skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums AEX Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums AEX Uur U nadert ras

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 13 jaren, 1 maand geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Cees de Vries
  Cees de Vries
  Bijdrager

  Twee weken geleden hield ik op basis van tijd en prijs rekening met topvorming tot uiterlijk vandaag, waarbij de AEX 322/325 zou halen en de Eurostoxx 50 minimaal 2.936.

  Uur U nadert ras

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Heel vaak wordt Japan van de 90e jaren vergeleken met USA heden ten dage. Mijn inziens onterecht, omdat er diametrale economische omstandigheden heersten. Japanse producten werden op de binnenlandse markt met enorme winstmarges verkocht en de export draaide om de onkosten te kunnen financieren. USA verkocht en verkoopt nu nog zijn producten in het buitenland met enorm hogere winstmarges dan in eigen land. Beide landen hadden ook overeenkomsten, de onroerendgoedkoper haakte af toen de vraagprijzen te hoog werden.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Geachte heer vd Werf, dank voor uw goede reactie.

  Ik wil met u de discussie liever niet aangaan waar het gaat om fundamentele zaken. Van huis uit bekijk ik grafisch naar marktpsychologie en dat is toch wezenlijk anders. Toch een poging.

  Natuurlijk is er geen sprake van exact dezelfde marktomstandigheden, dat verwacht ik ook niet. Maar hoe verklaart u dan dat de uitkomsten van de huidige crisis grafisch zoveel gelijken op de marktpsychologie van Japan destijds? We hadden een olieprijs van dik 140 vorig jaar, geen inflatie! Goud stijgt fors, meestal vanwege de kans op oplopende inflatie.

  Als je dan bedenkt hoeveel geld erin het systeem is bijgepompt dan lijkt het erg simpel, natuurlijk komt er mega-inflatie straks of mag dit ongestraft allemaal gebeuren? Of kunnen de centrale banken monetair verkrappen en de markten zelf overeind blijven? Dat is een listig spel en vereist goed vakmanschap.

  Ik moet u zeggen, ik vertrouw het niet erg. De schuldenberg neemt vormen aan die we tot voor kort voor onmogelijk hielden. Het wrange van het hele spel vind ik eigenlijk nog dat Madoff (wat een bandiet was natuurlijk) achter de tralies zit omdat hij een aantal rijke mensen wat lichter heeft gemaakt, maar moeten we eigenlijk niet vaststellen dat wat de centrale banken nu doen en vooral in de VS, gelijk is aan het pyramidespel van Madoff? Er is echter 1 verschil: Dit spel wordt mondiaal gespeeld, dus wat minder onschuldig.

  En wie zijn straks de klos?

  Mijn overtuiging is dat Alan Greenspan dit spel al is begonnen, door bijvoorbeeld in 1997 de Azie-crisis te bezweren. In de jaren daarna loste hij elk probleem op door wat geld te pompen. De markten hebben gewoon een gezonde correctie nodig op z’n tijd, maar die werd telkens voorkomen. Maar goed, hoe langer je iets uitstelt, hoe harder de klap en dat hebben we geweten vorig jaar.

  Er is eigenlijk maar 1 vraag: Hoe lang gaat het duren voor we dat oudzeer hebben geabsorbeerd? En hoe diep kan het gat worden waar we doorheen moeten?

  Laten we hopen dat Azie het westen aan de hand mee kan nemen in de groei. Daar is groei en daar is geld, dus…toch maar emigreren :)

  groet,

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  De markten hebben gewoon een gezonde correctie nodig op z’n tijd, maar die werd telkens voorkomen. Maar goed, hoe langer je iets uitstelt, hoe harder de klap en dat hebben we geweten vorig jaar.
  ———————————————————————–
  Mee eens.
  Het zou knap zijn als Cees de Vries de juiste trigger kan ontdekken, inclusief een juiste timing.
  Je haalt er vast de geschiedenis boeken mee.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Beste Cees,

  De beursdag is nog maar goed halfweg, maar kunnen we er van uitgaan dat vandaag vooralsnog een spike naar AEX 322 en Eurostoxx50 naar 2936 plaatsvindt?

  Zo ja, wat nu?
  Zo neen, wat nu?

  #link naar dit bericht
  Cees de Vries
  Cees de Vries
  Bijdrager

  Dirk,
  Hoe scherp wil je het spelen? AEX 321,75 high vandaag, kan nog hoger en mag nog hoger, maar de factor TIJD en PRIJS is waar het om gaat in mijn studie. Als dit het hoogtepunt blijkt te zijn ben ik dik tevreden hoor en is de missie toch geslaagd.

  Vraag 2 van je is dus niet relevant.

  Stoploss AEX 330 en Estoxx 50 3.000.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  3x is scheepsrecht. Gann heeft voor de 3e maal een verkeerde voorspelling opgeleverd dus ik heb het wel gezien onderhand.

  Verder heb ik nog steeds respect voor mensen die concrete voorspellingen durven te doen ware het niet dat tot nu toe iedereen het fout heeft gehad.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Jan, uw reactie verbaast me. Als ik naar de hoogste standen van vandaag kijk dan zie ik dat doelen zo goed als gehaald zijn. Minimaal AEX-doel was 322, high vandaag 321.75. De Estoxx 50 had minimaal doel van 2.936, high was 2.929. Daarnaast gaf Cees ook op het forum( http://forum.dekritischebelegger.nl/forum/ )
  nog additionele info ingeval er twijfel mocht bestaan over het behalen van de doelen. Hij gaf daar duidelijke info. Dus nogmaals: Waar is uw negativiteit op gebaseerd?

  Overigens gaat het om een prognose en geen voorspelling. Ik geloof dat niemand de beurs kan voorspellen.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN