skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Economie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Economie Himalayan Fund: Voorkeur UBS voor China ingegeven door kortetermijnoverwegingen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Avatar rterhart 10 jaren, 9 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Avatar
  rterhart
  Bijdrager

  Op het web log van Himalayan Fund (http://himalayanfund.blogspot.com/) geeft fondsmanager Ian McEvatt zijn visie op het onderzoeksrapport van zakenbank UBS, die vorige week en voorkeur uitsprak voor beleggen in China in plaats van India. De aanhoudend hoge inflatie in India en de daarmee gepaard gaande hoge rentes vormen een risico, aldus UBS. In China zouden de omstandigheden momenteel gunstiger zijn.

  Volgens McEvatt zijn China en India niet met elkaar te vergelijken. India heeft een lange historie van gereguleerde markten, democratische instituties en een onafhankelijke rechterlijke macht, die in China allemaal minder ontwikkeld zijn. Bovendien is de Chinese economie veel verder ontwikkeld, waardoor die tegen de grenzen van de groei aanloopt. Een voorkeur van UBS voor China kan dan ook alleen maar ingegeven zijn door kortetermijnoverwegingen en dat is geen goede basis voor een beleggingsstrategie, aldus McEvatt.

  Himalayan Fund is een Nederlands beursgenoteerd beleggingsfonds dat sinds 1990 belegt in India. Als een van de zeer weinige beursfondsen in de wereld kan Himalayan Fund rechtstreeks handelen op de Indiase aandelenmarkten. Bovendien profiteert Himalayan Fund van een fiscaal verdrag tussen Nederland en India, waardoor in India behaalde koerswinsten op fiscaal gunstige wijze aan beleggers kunnen worden uitgekeerd.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN