skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zilver Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Zilver Huur een huis en koop zilver

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Luc lcdnlf Luc lcdnlf 9 jaren, 3 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Wie nu een huis koopt, loopt het risico van verdere prijsdalingen. Je kunt beter een kleine woning huren en zilver kopen. Dat stelt Albert Spits. Hij is een adviseur voor pensioenfondsen.

  Daarnaast heeft hij een een uitgebreide studie gemaakt van de economie en meer specifiek de dynamiek van crises. Door met een onafhankelijke blik de golfbewegingen te bestuderen, is het mogelijk om betere inschattingen te maken van de actualiteit en zelfs van toekomstige bewegingen.

  Op verzoek van een lezeres van DeepJournal keek Spits naar haar persoonlijke situatie: een jonge vrouw die met een modale baan op zoek is naar meer rust en zekerheid en graag een huis wil kopen in Amsterdam. Haar vraag aan Spits is of ze er verstandig aan doet nu naar een koophuis te gaan zoeken.

  Albert Spits: ‘Wat Charlotte zou moeten doen is proberen een kleine woning te huren in of om Amsterdam. Want als ze nu een huis koopt, zal de waarde alleen maar zakken. De lange rentes lopen nu al op, bovendien, als de waarde ver onder de aankoopprijs is beland, kan de bank vragen om een garantie in de vorm van een extra lening.

  De prijs van huizen zal tot circa 2015 blijven dalen en daarna zo’n twintig jaar op hetzelfde niveau blijven. Dat betekent dus dat Charlotte altijd een achterstand heeft met betrekking tot haar hypotheek en huiswaarde.

  Beter is het om bijvoorbeeld in baar zilver te investeren op dit moment, daar de waarde circa tien tot twaalf maal gaat stijgen over de volgende vier á vijf jaar. Daarna heeft ze dan een startkapitaal om het huis te kopen met een depot, waarbij het huis ongeveer de helft van de huidige prijs behelst. Stel dat ze 5000 euro in zilver zet dan is dat over vier á vijf jaar zo’n 50-60.000 euro, wat dan de helft is van de waarde van een gemiddeld huis of appartement in 2015-16.’

  Beluister het interview via: http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2898.html.

  Wat is jullie mening?

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Dat is precies de strategie die ik op dit ogenblik volg.

  Zoals de koerswinstverhouding een vuistregeltje is die iets vertelt over te dure aandelen, zo is er ééntje in de huizenmarkt.

  Huizen zijn het goedkoopst om te kopen als de aankoopwaarde ongeveer gelijk is aan 100 keer de maandhuurprijs. In Vlaanderen is die verhouding voor het ogenblik 300. Die verhouding moet vroeg of laat halveren.

  Aanvankelijk dacht ik dat het een rustige, langzame daling zou worden, maar de prijzen lijken terug te willens stijgen. Ik verwacht dus vroeg of laat een Ierland-scenario.

  Bovendien moet zilver zijn stijging voortzetten. Door de Japanse problemen kan (niet zal) zilver een serieuze daling ondergaan, maar vroeg of laat moet dat terug beginnen te stijgen en moet dat door het dak heen stijgen.

  #link naar dit bericht
  cash
  cash
  Bijdrager

  Stel dat ze 5000 euro in zilver zet dan is dat over vier á vijf jaar zo’n 50-60.000 euro, wat dan de helft is van de waarde van een gemiddeld huis of appartement in 2015-16.’

  Droom lekker verder. Überhaupt onmogelijk (in Nederland) om voor een redelijk bedrag een fatsoenlijke woning te huren, Als je al aan de (absurde)gestelde criteria kan voldoen.

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Ik ken de huurmarkt niet in Nederland. Een kapitaal van 5000 euro om te starten en te laten groeien naar een de waarde van een bescheiden vastgoed, vind ik ook veel te weinig.

  Wat ik wel denk te weten, is dat de prijzen van de huizen nu te hoog zijn en de prijs voor zilver te laag. Met een serieuze inspanning kan een eigen vastgoed binnen een aantal jaren mogelijk zijn met een belegging in zilver.

  Dat heeft te maken met het feit dat er minder zilver zou worden gewonnen dan door de industrie zou worden verwerkt op één jaar tijd, met het feit dat zilver steeds geliefder wordt als belegging en met het feit dat zilver kunstmatig laag zou worden gehouden door de grote vijf in de bankenwereld, waaronder JP Morgan.

  5000 euro zilver kopen en niets meer bij sparen om je zilverhoeveelheid te laten groeien … ja, “droom lekker verder”. Het inhoudelijk gesprek over het huren van een woonst in Nederland laat ik gemakshalve voor wat het is, omdat ik niets van het onderwerp weet.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN