skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie woensdag 8 december

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 12 jaren, 3 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  chel
  chel
  Bijdrager

  De bedoeling van deze draad is om elkaar te informeren over actualiteiten die de beurskoers(en) kunnen beïnvloeden. Als ik informatie plaats die uit zijn context is getrokken of onjuist is geïnterpreteerd, dan is een reactie welkom. Kortom, via deze draad informeren we elkaar en houden we de bezoekers van dit forum scherp.

  Berichten die de beurs of de koers van een beursfonds in beweging kunnen zetten

  Vopak sluit onderhandse lening in Azië

  ROTTERDAM (AFN) – Vopak heeft een onderhandse lening voor 20 miljard yen (180 miljoen euro) afgesloten met een Aziatische institutionele belegger. De lening heeft een looptijd van dertig jaar en een vast rentepercentage, meldde het tankopslagbedrijf dinsdag nabeurs.

  Een woordvoerder van het bedrijf wilde desgevraagd geen uitspraken doen over de rente die Vopak over de lening betaalt.

  De plaasting is de tweede door Vopak op de Aziatische markt in korte tijd. In november werd een onderhandse lening afgesloten voor 225 miljoen Singaporese dollar (127 miljoen euro).

  Vopak beschikt nu over omgerekend circa 430 miljoen euro aan onderhandse leningen uit Azië en 1,4 miljard dollar (1,05 miljard euro) aan Amerikaanse onderhandse leningen. Daarnaast heeft het een doorlopende kredietfaciliteit van 1 miljard euro, die volledig beschikbaar is voor opname.

  Kennelijk vindt men Vopak voldoende kredietwaardig in Azië, maar wat betekent deze lening voor de koers van het aandeel?

  IMF: Griekenland moet langer kunnen aflossen

  ATHENE (AFN) – Griekenland moet langer de tijd krijgen om de lening die het van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gekregen af te lossen. Dat zei IMF-topman Dominique Strauss-Kahn dinsdag tijdens een bezoek aan Griekenland.

  De lening van 110 miljard euro, waaraan de EU tweederde heeft bijgedragen, moet binnen drie jaar zijn terugbetaald. Deze periode zou volgens Strauss-Kahn kunnen worden opgerekt. Een beslissing hierover kan echter alleen door de EU en IMF gezamenlijk worden genomen, benadrukte de IMF-directeur.

  Heeft dit nieuws effect op de beurs of wisten beleggers dit allang?

  Unit4-dochter doet overname

  SLIEDRECHT (AFN) – Unit4 dochteronderneming FinancialForce.com neemt het onderdeel PS Enterprise over van het Amerikaanse bedrijf Appirio. Dat maakte de softwareproducent dinsdag bekend, zonder financiële details te melden.

  Volgens topman Chris Ouwinga van Unit4 verbetert de overname de functionaliteit van FinancialForce.com op het gebied van tijdsplanning en projectmanagement.

  De overname wordt bekostigd uit de fondsen van FinancialForce.com. Die dochteronderneming werd eind vorig jaar door Unit4 opgericht en levert geavanceerde accountingdiensten via het platform van Salesforce.com.

  Zou deze overname effect hebben op de koers van Unit4? En zo ja, is dat een positieve of een negatieve koersimpuls?

  Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
  Financiële Agenda 8 december 2010 (bron: FD.nl)

  Tijd——– Betreft=> Onderwerp

  08:00——–Duitsland=>handels- en betalingsbalans oktober

  08:00——–Duitsland=>faillissementen september

  08:30——–Frankrijk=>producentenvertrouwen november

  08:45——–Frankrijk=>handelsbalans oktober

  08:45——–Frankrijk=>financieringssaldo oktober

  09:30——–Nederland=>werknemers met vast contract 3e kwartaal 2010

  09:30——–Nederland=>zelfstandigen zonder personeel 3e kwartaal 2010

  13:00——–Verenigde Staten=>wekelijkse hypotheekaanvragen

  15:00——–België=>economische groei (bbp) 3e kwartaal (def.)

  16:30——–Verenigde Staten=>weekrapport olievoorraden

  —————Verenigd Koninkrijk=>monetaire vergadering (+ 9-12)

  —————RBS=>Benelux Equities Conference, met o.m. Kon. ten Cate

  —————Brazilië=>monetaire vergadering (slotdag), rentebesluit

  —————Griekenland=>inflatie (cpi) november

  —————Royal Dutch Shell=>betaalbaarstelling interimdividend

  —————Stagecoach (VK)=>halfjaarcijfers

  —————Japan=>machineorders oktober

  —————Japan=>handels- en betalingsbalans oktober

  —————Japan=>geldgroei, bankleningen november

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  AMSTERDAM (Dow Jones)–Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald, blijkt woensdag uit gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA).

  De index voor het aantal hypotheekaanvragen daalde in de week eindigend op 3 december met 0,9tot 603,5. Een week eerder noteerde de index op 608,8.

  De index voor herfinancieringen zakte met 1,4naar 2.932,0, van 2.974,4 een week eerder.

  Het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken steeg met 1,8naar 210,9. Een week eerder was de stand van de index 207,2.

  De gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA) worden sinds 1990 gepubliceerd. Het onderzoek beslaat ongeveer de helft van de Amerikaanse particuliere markt voor woonhypotheken.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,2%, technisch beeld verzwakt

  AMSTERDAM (Dow Jones)–De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine plus gesloten en wist zich vooral gesteund door de koerswinst van zwaargewicht ING, terwijl de index ook vandaag weer moeite had om door zijn weerstand heen te breken.

  De AEX-index sloot woensdag 0,2% hoger op 346,72 punten. De Midkap sloot 0,3% hoger op 621,42 punten. De Smallcap eindigde 0,4% lager op 483,46 punten.

  Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,2% lager noteerde.

  Handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital kijkt ook woensdag weer terug op een weinig opwindende handelsdag. “Er gebeurde weinig, het nieuws was divers, maar ook klein en het lijkt er op dat de AEX nu even een adempauze inlast”, aldus Jurgens.

  Handelaar Cees Smit van Today’s Beheer stelt het wat scherper en schrijft de aandelenmarkt enige vermoeidheidsverschijnselen toe. Smit wijst in dit verband op de stijging van de AEX eerder op de dag richting de oude top van 9 november van 348,82 punten intraday. “Het gegeven dat de index deze horde toch niet neemt is wat mij betreft een zwak signaal. Het is in dit licht ook een technisch gedreven markt.”

  “Opvallend is daarbij ook de druk op de obligatiemarkt, hetgeen de rente doet oplopen en dat zou in principe niet goed moeten zijn voor de aandelenmarkten, maar dat zien we woensdag niet direct terug”, aldus Smit, die voor donderdag uitgaat van een licht lagere opening.

  Op individueel niveau wijst Jurgens nog op de solide koers van ING die in een week tijd goed is hersteld. Het aandeel sloot 1,4% hoger. In heel Europa presteerden financials woensdag sterk.

  Bij ArcelorMittal, dat woensdag aangaf zijn roestvrijstaaldivisie een listig te willen bezorgen, gebeurde qua koers weinig, nadat deze de afgelopen dagen flink gevraagd was. “Kennelijk is het bezit hier het einde van het vermaak”, aldus Jurgens. ArcelorMittal sloot woensdag 0,7% lager.

  BinckBank sloot woensdag 6,2% hoger op hernieuwde overnamegeruchten.

  Donderdag worden voor Nederland en Duitsland de inflatiecijfers over november verwacht. In het Verenigd Koninkrijk komt om 13.00 uur het rentebesluit van de Bank of England naar buiten.

  Uit de VS komen om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 4 december. De verwachting is dat er 13.000 aanvragen minder zijn binnengekomen, waarmee het totaal uitkomt op 420.000, tegen een stijging met 26.000 een week eerder naar 436.000.

  Om 16.00 uur worden de groothandelsvoorraden over oktober naar buiten gebracht. Die stijgen naar verwachting met 0,9% tegen een toename met 1,5% een maand eerder.

  Staatsobligaties sloten woensdag lager.

  De euro noteert woensdag rond 18.00 uur $1,3239 tegen $1,3208 woensdag om circa 08.30 uur.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Rente in VS zet opmars voort. Yields on benchmark 10-year notes (UST10Y 3.23, +0.09, +2.77%) rose 19 basis points to 3.12%, the highest since at least July.

  NEW YORK (MarketWatch) – The Treasury Department sold $32 billion in 3-year notes (UST3YR 0.95, +0.12, +14.34%) on Tuesday at a yield of 0.862%, with only tepid demand from investors on a day when yields were rising. “The results were slightly disappointing considering the backup in rates,” said strategists at RBS Securities. Bidders offered to buy 2.91 times the amount of debt sold, the lowest bid-to-cover ratio since February. At the last four monthly sales of the securities, bidders offered to buy an average of 3.18 times. Indirect bidders, a group that includes foreign central banks, purchased 36.7% of the sales, right in-line with the average of recent sales. Direct bidders — which includes domestic money managers — bought another 18%, higher than the 13.3% average. After the auction, the broader bond market extended its losses, pushing yields in the opposite direction. Yields on benchmark 10-year notes (UST10Y 3.23, +0.09, +2.77%) rose 19 basis points to 3.12%, the highest since at least July.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN