skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Goud Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Goud in goud beleggen

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door JanS JanS 7 jaren, 6 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Avatar
  Erik10
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik ben van plan te beginnen met beleggen. Ik zit er over na te denken om in goud te gaan beleggen omdat de koers waarschijnlijk flink gaat stijgen de komende tijd. Ik wil graag beleggen met behulp van een hefboom. Alleen cfd’s wordt afgeraden omdat de kosten dan heel hoog oplopen. Wat is dan de beste optie om in goud te beleggen?

  Groetjen, Erik

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Erik, beleggen met een hefbooom in goud kun je met speeders, turbo’s en sprinters doen. Speeders hebben geen restwaarde zodat je wat goedkoper kunt inkopen.

  Wel is het zo dat die hefboomproducten heel bewegelijk zijn. Een alternatief daarvoor is het beleggen in een tracker met een hefboom, bijvoorbeeld de ProShares Ultra Gold. Deze heeft een hefboom van 2.

  Zie: http://www.proshares.com/funds/ugl.html

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Een mooie grafiek die het rendement op aandelen,obligaties en goud weergeeft.

  http://visualizingeconomics.com/blog/2013/6/4/gold-stocks-bonds-and-bills-since-1928

  #link naar dit bericht
  Avatar
  west
  Bijdrager

  Ik wil ook graag beleggen in goud daarom ben ik aan het onderzoek over dit onderwerp.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  ppanters
  Bijdrager

  Misschien voor je aan goud begint, zilver ook even overwegen. Is booming op dit moment!

  #link naar dit bericht
  Avatar
  west
  Bijdrager

  @ ppanters heb je ervaring met beleggen in goud of zilver? dan hoor ik graag van u. Ik heb een beetje twijfel over beleggen in zilver.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  ppanters
  Bijdrager

  @west ik ben het aan het onderzoeken, dat wil zeggen goud, zilver en nu ook lithium checken. Heb er nog niet echt ervaring mee dus

  #link naar dit bericht
  Avatar
  west
  Bijdrager

  @ ppanters eindelijk heb ik besloten om in Lidl supermarkt beleggen. Beleggen in goud is vooral populair in tijden van financiële onzekerheid.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Speculant
  Bijdrager

  Beleggen in goud is best veilig, met weinig risico want de koersen zijn vergelijkbaar met valuta, niet zo beweeglijk als aandelen. Het is vooral aantrekkelijk om hierin te beleggen wanneer de aandelen-, valuta en indicesmarkten onvoorspelbaar worden, en natuurlijk in een bear market. Op daytrade/weektrade basis valt er voldoende uit te halen zodra je de patronen kunt herkennen en ook natuurlijk wanneer je in bepaalde seizoenen bijv. weet hoe je moet profiteren van de seizoenschommelingen. Probeer wel je kapitaal te verspreiden, en zoveel mogelijk defensief te beleggen als je je winstpotentie/risico-ratio zo goed mogelijk wilt hebben.

  #link naar dit bericht
  Avatar
  JorisGoud
  Bijdrager

  Rechter veroordeelt Nederlands grootste goudhandel voor witwassen

  De naar eigen zeggen grootste goudhandel van Nederland is in een strafzaak door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld en beboet voor het structureel overtreden van de regels tegen witwassen en terrorismefinanciering. Het gaat om de goudhandelaren Hollandgold en Goudstandaard in Heerhugowaard. Dit blijkt uit twee vonnissen van 30 juni dit jaar waarover niet eerder in de media is gepubliceerd.

  The Art of Investments

  Hollandgold is een handelsnaam van The Art of Investments. Goudstandaard is een handelsnaam van de Bulliongroup. Ze opereren onder meer ook onder de vlag van BGP Edelmetaal, DeBesteGoudPrijs.nl, Goudengeschenk.nl en de Hollandse Munthandel. Deze handelsbedrijven zijn allemaal op hetzelfde adres gevestigd.

  De topholding van de groep goudhandelaren is Aunexum Management. ‘Wij zijn met meer dan 10.000 goudtransacties per jaar de grootste van Nederland,’ zegt Vincent Kersten desgevraagd. Hij is een grootaandeelhouder van Aunexum.

  Ongebruikelijke transacties

  Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgde Hollandgold en Goudstandaard voor het achterwege laten van verplichte meldingen bij de Financial Intelligence Unit (FIU-Nederland) van in totaal 25 ongebruikelijke transacties. Daarbij werd voor opgeteld €1.243.351 aan goudaankopen contant afgerekend. Voor dit soort grotere en contante transacties bestaat een wettelijke meldplicht. De goudhandel schond in 2013 en 2014 deze meldplicht, oordeelt de rechtbank in navolging van het OM.

  Ook heeft de goudhandel in Heerhugowaard volgens de rechtbank systematisch de hand gelicht met de wettelijke verplichting om de identiteit van grotere kopers en verkopers te controleren en vast te leggen. Dat moet gebeuren bij ongebruikelijke transacties met goud boven de €10.000, of bij gecombineerde ongebruikelijke transacties van goud en zilver boven de €15.000.

  Boete

  De rechtbank veroordeelt de goudhandel voor opgeteld een boete van €62.000, waarvan €24.000 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Het OM had €65.000 boete geëist waarvan €13.000 voorwaardelijk.

  Kersten van Aunexum zegt donderdagmiddag tegen Het Financieele Dagblad dat hij ‘toevallig net vandaag’ met zijn compagnons heeft besloten om de vorige eigenaren van de goudhandel aansprakelijk te stellen voor de schade door deze veroordelingen. De fouten waarvan het goudbedrijf is veroordeeld, zijn volgens hem te wijten aan het vorige management. Kersten heeft de goudhandel juni 2014 met zijn partners overgenomen. De nieuwe eigenaren zeggen tegen de rechtbank veel in compliance te investeren.

  Echtelieden

  Een deel van de overtredingen waarvoor de goudhandel in Heerhugowaard is veroordeeld, heeft te maken met zogeheten ‘samengestelde transacties’. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over echtelieden, die tegelijkertijd maar wel ieder apart een goudtransactie hebben verricht in Heerhugowaard van steeds net onder de grens waarbij de goudhandel verplicht een melding vaneen ongebruikelijke transactie moet doen. Volgens het OM en de rechtbank had de goudhandel deze transacties bij elkaar op moeten tellen en moeten melden. Volgens Kersten legt iedere goudhandel in Nederland deze regel anders uit.

  Kersten meldt dat zijn bedrijf in hoger beroep gaat tegen de veroordelingen.

  Autoriteit Financiële Markten

  Hollandgold en Goudstandaard opereren met vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De waakhond gaat niet in op individuele gevallen. Een AFM-woordvoerder wil in ‘algemene zin’ wel kwijt dat strafrechtelijke veroordelingen van vergunninghouders regelmatig tot extra toezicht van de waakhond zullen leiden.

  Bericht uit het Financieel dagblad(Vasco Boon)

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Voor signalen op goud en zilver volg https://twitter.com/TJ_commodities

  #link naar dit bericht
  Avatar
  Speculant
  Bijdrager

  Goud is vrij volatiel de laatste tijd, met Trump die won steeg de goudkoers omdat beleggers zekerheid zochten mbv grondstoffen (vooral goud). Je hebt ook flink wat seizoensschommelingen waar je van kunt profiteren maar die moet je wel even weten te identificeren. Goud is dus degelijk wel een mooie belegging, over het algemeen ook veiliger dan bijvoorbeeld hevig schommelende aandelen. Dit geldt ook voor valuta. Je kunt goud-indices handelen, deze zijn niet duur. Overigens zijn CFD’s niet overal duur… Nou moet je wel weten wat je doet, fietsen heb je ook moeten leren. Het is ook met vallen en opstaan net als fietsen dus aan jou om dat te beperken.

  #link naar dit bericht
  JanS
  JanS
  Bijdrager

  Tenzij het een beartrap wordt …

  *klik op het plaatje voor een grotere grafiek*
  Bovenstaand ziet u HUI–X
  Amex Gold Bugs Index
  .
  Vriendelijke groet,
  Jan.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN