skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie Dinsdag 4 januari

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis Satilmis 11 jaren, 4 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  chel
  chel
  Bijdrager

  De bedoeling van deze draad is om elkaar te informeren over actualiteiten die de beurskoers(en) kunnen beïnvloeden. Als ik informatie plaats die uit zijn context is getrokken of onjuist is geïnterpreteerd, dan is een reactie welkom. Kortom, via deze draad informeren we elkaar en houden we de bezoekers van dit forum scherp.

  Berichten die de beurs of de koers van een beursfonds in beweging kunnen zetten.

  ASMI lost leningen af

  AMSTERDAM (AFN) – ASM International gaat op 16 februari de obligaties die voor 2011 uitstaan aflossen. Dat maakte het bedrijf maandag nabeurs bekend. Het proces van aflossen van dit deel van de schuld loopt al drie jaar en wordt hiermee afgerond, zo liet een woordvoerder weten.

  Het gaat om een bedrag van in totaal 44,9 miljoen dollar plus rente. Het rendement op de papieren bedroeg 4,25 procent.

  Altijd goed aflossen, want dat is beter dan dan herfinancieren. Hoewel, de hefboom.

  ‘Hopelijk snel duidelijkheid over Aamigoo’

  AMSTERDAM (AFN) – De partijen achter het nieuwe beursgenoteerde uitzendbedrijf Aamigoo streven ernaar om in de eerste week van januari bekend te kunnen maken wat er achter de merknaam schuilgaat. Dat zei bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries van aandeelhouder Value8 maandag tegen ANP-Reuters.

  ,,We werken er hard aan om nog deze week meer informatie te kunnen geven”, aldus De Vries. Op namen van bedrijven die mogelijk achter de merknaam schuilgaan wilde hij niet ingaan. ,,Het raadspelletje is altijd leuk, maar ik doe nu niet mee.”

  Vorige week werd bekendgemaakt dat Aamigoo naar de beurs gaat via de beursnotering van EDCC. Die lege beurshuls was voor circa 90 procent in handen van Value8. Op dat moment werd echter niet gemeld welk bedrijf er achter de merknaam schuilgaat, of welke er achter de naam schuilgaan.

  Er werd alleen gemeld dat de groep in 2010 een omzet realiseert van ongeveer 120 miljoen euro met een operationele winst van 2 miljoen euro.

  “wat er achter de merknaam schuilgaat”? Die verkopen hun aandelen, toch!

  Autoverkopen stabiliseren in 2011

  UTRECHT (AFN) – De autoverkoop in Nederland zal dit jaar stabiliseren rond de 480.000 stuks, verwachten brancheorganisaties Bovag en Rai. Dit na de verkoopspurt van bijna 25 procent in 2010, een stijging die in tientallen jaren niet meer is voorgekomen.

  De kar moet dit jaar vooral worden getrokken door de zakelijke markt. ,,Wat wij vooral zien is dat de particuliere markt stabiliseert en dat de zakelijke markt aantrekt’’, zegt een woordvoerder van Bovag. Ondanks de fikse sprong in verkopen in 2010 is de belangenorganisatie terughoudend met zijn verwachtingen voor het komende jaar. ,,Wij blijven voorzichtig want we zitten nog in de naweeën van de crisis”, aldus de zegsman.

  Het herstel van 2010 is grotendeels te danken aan maatregelen van de overheid om de verkoop van kleine zuinige auto’s te stimuleren. Vooral het schrappen van de wegenbelasting en de aanschafbelasting BPM voor zuinige kleine auto’s gaven een impuls aan de verkopen. Maar ook het toegenomen consumentenvertrouwen en een inhaalslag op de zakelijke markt droegen bij aan de sterke verkoopcijfers.

  Een tijdelijke opleving in de autobranche? We zullen het zien.

  Goldman-topman niet negatief over EMU

  AMSTERDAM (Belegger.nl) – De voorzitter van de vermogensbeheertak van Goldman Sachs, Jim O’Neill is niet negatief wat betreft de perspectieven voor de Europese Monetaire Unie. ‘De consensusvisie voor EMU is duidelijk pessimistisch en ik ben er niet van overtuigd dat dat klopt’.

  ‘Een van de dingen die ik mezelf over de jaren heb aangeleerd is om op je hoede te zijn voor ‘luie consensus. Dat is meestal geen goede plaats om te zijn, niet als belegger en niet als voorspeller.’ Volgens O’Neill was een dergelijk pessimistische kijk een jaar geleden prima. ‘Het is echter mogelijk dat de regio zonder nieuwe beleggersstakingen deze tijd doorkomt.’

  De Europese beleidsmakers zijn klaar voor het testen van de markt, aldus O’Neill. ‘In ieder geval, als voor de rest van de wereld, met name in de VS en China, de omstandigheden verbeteren, verwacht ik dat de angsten van beleggers kunnen omdraaien in een zoektocht naar hogere rendementen en sommige van de wijdere obligatiespreads in Europa lijken dan weer aantrekkelijk.’

  Ah gelukkig. Goldman denkt dat het wel meevalt.

  Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
  Financiële Agenda 4 januari 2011 (bron: FD.nl)

  Tijd ——– Betreft => Onderwerp

  8:45 ——– Frankrijk => consumentenvertrouwen december
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => geldgroei M4 november
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => consumentenkrediet, hypotheken november
  10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => inkoopmanagersindex december
  11:00 ——- EU => inflatie (cpi) december (vlp.)
  16:00 ——- Verenigde Staten => fabrieksorders november
  20:00 ——- Verenigde Staten => notulen mon. vergadering dd 14 december
  ————— HOI => oplagecijfers dagbladen 3e kwartaal 2010
  ————— Verenigde Staten => automobielverkopen december

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Duitse werkloosheid stijgt tijdens bitter koude decembermaand
  04-01-2011 10:26:00

  Brussel (tijd) – De werkloosheid in Duitsland is vorige maand onverwacht gestegen. Oorzaak is de koudste decembermaand in meer dan 40 jaar, die bedrijven ertoe aanzette hun werknemersbestand in te krimpen.

  De seizoensaangepaste werkloosheid nam vorige maand met 3.000 toe tot 3,15 miljoen werklozen, maakte de Bundesagentur für Arbeit bekend. Economen hadden een daling met 15.000 verwacht, volgens het persagentschap Bloomberg. De werkloosheidsgraad bleef stabiel op 7,5 procent. Het is de eerste toename van het aantal werklozen in 17 maanden.

  Duitsland bleefde zijn koudste decembermaand sinds 1969. Onder meer de transport- en de bouwsector hadden zwaar te lijden onder het winterweer. Luchthavens gingen dicht, het wegvervoer raakte geblokkeerd en bouwwerven kwamen stil te liggen.

  ING-econoom Carsten Brzeski merkt op dat de Duitse arbeidsmarkt ondanks de moeilijke maand december een uitstekend jaar achter de rug heeft. In de voorbije twaalf maanden daalde het aantal werklozen met zowat 600.000 en steeg het aantal werkenden tot het hoogste peil ooit. Gemiddeld hadden 40,4 miljoen Duitsers in 2010 een baan. De banengroei deed zich vooral voor in de diensten- en de bouwsector; in de industrie nam de tewerkstelling af.

  Brzeski verwacht dat de Duitse arbeidsmarkt verder zal verbeteren. Het winterweer kan voor een tijdelijke vertraging zorgen, maar zal de positieve trend niet stoppen.

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  Futures higher again in the early morning as a slew of positive data is anticipated for the upcoming releases.

  Today sees Factory Orders, FOMC Minutes, Consumer Confidence and Vehicle Sales. Market sentiment seems to be trending towards fundamental doubt, however the anticipation of positive prints for December unemployment and 4Q10 GDP have market participants not wanting to be on the sidelines for a January rally.

  Yesterday’s ISM was positive news as the market rallied on the strongest numbers since April 2010. Treasuries continue to sell off. We still maintain that the front end is oversold, but along with most market participants, we would not want to attempt to catch a falling knife. The selloff is more driven by fiscal issues within the US than expectations of a broad recovery, which should serve to anchor Fed Funds expectations for the year.

  Bron: zero hedge

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN