skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Beleggen Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Beleggen Fondsen vergelijken

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar marco 10 jaren, 10 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Avatar
  marco
  Bijdrager

  Fondsen worden geleid door beheerders. De beheerders hebben een bepaalde visie omtrent de evolutie van de markten. Kortom beheerders dienen een visie te hebben die ze implementeren op hun fonds. De visie van de beheerder wordt zelden goed verwoord. Algemeen zegt men “we streven een absolute total return na” Dit is eigenlijk de conclusie. Rendement is ook uiteindelijke de bedoeling als we investeren in ’n fonds. We willen opbrenst van onze centen.

  De visie wordt zelden verklaard. Er worden wel schoorvoetend hints gegeven. Morningstar helpt ons al een heel eind om te visie te ontrafelen van de beheerders. We kunnen zien dat vb Fortis L OBAM Equity Wlrd Acc isin LU0185157681 voor 36.4% in de VS belegt en voor 5.85% in de informatie-economie(van totaal belegd vermogen)

  Allemaal goed en wel maar wat het echt interessant maakt is te zien hoe het verschuift en wanneer de verschuivingen starten. Zo zien we dat hetzelfde fonds in 2005 voor +-10% in informatie-economie was belegd (bron de http://www.tijd.be) en nu nog voor 5.85%. Dit is nog geen spectaculaire verschuiving maar dezelfde oefening over grondstoffen zou ons wel meer vertellen over het beleid dat gevoerd wordt binnen een fonds.

  Vandaar mijn vraag aan de forum deelnemers : bestaan er sites of bronnen waar men de analyse kan zien van de inhoud van het fonds. En dan liefst zo recent mogelijk.

  De websites van de fondsen zelf blinken vaak uit in onduidelijkheid. Het is een hele zoektocht om ook maar iets terug te vinden over de gedetailleerde inhoud (vb maandelijks verslag) van het fonds en het dan ook nog van recente datum te hebben. Helemaal mooi zou zijn moest je de investeringsverschuivingen kunnen zien in ’n grafiek volgens tijd en volume.

  Bestaat dat ?? of is dat de individuele zoektocht die je moet afleggen om een fonds te vinden dat bij je past. Waarbij je moet opboksen tegen de leugens en de halve waarheden die verteld en getoond worden.

  Wie O Wie heeft hier een antwoord op ?

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Bekijk deze site eens.

  http://www.morningstar.be

  #link naar dit bericht
  Avatar
  marco
  Bijdrager

  ik refereer reeds naar de site van morningstar om informatie op te halen. Maar hoe recent is deze informatie die zij aanbieden? Je moet al manueel de analyse overnemen als je ze in een tijdsbestek wil gieten. Misschien bestaan er sites of mensen of bedrijven die dat bijhouden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN