skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Goud Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Goud Goud en zilver: een gouden toekomst?

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar loper 14 jaren, 6 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Auteur
    Berichten
  • #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Als beleggingen voor deze economische winter worden goud en zilver genoemd. Hebben deze edelmetalen ook daadwerkelijk een gouden toekomst voor de boeg?

    Goud en zilver: een gouden toekomst?

    #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Door Louis

    Een goede morgen,middag,
    Met verbazing lees ik Uw mening over zilverprijs. U bent tot nu toe de enige die voorspelt dat de prijs van zilver zal gaan dalen en wel behoorlijk; tenminste voor zover ik heb opgemaakt uit berichten op internet. Menig andere beleggingssites voorspellen een (explosieve!) stijging op korte termijn met koersen die zelfs die van goud kunnen evenaren; de motivatie hierbij is dan dat vanwege de industriele toepassingen van zilver en het gegeven dat dit niet te herwinnen is er een schaarste zal ontstaan.

    Kunt en wilt U een motivatie geven waarom U er anders overdenkt? En het liefst een motivatie die ik begrijpen kan (grapje).

    Bij voorbaat mijn niet onaanzienlijke dank.

    #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Door Elmer

    Goedendag. Als de kudde, de massa hetzelfde denkt is dat juist een reden om een afwijkende mening te hebben, want de massa heeft per definitie ongelijk. De patronen zeggen ook nu nog steeds dat de kans op een daling van zilver groter is dan een stijging. Fundamentele argumenten zijn in mijn beleving nooit een market driver, daarom kijk ik naar patronen. Dat is een vak apart, vaak voor veel mensen moeilijk te bevatten, maar het biedt meer zekerheid dan fundamentele argumenten. Hopelijk kunt u toch iets met mijn reactie. Overigens zijn zilver en goud gewoon geld. Als het ook nog in waarde stijgt is dat mooi meegenomen, het belangrijkste is echter bescherming van je vermogen in deze tijd van paper assets.

    Mvg

    Elmer Hogervorst

    #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Door M

    Als de kudde, de massa hetzelfde denkt is dat juist een reden om een afwijkende mening te hebben, want de massa heeft per definitie ongelijk.

    Jaja?

    Volgens mij vertelt de kudde inmiddels precies hetzelfde. Waar sta je dan?
    En wat is die definitie die je noemt?

    Lijkt me al met al een vrij onzinnige stelling – een kuddewijsheid.

    #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Door M

    “De goudprijs zelf was namelijk gefixeerd op $20.67. In 1934 werd de prijs overigens verhoogd naar $35. Daarmee is goud dan zowel tijdens flink inflatoire periodes zoals de K-zomer (’runaway inflation’), alsook tijdens zeer deflatoire tijden zoals de K-winter (’runaway deflation’), koersbestendig.”

    Hoe kan je dat nou zeggen?

    Omdat een koers door de overheid gefixeerd is meent meneer dat het materiaal zeer koersbestendig is!

    Zo kan ik er nog wel een vertellen.

    #link naar dit bericht
    Satilmis
    Satilmis
    Sleutelbeheerder

    Door Martijn

    Elmar,

    Ik begrijp dat de beurs gedeeltelijk(!) kuddegedrag is. Kuddegedrag moeten we dan wel even omschrijven, en dat is nog best lastig. Het komt er in principe op neer dat iedereen die meedoet aan de beurs in principe uit is op het geld van de andere deelnemers. Dat kan men verkrijgen door eerder daar te gaan staan waar de andere deelnemers naartoe lopen. Het gaat er in principe om de massa voor te zijn. De massa kunnen we echter niet als een homogene groep beschouwen; ook daarin zijn gradaties. Wie als eerste ergens staat verdient het meeste geld als ‘de massa’ volgt, wie als laatste komt verlies het meest. Daartussenin zitten nog allerlei gradaties; wie als middelste komt ziet zijn financiële positie in principe niet veranderen.

    De stelling “Fundamentele argumenten zijn in mijn beleving nooit een market driver” kan je in principe niet hard maken voor de lange termijn. Doe je dat wel dan impliceer je dat er geen enkele garantie is dat beurzen ooit de onderliggende fundamenten vertegenwoordigen. We zouden dan te maken hebben met een puur casino zonder enige koppeling met de realiteit. Is dat werkelijk je visie?

    En wat ik verder bedoelde met mijn argument over kuddegedrag is dat het in principe uitdraait op een cirkelredenering. De stelling dat de massa per definitie ongelijk heeft, is wijd bekend. Als we dan kijken naar waar de massa nu staat, is het – uitgaande van de stelling – een logische reactie om contrair te handelen. Op het moment dat iedereen echter weet dat die handeling ‘de slimste’ is, zal iedereen dat doen. Daardoor is het dan juist weer slim om te blijven staan, maar omdat je kan bedenken dat iedereen dat ook bedenkt moet je juist weer bewegen, etc. Zo zit je – filosofisch gezien – vast in een oneindige cirkel.

    Ik ben het met je eens dat wie het eerst komt het eerst maalt. De positiekeuze is echter geen simpele binaire waarbij geheel duidelijk is waar de massa staat en waar je slechts de alternatie tegenpositie hoeft in te nemen.

    #link naar dit bericht
    Avatar
    loper
    Bijdrager

    Met goud en zilver ligt kuddegedrag iets genuanceerder en heeft altijd voorrang, goud is namelijk een geloof. De grote van de kudde bepaald richting, prijs en uiteindelijke vraag.
    Hoe meer massa en gelovigen hoe hoger de uiteindelijke prijs.
    Met goud en zilver als waarde opslag is het veel beter om achter de kudde aan te lopen, zeker als het goedje al in bezit is.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN