Tarwe: Tarwe bereikte de hoogste koers. Oude voorraden worden gedumpt. Geld wordt vrijgemaakt voor nieuwe aanplant. Voorjaar is traditioneel de tijd dat de koersen dalen. De doorol op de termijmarkten deed de prijzen dalen. De wintertarwe staat nu op de akkers.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/20/1298170719-680.jpg

  Choco: Prins der grondstoffen en troost der vrouwen. Hogere prijzen worden verwacht.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/02/20/1298171042-930.jpg

  Een van de grootste bedreigingen is verdwijnen van informatie nu alles digitaal is en bijna niets op papier wordt gedrukt ontstaat de behoefte na te denken hoe deze informatie te bewaren. De grootste ramp in de geschiedenis zal het verdwijnen van informatie zijn. Grootste groeimarkt is de digitalisering en de opslag hiervan.

  http://www.loc.gov/exhibits/world/world-object.html
  http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Casa_Milà
  http://www.bubbkuyper.com/
  http://www.lubberhuizen.nl/detail.php?id=414
  http://www.passagenproject.com/jan_toorop_metamorfoze_louis_couperus.jpg
  http://www.iex.nl/Forum/Topic/1258127/Technische-Analyse_Fibonacci-waaier.aspx
  http://www.karmac.nl/content_ektid82.aspx


  Attachments:
  Choco.jpg
  Tarwe.jpg

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 109)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN