skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie woensdag 22 december

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door chel chel 12 jaren, 5 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  chel
  chel
  Bijdrager

  De bedoeling van deze draad is om elkaar te informeren over actualiteiten die de beurskoers(en) kunnen beïnvloeden. Als ik informatie plaats die uit zijn context is getrokken of onjuist is geïnterpreteerd, dan is een reactie welkom. Kortom, via deze draad informeren we elkaar en houden we de bezoekers van dit forum scherp.

  Berichten die de beurs of de koers van een beursfonds in beweging kunnen zetten.

  Ierland jaagt op bezit vastgoedvrouw

  DUBLIN (AFN) – De Ierse overheid gaat juridische actie ondernemen tegen vastgoedontwikkelaars die hun bezittingen hebben overgedragen aan hun vrouwen. Drie ontwikkelaars hebben de transacties al vrijwillig teruggedraaid en voor 130 miljoen euro aan bezittingen overgedaan aan de staat.

  Door hun bezit op naam van hun vrouw te zetten, hopen ontwikkelaars te voorkomen dat er beslag op wordt gelegd. Het gaat om luxehuizen, grond en verhuurde panden.

  Ierse banken hebben voor tientallen miljarden euro’s aan leningen verstrekt aan de Ierse vastgoedwereld. Door de ineenstorting van de Ierse vastgoedmarkt en de recessie kunnen deze leningen niet worden terugbetaald. De Ierse overheid heeft een groot deel van de leningen overgenomen van de banken. Het beheer van de leningen is ondergebracht bij een apart agentschap van de overheid. Dit heeft nu de jacht geopend op de vastgoedontwikkelaars.

  Dit artikel heb ik gekozen vanwege de aansprekende kop. Het geeft ook aan dat de vastgoedmarkt in Ierland nog in een dal zit. Ik denk dat het nog jaren duurt voordat Ierland uit die dip is.

  ‘Staking heeft geen invloed op kerstpost’

  DEN HAAG (AFN) – TNT Post denkt dat de staking en de sneeuw geen tot weinig invloed hebben op het aantal kerstkaarten dat is of wordt verstuurd. ,,Mensen zijn wel eerder begonnen”, aldus een woordvoerster van het postbedrijf dinsdag.

  TNT denkt dat dit jaar, net als vorig jaar, zo’n 180 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten op de bus gaan. De achterstanden door de stakingen zijn volgens de woordvoerster ,,nagenoeg weggewerkt”. ,,Door de combinatie van de staking en de sneeuw is helaas nog niet alles verwerkt.”

  Deze week is traditioneel de drukste week voor de post en dat is dit jaar niet anders. Sinds vorige week wordt er ook overdag gesorteerd. ,,Iedereen werkt heel hard. Waar nodig worden extra uren gedraaid en zetten we zoals altijd extra mensen in.”

  Volgens de woordvoerster werkt het conflict tussen het bedrijf en de medewerkers over de voorgenomen reorganisatie bij TNT Post niet door op de werkvloer. ,,De medewerkers hebben een posthart.”

  Ik wil veel aannemen, maar niet dat het conflict tussen het bedrijf en de medewerkers over de voorgenomen reorganisatie bij TNT Post geen effect heeft op de werkvloer. Of dat iets betekent voor de aandelenkoers….. ik denk het niet.

  ‘DPA moet eerst orde op zaken stellen’

  AMSTERDAM (AFN) – DPA Group kan beter eerst orde op zaken stellen in eigen huis voordat het een fusie aangaat met de Nederlandse Interim Groep (NIG). Dat stelde analist Frank van Wijk van SNS Securities dinsdag.

  DPA Group maakte dinsdag bekend dat het gesprekken over samenwerking voert met NIG. Volgens Van Wijk gaat het daarbij om een omgekeerde overname. Die kan de concurrentiepositie van DPA versterken, door schaalvoordelen en synergiën. De activiteiten van beide bedrijven overlappen elkaar echter niet geheel, aldus de analist.

  Van Wijk wijst erop dat het verliesgevende DPA nog altijd bezig is de bedrijfsvoering op orde te brengen. ,,Integratie met NIG kan dat moeilijke proces verstoren.”

  Hoewel de analist Frank van Wijk van SNS Securities scepties is over de overname zijn de Beleggers wel te spreken over de stap van DPA. Het aandeel was dinsdag een van de sterkste stijgers aan het Damrak. Om 17.02 uur noteerde het aandeel 5,1 procent hoger op 2,37 euro.

  AMG neemt technologie over van BP Solar

  AMSTERDAM (AFN) – Advanced Metallurgical Group (AMG) neemt technologie voor de productie van onderdelen voor zonnecellen over van BP Solar International. Dat maakte de producent van hoogwaardige metalen dinsdag nabeurs bekend, zonder op financiële details in te gaan.

  De transactie verstevigt de portfolio op het gebied van zonnetechnologie en betekent een significante vergroting van de positie van het bedrijf in de Verenigde Staten, aldus AMG. Het bedrijf verwacht dat de markt voor zonne-energie in de VS in de komende jaren ,,substantieel” zal groeien.

  AMG vergaarde het intellectuele eigendom op de technologie en nam materiaal van BP Solar over. Daarnaast maakt een ervaren team van ingenieurs de overstap naar AMG, dat de activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling voortzet in de fabriek van BP Solar in de Amerikaanse staat Maryland.

  De koers van AMG loopt de laatste tijd lekker op. Misschien zit er nog meer in het vat.

  Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
  Financiële Agenda 22 december 2010 (bron: FD.nl)

  Tijd ——– Betreft => Onderwerp
  8:00 ——– Duitsland => importprijzen november
  9:00 ——– Hongarije => detailhandelsverkopen oktober
  9:30 ——– Denemarken => economische groei (bbp) 3e kwartaal (def.)
  9:30 ——– Italië => consumentenvertrouwen december
  9:30 ——– Nederland => adopties 1956-2009
  9:30 ——– Nederland => omzet verhuisbedrijven 3e kwartaal
  9:30 ——– Nederland => samenleefvorm moeders 2009
  9:30 ——– Zweden => producentenprijzen november
  10:00 ——- IJsland => inflatie (cpi) december
  10:00 ——- Italië => detailhandelsverkopen oktober
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => economische groei (bbp) 3e kwartaal (def.)
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => betalingsbalans 3e kwartaal
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => notulen mon. vergadering dd 8+9 december
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => bedrijfsinvesteringen 3e kwartaal (def.)
  11:00 ——- Italië => contractlonen november
  13:00 ——- Verenigde Staten => wekelijkse hypotheekaanvragen
  13:00 ——- Tsjechië => monetaire vergadering, rentebesluit
  14:00 ——- Walgreen (VS) => eerstekwartaalcijfers
  14:30 ——- Verenigde Staten => particuliere consumptie 3e kwartaal (2e schatting)
  14:30 ——- Verenigde Staten => economische groei (bbp) 3e kwartaal (2e schatting)
  15:00 ——- België => producentenvertrouwen december
  16:00 ——- Verenigde Staten => index huizenprijzen oktober
  16:00 ——- Verenigde Staten => verkoop bestaande woningen november
  16:30 ——- Verenigde Staten => weekrapport olievoorraden
  20:00 ——- Argentinië => handelsbalans november
  22:00 ——- Bed Bath & Beyond (VS) => derdekwartaalcijfers
  22:45 ——- Nieuw-Zeeland => economische groei (bbp) 3e kwartaal
  ————— Polen => monetaire vergadering, rentebesluit
  ————— Japan => handels- en betalingsbalans november

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN