skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Goud Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Goud Gouden kansen?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Elmer Elmer 12 jaren, 4 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Elmer
  Elmer
  Bijdrager

  Wie de goudprijs een tijdje niet gevolgd heeft, heeft weinig gemist. De goudprijs, in dollars wel te verstaan, beweegt overwegend zijwaarts.

  Eind november 2009 maakt goud in dollars een all time high op $ 1.226. Sindsdien is goud aan het corrigeren. Na een dip tot $ 1.044 begin februari 2010 trad wat herstel op. Inmiddels zakt de goudprijs weer langzaam weg. Mogelijk gaat goud in dollars binnenkort nog één flinke dip maken. Een koersval richting $ 1.000 lijkt zelfs haalbaar.

  Voor Nederlandse bezitters van goud is dat niets om ongerust over te zijn, want goud in euro’s is de afgelopen 4 maanden alleen maar verder gestegen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de euro-dollarverhouding. Sinds eind november 2009 is de euro ten opzichte van de dollar tezamen met goud gedaald van $ 1,52 naar inmiddels $ 1,35. Een koersdoel van $ 1,30 is op de korte termijn nog haalbaar.

  Wanneer de goudprijs in dollars na de volgende dip zal gaan stijgen, zullen we vermoedelijk zien dat de euro ten opzichte van de dollar ook weer gaat stijgen. Voor goud in euro’s geldt dan dus juist het omgekeerde; dat zal het juist minder goed gaan doen dan goud in dollars.

  Laten we naar de Spiral Calendar kijken voor een moment waarop de goudprijs zou kunnen gaan draaien. Voor een uitleg van de Spiral Calendar, lees mijn column ‘Krijgt euro een volgende dreun?‘ in Beursbulletin van 11 maart jl.

  De SC geeft de volgende vermeldingen: zondag 4 april (4x), maandag 5 april (1x), dinsdag 6 april (2x) en woensdag 7 april (3x). Volgens ‘the Spiral Calendar’ van Carolan behoren deze data bij elkaar en zouden ze één draaipunt moeten geven. Wat we m.i. echter regelmatig zien is dat de 4 draaipunten op zondag 4 april en de 3 ‘spirals’ op 7 april twee afzonderlijke draaipunten opleveren. Dat zou bijvoorbeeld een stijging kunnen geven vanaf maandag 5 april en daarna een top rond woensdag 7 april. Of omgekeerd: een top op 5 april en vervolgens een bodem op woensdag 7 april. Kortom, houdt 5-7 april in de gaten waar het goud in dollars betreft.

  Elmer Hogervorst
  http://www.goudtekoop.nl
  http://www.hogervorstadvies.nl

  Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 8 maart 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw emailadres in.  Attachments:
  Technische_analyse_goudprijs_2_april_2.jpg
  Technische_analyse_euro-dollar_2_april.jpg
  Spiral_Calendar_2_april_2010.jpg

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN