Dit onderwerp bevat 17 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Ruben 14 jaren, 1 maand geleden.
-
AuteurBerichten
-
17 mei 2010 om 16:24 #link naar dit bericht
Voor alle aandelen die genoteerd zijn aan de AEX, AMX, BEL20, CAC40, DAX en FTSE100, is de koers-winstverhouding berekend. Zie http://www.indexx.nl
Reacties welkom!
20 mei 2010 om 08:21 #link naar dit berichtIk heb nu ook dividend en dividendrendement per aandeel toegevoegd.
Hoe kan ik deze website verder verbeteren? Tips en suggesties zijn welkom!
20 mei 2010 om 10:43 #link naar dit berichtRuben, je hebt prachtig werk geleverd. Bovendien zeer nuttig.
Ik zou de suggestie doen om ook het dividendrendement te plaatsen van het laatste dividend ten opzichte van de koers. Dat is een feitelijk gegeven en geen raming van de analisten die terug onzeker is.
Bovendien zou ik de mogelijk scheppen om de aandelen te schikken naar dividendrendement voor het laatst gekende jaar en voor het toekomende jaar. De gebruiker kan dan naar eigen inzicht opteren voor zekerheid of voor prognose.
De site is bijzonder goed geschikt voor de dog of Jones methode.
31 mei 2010 om 08:19 #link naar dit berichtDag Luc,
Dank voor je suggesties! Ik ga kijken hoe ik een en ander het beste kan vormgeven.
Groet,
Ruben12 juni 2010 om 19:17 #link naar dit berichtRuben,
In deze pdf file van een financieel tijdschrift vind je op de negende bladzijde (pagina 6 van het tijdschrift) een artikel over dividendrendement en een voorbeeld van hoe je de gegevens op jouw website zou kunnen voorstellen.
http://www.veb.net/Effect/2010-05-15_10/2010-05-15_10.pdf
groet
Luc
21 juni 2010 om 07:21 #link naar dit berichtDank voor de suggestie! Ik heb de dividend overzichten aangepast, het ziet er zo beter uit.
Mocht je nog meer verbeter voorstellen hebben, dan verneem ik het graag!
21 juni 2010 om 10:55 #link naar dit berichtRuben, je site ziet er prachtig en nuttig uit.
Als ik in aandelen stap (nu nog niet) dan zal dat zijn volgens het principe van de Dog of Jones, gecombineerd met de door mij herontdekte trendrichting (bestaad al langere tijd, maar je hoort of ziet er bijna niets over op internet) en dan heb ik actuele info ivm dividendrendement nodig.
Ik heb nog twee sugesties. Ik merk dat je aandacht besteedt aan “theorie”. Er zijn, zo heb ik gelezen meerdere strategieën gebaseerd op dividendrendement en K/W. Een kort overzicht van deze strategieën verhogen nogmaals de waarde van je site, volgens mij.
23 juni 2010 om 08:06 #link naar dit berichtDank voor het compliment en ook voor de suggesties. Ik zal binnenkort aandacht besteden aan strategieen m.b.v. k/w en dividend.
Waarom stap je nu nog niet in aandelen?
23 juni 2010 om 16:38 #link naar dit berichtRuben,
Persoonlijk ben ik een groot voorstander van de permanente portefeuille. Eigenlijk is dat meer een vorm van sparen dan van beleggen, maar in de meeste omstandigheden is het veilig, zeker en beperkt winstgevend.
De PP (permanente portefeuille) bestaat uit
25% aandelen goed bij welvaart
25% sobligaties (meestal langlopend overheidsschuldpapier) goed bij recessie
25% cash (meestal kortlopend overheidsschuldpapier) goed bij deflatie
25% goud goed bij inflatieJe herschikt je portefeuille elk jaar, maar ook wanneer één element minder dan 15% of meer dan 35% waard is geworden.
Al dertig jaar geeft de PP bijna elk jaar winst.
Wat de toekomst zal brengen, weet ik niet, maar ik vermoed dat het weinig fraais zal zijn op economisch vlak. Het laatste nieuws is dat deflatie de kop op steekt. Bovendien is een default van overheden of een schijnbaar plotse hyperinflatie niet denkbeeldig.
Als de PP bovengemiddeld beschermt tegen een default, dan beschermt een PP in het geheel niet tegen hyperinflatie, waarvan is geweten dat die meerdere jaren kan aanhouden.
Aandelen beschermen tegen hyperinflatie. De aandelen van Zimbabwaanse bedrijven behielden hun waarde na de hyperinflatie. Ze beschermen echter niet tegen deflatie. Staatsobligaties beschermen niet in beide situaties. Cash beschermt enkel in deflatiespiraal op voorwaarde dat het niet in kortlopende staatsschuldpapier is belegd, maar echt cash wordt aangehouden. Het enige dat je koopkracht beschermt in alle scenario’s, behalve welvaart is goud. In nominale waarde kan het dalen ten gevolge van deflatie, maar op het einde van de rit kan je er evenveel mee kopen als aan het begin.
Aandelen in België, verlies je automatisch als de bank failliet gaat. In Nederland is het risico minder groot, maar het kan ook. Sommige bankinstellingen onder Amerikaanse wetgeving, geven zulke goede kostenresultaten, omdat zij de aandelen “uitlenen” om short op te gaan. Van mij mag je vertellen wat je wilt, maar in het huidige klimaat is het aanhouden van aandelen onderhevig aan grotere risico’s dan normaal. In het recente verleden kon je ze alleen kwijtraken doordat de aandelen in waarde daalden en je je verlies niet wilde nemen. Nu zijn er nog andere risico’s bijgekomen.
Dat neemt niet weg dat er opnieuw een dag komt dat aandelen interessant worden. Dat zal ongeveer zijn wanneer het grote publiek aandelen volledig zullen verguizen. Dan zal ik heel veel profijt hebben aan je website, Ruben. Laat je dus niet ontmoedigen door deze negatieve boodschap. Ik had ook graag een andere boodschap willen brengen.
7 juli 2010 om 07:53 #link naar dit berichtLuc,
De permanente portefeuille kende ik niet, interessante strategie!
Toch ben ik niet zo’n voorstander van goud. Dat is nu een erge hype, zie bijvoorbeeld Willem van Middelkoop die geen kans onbenut laat om goud te promoten.
Het valt me verder op dat er veel angst is m.b.t. het kopen/houden van aandelen. Dit zou dus best wel eens een goede tijd kunnen zijn om in te stappen, mits dat verstandig gedaan wordt uiteraard.
Groet,
Ruben12 juli 2010 om 08:26 #link naar dit berichtIk heb op mijn website een blog geschreven over de koers-winstverhouding als strategie.
Feedback is welkom!
15 juli 2010 om 12:49 #link naar dit berichtOp mijn website heb ik voor alle aandelen genoteerd aan de AEX, AMX, BEL20, CAC40, DAX en FTSE100 heb ik de winst per aandeel in 2007, 2008, 2009 en 2010 in een overzicht gezet.
8 augustus 2010 om 13:25 #link naar dit berichtBeste Ruben,
Als ik het goed begrijp, ben je bezig met het opstellen van een eigen website. Ik heb een interessante site gevonden waar je gratis tools aan je eigen website kunt toevoegen. Misschien heb je er wat aan. Succes ermee!
26 augustus 2010 om 17:52 #link naar dit berichtRuben,
Welke winstcijfers gebruik jij op jouw site?
Ik heb wel een pagina met winstcijfers gevonden. Zijn dat de broncijfers?
En zo ja, waar haal jij de winst van het lopende boekjaar vandaan?
Is dat een consensuscijfer of van een getal van één analist?Misschien is die informatie ergens op jouw site te vinden. Die informatie heb ik dan gemist.
28 september 2010 om 10:50 #link naar dit berichtGoeie website, ik zet hem meteen bij mijn favorieten
Kan je ook de k/w van de OMX er bij zetten ?
23 oktober 2010 om 15:31 #link naar dit berichtDag Chel,
Voor berekening van de koers-winstverhouding gebruik ik inderdaad de pagina met winstcijfers.
Groet,
Ruben15 november 2010 om 09:49 #link naar dit berichtVanaf heden zijn de k/w, dividendrendement en wpa voor alle aandelen genoteerd aan de OMX Stockholm 30 ook op de website gezet!
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.