skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Reacties op columns Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Reacties op columns Selectie van kansrijke aandelen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 14 jaren, 10 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Jan Groothaar
  Jan Groothaar
  Bijdrager

  Selectie van kansrijke aandelenGeholpen door meevallende kwartaalcijfers wisten de beurzense de afgelopen dagen een aanzienlijke stijging te boeken. Daarmee lijken de bull´s al weer terug te zijn van een korte vakantie. Een nieuwe stijgingsfase voor de AEX lijkt aangebroken met koersdoelen tussen 320 en 340 punten. Er zit nog wel een adder onder het gras waarbij een daling tot 230 nog mogelijk is maar deze lijkt op dit moment academisch.

  De bull´s aan zet

  Door de stijging van de afgelopen week lijken de bull´s weer aan zet. Het dreigende omkeerpatroon kan de prullenbak in. De AEX heeft steun gevonden in het 38% correctie gebied en we hebben sinds de bodem op 241 punten een sterke stijging gezien in de vorm van een puls. De hoofdtrend is dus weer stijgend.

  Technische analyse van de AEX op 20 juli 2009 (op basis van Elliot Wave)

  Technische analyse van de AEX op 20 juli 2009 (op basis van Elliot Wave)

  Omdat de stijging van de afgelopen week onderdeel uit moet maken van de vorige opwaartse trend kunnen we een aantal zaken stellen:

  • De huidige stijging moet uit een 5 beweging bestaan waarvan we nu in de eerste golf zitten. (zie bovenstaande grafiek)
  • Deze eerste golf zal maximaal voor 61,8% mogen corrigeren, liefst 50%
  • Er moet een relatie zijn met de beweging 194-271

  Op basis van deze gegevens kunnen we stellen dat een daling van de Amsterdamse beursgraadmeter onder de 250 punten het eerste signaal van verzwakking is.

  Koersidee voor de rally

  De nieuwe bull-markt is aangebroken dat is wat u de afgelopen week heeft kunnen lezen. Onzin, deze stelling is op dit moment nog op geen enkele manier te onderbouwen Zowel fundamenteel als technisch zijn we bezig in een grotere bear markt rally. Deze rally´s kunnen erg lang duren en kunnen voor aanzienlijke stijgingen zorgen. Daarom beperk ik mij tot de informatie die wel beschikbaar is en dat is de stijging 194-271 en de daling 271-241.

  Deze bewegingen label ik als een A en een B golf, we zitten nu waarschijnlijk in de stijgende C golf. Op basis van deze veronderstelling kom ik op de volgende koersdoelen:

  • C is gelijk aan A                    318 zeer reëel
  • C is 1,618 maal A                  365 mogelijk te optimistisch
  • C is 0,618 maal A                  288 gezien de kracht in de markt aan de lage kant

  De valkuilen

  De markt is nooit te vertrouwen dus dienen we in deze marktfase altijd gebruik te maken van stop loss-niveaus want zekerheid is nooit voor handen. Je kunt slechts stellen dat het geschetste scenario de meest waarschijnlijke is en daarom de voorkeur geniet. Beleggen is ook vooruit zien en in het achterhoofd een alternatief scenario paraat hebben.

  In de huidige situatie zijn, zoals ik afgelopen dinsdag al stelde, nieuwe dieptepunten niet waarschijnlijk.

  Wel behoort een daling tot 220-230 nog tot de mogelijkheden. Gezien de stijging van de afgelopen dagen is dat minder waarschijnlijk maar ik wil u er wel op wijzen. Zolang de AEX boven de 247 punten noteert is mijn visie positief. Zodra we onder 247 dalen dienen we rekening te houden met een daling tot 220-230.

  Favorieten

  Op basis van het positieve scenario geef ik hierbij een selectie van kansrijke aandelen voor de komende 3 tot 6 maanden. Omdat ik de komende dagen uitga van een kleine terugval zijn de aankoopkoers hierop gebaseerd.

  Fonds Aankoop koers Stop-Loss Koersdoel Potentieel
  ING ± 7,35 6,80 12,50 70 %
  Philips ± 14 13,20 17,50 25%
  AEX sprinter Long 225 ± 4,10 2,60 11,00 160%
  Boskalis HK 16,75 14,50 Nader te bepalen NB
  Ishares FTSE Bric 50 HK 16,70 15 Nader te bepalen NB
  Fugro HK 29,50 28 40,70 37%

  * HK is huidige koers

  Conclusie

  Hoewel er nog een kans aanwezig is voor een daling tot het gebied 220-230, kies ik op dit moment voor het positieve scenario waarbij de AEX kan stijgen tot ongeveer 320 punten en mogelijk 360 punten. Voor de korte termijn zou een correctie tot 250 ~ 257 mogelijk moeten zijn waarna de stijging continueert. Een daling onder 247 past niet in het positieve scenario en dient derhalve als stop-loss.

  Gratis e-mail alert
  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u zich dan aan voor de gratis e-mail alert service. Klik hier

  Zowel de redactie als ondergetekende hebben geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

  Selectie van kansrijke aandelen

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  sp,

  Je hebt EWT net ontdekt zeg je. Het is dan raadzaam je goed te verdiepen in de basisregels, die moet je kunnen dromen. Na een 5 volgt een 3-golf, op elke gradatie. Het lijkt simpel, maar is het niet en er zijn dan ook meestal veel alternatieven te bedenken.

  O.b.v. de jongste analyse (geen golf 5) bleek de maart-bodem dus toch erg belangrijk in de huidige fase. We ‘weten’ nu dus dat er minimaal drie golven ontstaan sindsdien. Het lijkt erop dat er nu twee van de drie afgerond zijn, wat nog niet helemaal zeker is om daarna de derde en voorlopig laatste stijging te verwachten. Ik houd september aan als potentiele top nu en we zullen zien in hoeverre we dan een 3-golf sinds maart compleet hebben. Zoja, moeten we rekeninghouden met een nieuwe daling, die best fors kan zijn.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN