skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Reacties op columns Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Reacties op columns Staatsschuld Japan baart zorgen

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 12 jaren, 7 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Marco Balk
  Marco Balk
  Bijdrager

  Het nieuws met betrekking tot Japan was deze week ook niet bevorderlijk voor het positieve sentiment. Zo verscheen er in de Britse Telegraph een alarmerend artikel met als titel “It is Japan we should be worrying about, not America”.

  Staatsschuld Japan baart zorgen

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Redelijk zorgwekkend.

  Hoe zit het momenteel met de export in Japan? Stabiel? Of dalende?

  Gr

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Interessant artikel! Mijn complimenten

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Het is ook nog eens extra zuur te moeten constateren dat “The Japanese” way monetair te veel druk opgeleverd heeft en dus de problemen niet verholpen heeft maar eerder voor zich uitgeschoven. Bernanke-san is dezelfde weg ingeslagen zonder echter de export capiciteit die Japan echter wel heeft.

  Helaas moet ook Amerika grotendeels haar grondstoffen importeren en heeft ze bovendien veel weggegeven aan exportcapaciteit. De grootste binnenlandse afnemer gesponserd door “Cheap Money” is het grote snel consumerende Amerikaanse leger tegen zeer onaantrekkelijke prijzen als je het dan toch zuiver economisch wil bekijken. De Leger brandstof word extra duur betaald aan een steeds groter groeiend XE Huur leger.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  @marco De Japanse export is volgens de meest recente cijfers jaar-op-jaar met 23% gedaald.De invoer is echter nog sterker afgenomen: 36%. Zie http://www.customs.go.jp/toukei/shinbun/trade-st_e/2009/200910ce.xml#pg2

  Op dinsdag (24 november 2009) werden de cijfers voor oktober gepubliceerd.

  De Japanse export daalde in oktober aan het traagste tempo in een jaar. Dat is vooral te danken aan het effect van de stimuleringsmaatregelen die in een aantal landen doorgevoerd worden.
  In oktober werd een daling van de export met 23,20% op jaarbasis opgetekend. Het was al de 13de maand op rij dat de Japanse uitvoer een dalende trend vertoonde, maar het tempo van de daling lijkt af te vlakken.

  In september werd nog een daling van de export met 30,60% opgetekend, in februari halveerde de export zowat als de economische crisis een heuse vraaguitval met zich meebracht.

  Economen waarschuwen echter dat de Japanse exportegerichte economie kwetsbaar blijft voor wat er in de rest van de wereld gebeurt.

  De globale vraag naar auto’s en consumentenelektronica kan weer terugvallen wanneer het effect van de stimuleringsmaatregelen uitgewerkt is.

  De uitvoer van auto’s daalde met 37,20% en die van staal met 38%, maar in beide gevallen was er niettemin sprake van een verbetering ten opzichte van de voorbije maanden.

  De import daalde anderzijds met 35,60%, waardoor het surplus op de handelsbalans op 807,10 miljard yen uitkwam. Vooral de werkloosheid van 5,30% dreigt op binnenlands vlak het economisch herstel af te remmen.

  Bron: http://cash.rnews.be/nl/geld-en-beurs/nieuws/daling-japanse-export-vertraagt-in-oktober/article-1194577403699.htm

  Doordat de invoer sterker daalde dan de uitvoer heeft Japan een overschot op de handelsbalans.

  Bron: http://online.wsj.com/article/SB125910929664263229.html

  Dit overschot geeft een opwaartse druk op de Japanse Yen.


  Attachments:
  Japanse_export_onderverdeeld_naar_regios.jpg
  Japanse_handelsbalans.jpg

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN