skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie woensdag 5 januari

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 11 jaren, 4 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  chel
  chel
  Bijdrager

  De bedoeling van deze draad is om elkaar te informeren over actualiteiten die de beurskoers(en) kunnen beïnvloeden. Als ik informatie plaats die uit zijn context is getrokken of onjuist is geïnterpreteerd, dan is een reactie welkom. Kortom, via deze draad informeren we elkaar en houden we de bezoekers van dit forum scherp.

  Berichten die de beurs of de koers van een beursfonds in beweging kunnen zetten.

  Fed houdt crisis Eurolanden in vizier

  WASHINGTON (AFN) – De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, houdt scherp in de gaten of de schuldencrisis van Europese landen de Amerikaanse economie schade kan berokkenen. Dat blijkt uit de notulen van de jongste vergadering van de Fed in december, die dinsdag naar buiten kwamen.

  Leden van de Fed kenmerken het herstel van de Amerikaanse economie als zwak, ondanks een hausse aan positief nieuws dat aan de bijeenkomst voorafging.

  Big brother is watching you

  Herstel ICT-markt zet door

  WOERDEN (AFN) – De ICT-sector in Nederland was het afgelopen jaar goed voor een omzet van 29,4 miljard euro. Dat is 1,1 procent meer dan het voorgaande jaar, meldde brancheorganisatie ICT-Office dinsdag. De sector lijkt zich te herstellen van de economische crisis, die de bestedingen in de sector in 2009 met bijna 6 procent liet dalen.

  ICT-Office verwacht dat het herstel doorzet. In 2011 moet de sector met 2 procent groeien naar een omzet van nagenoeg 30 miljard.

  Lijkt mij een realistische weergave van de vooruitzichten. Overigens zullen de aandelen in de ICT sector niet hard stijgen door dit bericht.

  Albert Heijn herstelt moeizaam van feestdagen

  ZAANDAM (AFN) – Albert Heijn (AH) heeft moeite om de voorraad in al zijn supermarkten op peil te houden. Met de drukke dagen die het bedrijf achter de rug heeft en ook nog eens de ‘hamster’-aanbiedingsweken, zijn sommige schappen wat minder gevuld dan normaal. Een woordvoerster van de supermarktketen zei dinsdag dat AH zijn uiterste best doet om de voorraad snel aan te vullen.

  ,,Sommige winkels zijn wat leger dan mensen gewend zijn”, aldus de woordvoerster. ,,Maar het is zeker geen landelijk probleem. Niet in alle winkels zijn schappen leeg, het gaat slechts om een aantal supermarkten.”

  Kennelijk zijn de feestdagen een klapper geweest voor AH. Crisis voorbij en koers van AH in de lift?

  Kantorenmarkt in 2011 nog meer onder druk

  AMSTERDAM (Dow Jones)–Het aanbod van kantoren en bedrijfsgebouwen is in Nederland zo groot dat geen enkele opleving voldoende is om de leegstand structureel te verkleinen, meldt Cuno van Steenhoven, voorzitter van het dagelijks bestuur van DTZ Zadelhoff dinsdag.

  Van Steenhoven refereert daarmee naar het overschot van 6,5 miljoen vierkante meter beschikbare kantoorruimte in Nederland, op een totale voorraad van circa 47 miljoen vierkante meter.

  DTZ Zadelhoff is daarbij van mening dat de centrale overheid een veel sturender rol moet spelen rond de uitgifte van grond en het onderzoeken van alternatieven voor de huidige voorraad.

  “De kantorenmarkt wordt in toenemende mate een nationale kantorenmarkt en kan dientengevolge niet naar lokale inzichten worden gefaciliteerd”, aldus Van Steenhoven. “Gemeenten moeten vanuit overheidswege behoed worden voor dwaze nieuwbouwplannen en het stimuleren van herbestedingsplannen.”

  Vooralsnog lijkt van een verbetering op de kantorenmarkt geen sprake. Door de afname van de beroepsbevolking en de impact van het zogenaamde ‘Nieuwe Werken’, waardoor geen vaste werkplekken meer nodig zijn, verwacht DTZ Zadelhoff dat ook in de toekomst nog minder kantoorruimte wordt gebruikt.

  Dit betekent ook wat voor onze vastgoedfondsen, of zullen zij op de veranderende markt hebben geanticipeerd?

  Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
  Financiële Agenda 5 januari 2011 (bron: FD.nl)

  Tijd ——– Betreft => Onderwerp

  6:00 ——– Japan => automobielverkopen december
  9:30 ——– Nederland => ICT-beveiliging bij bedrijven 2009
  11:00 ——- EU => fabrieksorders oktober
  11:00 ——- EU => producentenprijzen november
  13:00 ——- Verenigde Staten => wekelijkse hypotheekaanvragen
  13:30 ——- Verenigde Staten => Challenger-rapport reorganisaties december
  14:00 ——- Family Dollar Stores (VS) => eerstekwartaalcijfers
  14:30 ——- Verenigde Staten => ADP-rapport banengroei/-krimp december
  14:30 ——- Canada => producentenprijzen november
  16:00 ——- Verenigde Staten => ISM-index diensten december
  16:30 ——- Verenigde Staten => weekrapport olievoorraden
  ————— Sligro Food Group => omzetcijfers 2010
  ————— Japan => bezoek VS-gezant voor Noord-Korea, Bosworth; gaat dan naar Japan
  ————— Verenigde Staten => eerste zitting Congres in nieuwe samenstelling na Senaatsverkiezingen

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  US futures are still sagging, but the real damage is in Europe (where Greek-German spreads hit an all-time high this morning) right now.
  France’s CAC-40 is off over 1%. The IBEX is off over 2%.
  What’s up? Yesterday Europe got a hot CPI report. Today there was an even hotter PPI number, and a host of some weak services PMI reports.

  http://www.businessinsider.com/europe-is-getting-bludgeoned-today-2011-1

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN