skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Beleggen Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Beleggen Hoe zorgt u voor een goed rendement?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Rolucoman Rolucoman 6 jaren, 7 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Rolucoman
  Rolucoman
  Bijdrager

  Waarom geduld en discipline uw beste vrienden zijn en emoties juist niet.

  Beste lezer,

  De bekende waardebelegger Joel Greenblatt schreef eens over een beleggingsfonds dat gedurende de periode 2000-2009 een jaarlijks rendement scoorde van 18%.

  Dat is een indrukwekkende score omdat de S&P 500 slechts een jaarlijks rendement scoorde van 1%. En toch slaagde de gemiddelde belegger in dit fonds erin om elf procent per jaar te verliezen …

  Hoe was dat mogelijk?

  Na elke periode waarin het fonds slechter presteerde renden de beleggers naar de uitgang en na elke goede periode stroomden de beleggers weer toe.

  De gemiddelde belegger slaagde erin geld te verliezen met een succesvol fonds door op de verkeerde momenten te kopen en te verkopen!

  Beleggers schenen te vergeten dat zelfs de best presterende fondsen af en toe slechter presteren dan de markt.

  Onze emoties en gedrag worden continu beïnvloed door de media en door andere mensen. Emoties zijn simpelweg een fout instrument om beleggingsbeslissingen op te baseren. Wanneer het om geld gaat, wint de emotie het helaas vaak van de ratio.

  Dat is ook goed te zien op de aandelenmarkten waar de koersen omhoog en omlaag gaan. Vaak niet gebaseerd op de harde cijfers, maar gevoed door emoties als angst, hebzucht, euforie en paniek.

  Hoe kiest u het goede systeem?

  Een goed systeem is gericht op het uitschakelen van menselijke emoties. Het zal dus beleggen conform een gestandaardiseerd proces: een bewezen strategie waarop u kan vertrouwen en die de emoties uit het besluitvormingsproces haalt.

  Vergelijk het maar met de checklist die een piloot moet afwerken als hij wil vertrekken. Het garandeert weliswaar niets, maar de procedure heeft zijn betrouwbaarheid over langere tijd bewezen met een grote kans op succes.

  Hoe zorgt u ervoor dat u een mooi rendement overhoudt aan een goed systeem?

  Daarvoor is het nodig om een strategie tenminste 5 jaar vol te houden om er profijt van te hebben.

  Zoals u al las, doorlopen zelfs de beste beleggers mindere perioden. Echter: goede beleggers weten op termijn de beurs ruimschoots te kloppen met een bovengemiddeld resultaat.

  Waardebeleggen euro was bijvoorbeeld verliesgevend in 2007 en 2008. Maar als u tenminste 5 jaar in het het systeem was gebleven, had u een gemiddeld jaarlijks rendement gescoord tussen 9% en 37%!

  Ik hoop dat u dit een interessant artikel vond en zie u hier graag de volgende keer weer terug.

  Met hartelijke beleggingsgroet,
  ROLUCOMAN

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN