skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Trading Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Trading De Vinger

Dit onderwerp bevat 35 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar eurotokkie 12 jaren, 11 maanden geleden.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  De Vinger van God of het verhaal van de Ratten

  Noach sluit de ogen en denkt na.

  Onmiddelijk verschijnt het beeld van een zwoegende slechts gehuld in een schortje Camille Claudel (mevr. Rodin IX) voor de geest. Hakkend en bijtelend slaat ze een weg door een blok marmer waardoor langzaam een vrouwenborst aan het dode marmer wordt ontrukt.

  Een niet onplezierig beeld onstaat als Camille, ik mag Camille zeggen in mijn gedachten; bij het overhellen een ruimte laat vallen waardoor een glimp van haar bezwete, bijna naakte en zwoegende lichaam wordt onthult.

  Mag Camille maar nooit moe worden en mag het slaan van de ijzeren vuist op het edele marmer nooit ophouden.

  Zonder te kijken pakt ze van de tafel de vuistrasp en schaapt vlokken marmer van het steen. Na 9 bewegingen laat ze de Rattelaar vallen en neemt ze een nieuwe van de stappel van 144 die ochtend vers geslepen vijlen. Even komt de gedachte bij me op zelf een rat te willen zijn welke in die korte beweging van scherp tot bot over het koude marmer wordt geduwd.

  Noach opent de ogen en ziet Rodin:
  Als een nu het begin is en negen het eind dan is 13 vier maar 23 vijf.

  En 6 is het aantal knopen waarmee het schortje vastzit van Camille:
  http://sucq.blogspot.com/2011/06/vrijdag-de-13e.html

  Zou Mondriaan eigenlijk tot 9 kunnen tellen een Boogie Woogie is toch 4 maal negen en dan ook diametraal 9 Zou dan de Boogie Woogie het portret van God zijn?

  Noach sluit de ogen en droomt verder hoe de knoopjes van het schortje los te maken.
  Links:
  http://www.rense.com/RodinAerodynamics.htm
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Camille_Claudel

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  // 3 variabelen
  // aa = 3
  // bb = 11
  // p = 9
  rc=rsi[p](close)
  rh=rsi[p](high)
  rl=rsi[p](low)

  c1 =abs( rh – rl)

  c2 = abs( rc[1]-rh )

  c3 = abs ( rc[1] – rl )

  c4 = max(c1,c2)

  c5 = max(c4,c3)

  atr =average[bb](c5)

  //////////////////////////////////////////////

  avg=rc
  up=avg+aa*atr
  dn=avg-aa*atr

  /////////////////////////////////////////////////////////

  once trend=1
  if rc>up[1] then
  trend=1
  elsif rc<dn[1] then
  trend=-1
  endif
  if trend<0 and trend[1]>0 then
  flag=1
  else
  flag=0
  endif
  if trend>0 and trend[1]<0 then
  flagh=1
  else
  flagh=0
  endif
  if trend>0 and dn<dn[1] then
  dn=dn[1]
  endif
  if trend<0 and up>up[1] then
  up=up[1]
  endif
  if flag=1 then
  up=avg+aa*atr
  endif
  if flagh=1 then
  dn=avg-aa*atr
  endif
  if trend=1 then
  super=dn

  else
  super=up

  endif

  SL= 0

  If Super > Rc Then
  EP=-100
  else
  EP=100
  endif

  Return EP as "SRL", SL as "Signaal Lijn"

  Attachments:
  F1.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Tobi, de Draak en de Spin

  Komende van Parijs waar een One Night Stand met Camille Rodin genoeg voeding opleverde voor een jaar dromerij. Vervolgens wordt de TGV genomen naar de Hofstad.

  Van het station wandelend ligt rechts Lange Voorhout waar donderdag de antiekmarkt wordt gehouden. Meer in het midden museum Esher en op de hoek restaurant Sauer waar de Hollandse Nieuwe klaar ligt met een kegeltje oude graangenever.

  Doorlopende en langs de Sint Sebastiaansdoelen wordt het woonhuis van Bredius bereikt. De trap op en de glazen deur door. Het marmer volgend van de gang links de trap negerend en de eetkamer betredend. Daar hangt het schilderij van Jan Steen Tobi en de Draak.

  Het verhaal van Tobi op het schilderij is simpel en naar ik hoop bekend. Een man moet trouwen met een vrouw welke de Spin wordt genoemd. Ze heeft al 8 bruidegommen versleten welke voor de consumptie van het huwelijk het leven verliezen. Tobi de geknielde man op het schilderij zal de negende worden welke de schone en aantrekkelijke Sarah in de huwelijksnacht gaat verstrikken in haar web.

  Wat voorafging:
  Tobi wanhopig en ten einde raad geknield en slechts gehuld in een manshemd van netel op een kokosmatje biddend tot de Heer om bijstand en hulp.
  God is genadig en stuurt een engel met de naam Azarias als hulp. Deze geeft het recept en de oplossing.

  Azerias de engel legt uit aan Tobi dat verschil tussen de mens en het dier waarover hij rentmeesterschap heeft gekregen bij de Aardzonde de passie is. Het recept derhalve is onthouding en een verse vis waarvan de lever moet worden verbrandt als Morun in een testje gevoed met houtkrullen van de Cederboom.

  Het bijzondere van het schilderij is dat het ooit en dat is best lang geleden uit meerdere delen bestond. Het linker gedeelte hing in de USA en het rechter gedeelte werd aangekocht door Bredius. Ooit heeft een gewetenloze handelaar het schilderij gecoupeerd waarbij dan de som der delen minder oplevert. Een gedeelte ging op reis en via Praag en zelfs Wenen waarbij dan eerst Rome en vervolgens St Petersburg werd aangedaan en uiteindelijk als eindbestemming New York. Het andere bleef in Europa en kwam in Parijs terecht. Wat de engel Azerias ooit samenbracht werd gescheiden door de gewetenloze zeis van de tijd.

  Een uitvoerige restauratie heeft de delen weer bijeengebracht wat gescheiden was is weer een geworden. De som der delen is dus meer dan minder.

  Een One Night Stand is een positie waarbij ieder slot wordt gekocht en iedere opening wordt verkocht. Het levert 88 punten op.
  Indien nu wordt geopend op een Rodin getal wat is dan het resultaat en leveren verschillende Rodin getallen ook verschillende resultaten op?
  http://forum.dekritischebelegger.nl/trading-tips/one-night-stand/

  De lijst derhalve:
  http://sucq.blogspot.com/2011/06/rodin-coil.html

  Rodin kent 3 soorten getallen de Yin en de Yang en een fase welke Paralyse wordt genoemd. Yin is negatief maar niet in strikte zin natuurlijk de Yang staat voor het positieve. Een Robin getal als 4 en 6 worden gezien als positief en gekocht op deze getallen levert hogere resultaten. Een zeven is bijzonder getal het levert slechts hogere opbrengsten op indien gesloten wordt op een 9
  De instap vindt dus plaats op en Rodin 4 of 6 gesloten wordt op een Rodin 5 of 1

  Er is een fout die veel volgers van Rodin maken een ze hebben geen onthouding dat is de eerste vereiste natuurlijk. Tweede fout is dat ze rigoureus zonder inzicht de getallen optellen fout dus.

  One Night Stand is dus Yin en Yang leidt vaak tot Tomeloosheid. Het zoeken is dus een balans tussen Yin de Spin en Yang de tomeloosheid.
  http://forum.dekritischebelegger.nl/trading-tips/tomeloosheid/

  Over het schilderij:

  Op het schilderij van Jan Steen “de Tobias” zien we figuurtjes. Wij kijken met onze ogen van deze tijd ziende blind naar de voorstelling. Een symbool of een figuur wordt een icoon genoemd. Iedere icoon staat voor een symbool. Elke toeschouwer uit de 17e eeuw zou zonder problemen het schilderij kunnen lezen als een stripverhaal. De moderne mens dus niet meer. Een kleine toelichting derhalve.
  Mollige engeltjes dartelen achter elkaar soms zelfs over elkaar. We slaan de Haan (Handboek der Icongrafie) open bij Cherubijn en lezen dan:
  De gevleugelde wezens of cherubs die de mensheid tot dienst kunnen zijn. Op het schilderij zijn er 9 (negen afgebeeld) Engel nummer 3, nummer 1 en nummer 5 zitten of komen in de problemen of zijn met dingen bezig waar ze beter niet bezig kunen zijn.

  Het bed is niet open geslagen en niet beslapen. De kussens niet ingedrukt of versleept. Het huwelijk is dus niet geconsumeerd
  Op de voorgrond Peerke de beurshond welke waakt door te slapen. De kop rust op de rechter achterpoot. De staart is recht en geeft aan dat de onderwereld; de ongergang en de dood dichtbij was. De strijd is gestreden Cerberus welke de ondergang verbeeld is terug in zijn hok. De hond staat voor trouw welke de ontrouw bestrijdt. Het ras is een kooikerhondje.

  Azarias de engel heeft bij de draak bij de keel en bedwelmd met de rook uit de test wordt de huwelijkse ketting omgedaan. Vrijheid wordt geruild voor de ketenen van het gebondenen. De staf welke bijna wankel tegen de tafel staat geeft de wijsheid aan van heil en geluk. Het geeft steun maar levert ook gevaar op te veel erop leunen en je bezwijkt.

  Wordt vervolgd

  Links:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Escher_Museum
  http://www.saur.nl/
  http://www.museumbredius.nl/reconstr_nl.htm

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Salomé of het verhaal van de OnderWereld

  De film Metropolis was geen succes, het verhaal en de achtergrond passend in de tijd liep te ver vooruit voor de massa. Toch is de invloed nog jaren te zien in de kunst. Vooral in Australië en Nieuw Zeeland zijn hele generaties opgegroeid met gebouwen in de stijl van de Metropolis. Wie ooit de film “BatMan” zal hebben gezien herkent de sfeer de gebouwen en de mensen.

  Op een veiling in Dublin trekt een beeldje de aandacht. Het beeldje is gemaakt van ivoor, menselijk been, marmer, schist, gneis, koper, robijn, saffier, zilverdraad, gouddraad, emaille, bubinga, munninga en padoek. De laatste zijn houtsoorten uit Centraal Afrika welke rond 1911 in de mode kwamen. Schist en gneis zijn exotische steensoorten.

  Wijs geen naakte vrouwen af

  Het 35 cm grote beeld stelt een bijna naakte danseres voor de smalle lendenen omgord met een brocante sluier. Het haar loshangend en gedeeltelijk opgebonden maar ook samengebonden met een sluier gemaakt van zeekat. De borsten zijn bijna onbedekt en gedeeltelijk opgebonden met een sluier. Slanke polsen versierd met de hoeksnijtanden van een jachtluipaard gevat in goud en zilverdraad. Het fraaie en serene gezicht bijna doorzichtig gestoken uit ivoor gemaakt van Indische olifanten. De sierlijke voeten rustend op de grond staan klaar om een “sur le cou de pied” positie in te nemen. Ze zijn niet geschoeid, slechts de slanke enkels zijn zoals het hoort bij vrouwen geschaard met gouden enkelbanden.

  Het is dus Salomé dansend voor haar vader Herodes. Na de erotische en de decadente dans kreeg ze als beloning het hoofd van Johannes, haar beoogd minnaar die haar enkele uren daarvoor nog afwees op een zilveren schaal. De bloedrobijn welke links onder haar onderlip siert is het restant van de kus die ze geeft aan de stervende Johannes. Als Johannes de ogen sluit en de laatste adem uitblaast drukt Salome de lippen op de zijne en ademt zijn laatste adem in.

  Heren, heren wees dus voorzichtig bij het afwijzen van dansende en bijna naakte vrouwen welke alleen gehuld in sluiers om uw gunsten en aandacht vragen.

  De dansende Salomé welke in de film Metropolis wordt gespeeld door Louise Brooks ze was het laatste slachtoffer welke onder de handen viel Jack the Ripper. Haar lichaam bijna compleet is nog steeds te zien in het Black Museum te London en dat is in het hoofdkwartier van Scotland Yard.

  Model voor deze Salomé en rolmodel voor de losbandige vrouw was Mause Allan de danseres die ook de rol speelde van de danseres in Oscar Wilde Salome.

  De maker van het beeld is Demetre Chiparus de taxatieprijs is € 75.000 de biedingen verlopen vanaf € 50.000. De afslagprijs exclusief 15% zal rond de € 65.000 liggen.
  De conditie is goed maar niet perfect, er zijn restauraties aan de rechterhand en de beide voeten. Het goud en de vergulding van het hoofdsieraad is vervangen. De parels om de nek zijn kleine Low Cape Diamantjes afgewisseld met Amethist en wel de bijzondere vorm Ametrien en dan ook nog cabochon geslepen.

  Melinda Gates, de vrouw van…

  Grootste verzamelaar van Demetre Chiparus is Melinda Gates de vrouw van Bill. Zij kocht het kavel de Salomé op een veiling uit de verzameling Art Deco van Barbra Streisand in juni 2004 dit beeldje met nog 250 andere objecten. De prijs was $ 25.000 anders gesteld de prijzen van de Art Deco blijven dus stijgen. Nog anders gesteld: Melinda heeft een uitstekende smaak en gevoel voor waardevolle objecten. De 249 andere objecten betrof voornamelijk handtassen waarvan een vrouw nu eenmaal nooit genoeg kan hebben. De anecdote dat ze twee lotnummers door elkaar heeft gehaald en op die manier het beeld verwierf waar ze eigenlijk de handtas (Delicate Beaded Peacock Pursehad (lotnummer 378)) willen hebben is gewoon kinisine.

  The Remains of the Day

  In de film “The Remains of the Day”, naar het boek van Kazuo Ishiguro, pakt Stevens bijna afwezig dit beeldje op en zet terug op het bureau. Het script van de speelfilm is van Nobelprijs winnaar Harold Pinter de toneelschijver welke het dansend en onvermijdelijk naderend onheil Leidmotief als onderwerp maakt.

  Henry Clews

  Opmerkelijk op dezelfde veiling een beeld van Henry Clews. Clews was een zoon van de bekende bankier Henry Clews welke straatarm afkomstig uit Engeland in de USA fortuin maakte ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Samen met bankier William M. Tweed bedacht hij een systeem waarmee 250 miljoen dollar aan het oog van het publiek verdween. Tweed stierf straatarm in de cel. Henry Clews werd een rijke Amerikaan maar niet niet zo rijk als J.P. Morgan en Cornelis VanderBilt.

  De bankencrissis in 1907 zorgde dat J.P. Morgan bijna omviel. Er was zo weinig geld beschikbaar dat de bouw van de luxe passagiersschepen werd stilgezet. Clews was bereid in te springen en gaf een garantie waardoor de bouw van luxe passagiersschepen door kon gaan. De fraude met het door Tweed verduisterde geld kwam aan licht waardoor Clews in een kwaad daglicht werd gesteld. In plaats van de Salomé werd de nieuwe onzinkbare oceaanstomer “de Titanic” gedoopt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_of_1907

  Voor de grote depressie toesloeg overleed Clews. De kinderen maakten alles ten gelde en verhuisden naar Europa. De zoon Henry werd beeldhouwer, de dochter Elsie Clews trok de wereld over en verzamelde alles over indianen en onderhield een harem van uitzondelijk mooie roodharige vrouwen.
  Wie wil lezen leest Death on the Nile van Agatha Christie het karakter van Elsie Clews kreeg gestalte in de persoon van de vrouw van Salome Otterbourne de schrijver welke Egypte bezoekt en wordt vermoord tijdens de boottocht op de Nijl.

  Opmerkelijk toeval is dat de schoener Salomé (The Malabar V (design number 224)) waarmee Elsie Clews in 1927 de wereld overvoer, te koop staat. De prijzen van antieke houten jachten zijn uitzonderlijk zwaar getroffen door de economische tegenwind. Voor de houten schoener met twee masten dient € 14.000 te worden betaald. De conditie is slecht. Het tuigage dient in zijn geheel vervangen te worden. Van de twee masten ontbreekt er een. Paalworm heeft de bodem aangetast.
  Het zusterschip van Malabar “de Zwarte Zwaan” waarmee Findlay Downs in 1926 de Bermude race won werd vorig jaar verkocht voor $ 98.000 en wordt op dit moment in oude luister gerestaureerd.

  http://www.tommorse.com/tomsboats/malabar.htm
  http://www.classicboat.com/

  Niet eerder is een sculpture van Clews ter veiling gekomen. Het beeld een 75 cm hoge grotesk gehakt uit Sepia steen zal rond € 50.000 moeten gaan opbrengen. Clews woonde in een kasteel in Zuid-Frankrijk ten westen van Cannes en was behalve heel erg rijk een uitzonderlijk goed beeldhouwer. Hij was zo rijk dat hij zijn beelden liet hakken door Italiaanse ongetrouwde steenhouwers welke afkomstig waren uit Napels en naakt, zwetend in de volle zon de beelden moesten bewerken zelf in de schaduw toekijkend en nippend aan zijn champagne mint julep.
  De grotesk; een kop genaamd Pancho Sanches; sierde het titelblad van de roman “Monsignor Quixote” van Graham Green. Deze was regelmatig te gast net als Henri Moore de beroemde beeldhouwer die het ontwerp maakte. Roald Dahl en Graham Green schreven op Kasteel van la Napoule hun eerste verhalen.

  http://www.sothebys.com/en/catalogues/ecatalogue.html/2011/important-20th-century-design-n08754#/r=/en/ecat.fhtml.N08754.html+r.m=/en/ecat.grid.N08754.html/3/15/lotnum/asc/

  Op de veiling van de schilder Emile Salomé een romantisch tafereeltje getiteld een rustpauze. Het is een olieverf op doek uit 1876. Verdoekt en opnieuw bedoekt zal het weer bespannen moeten worden, de kwaliteit is slecht met slecht uitgevoerde restauraties en latere overschilderingen. Mooi en kwalitatief een goed werk van deze kleine meester uit Ierland. Taxatieprijs € 500 afslagprijs € 250 Restauratiekosten rond de € 2.000 Verzekeringswaarde na restauratie € 5.000

  Wie op zoek is naar een vervoermiddel in stijl, dan is lotnummer 247 wellicht een aanrader. De Clew Bugatti uit 1934 is de publiekstrekker op de a.s. autoveiling. Het was de boodschappenwagen waarmee het personeel van de Clews de noodzakelijke en broodnodige inkopen deed.
  http://www.artfact.com/auction-lot/1934-bugatti-type-57-coupe-ventoux-2-u-7d1bcbe89c

  De opnames van de speelfilm Gangs of New York een film uit 2002 van regisseur Martin Scorsese vonden gedeeltelijk plaats in het geboortehuis van de Clews The Rocks een huis ontworpen door Architect Russell Sturgis in 1869
  Russell was getrouwd met Salomé Caroline Blake en was een van de oprichters van het Metropolitan Museum of Art welke tegenwoordig een van de grootste verzamelingen heeft van beeldhouwer Clews.
  http://wikimapia.org/5165862/The-Rocks-Henry-Clews-estate

  De grafieken dan maar:
  AEX:
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$aex&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Vensters in de tijd 22 juni en 30 juli. 22 juni is een top en 30 juli is een bodem.

  Dry Ships: Bodem en hoger wordt verwacht
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=DRYS&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  J.P. Morgan: Koopwaardig maar verkoopwaardig op lange termijn.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=JPM&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Sothebys: Verkoopwaardig
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=BID&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Christian Dior: Verkoopwaardig
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=CDI.EU&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Nat Gaz: Toppend op langere termijn koopwaardig
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$NATGAS&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Crude Oil: Zijwaarts
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$WTIC&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Koffie: Toppend en Lager
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$DJAKC&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Dow Jones Transport: Aan iedere beweging gaat een verandering vooraf van het Transport.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$TRAN&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  De Baltic: Bodem vormend hoop en licht in duisternis.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BDI&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Ships: Geen betere indicatie dan deze ETF van Bal& Ships onthoud de naam schrijf het op duizend papiertjes.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=SEA&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Seanergy Maritime Holdings Corp: Dramatisch waar winst werd verwacht is alleen maar verlies. De kleine belegger natuurlijk als laatste erin de grotere als eerste erin.
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=SHIP&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Eagle Bulk Shipping: Voor wie het niet heeft zien aankomen voortaan deze link raadplegen
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=EGLE&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Union: Spoorwegen lager
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=UNP&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780

  Links:
  http://openlibrary.org/works/OL2483236W/Fifty_years_in_Wall_Street
  http://www.juliensauctions.com/auctions/Streisand/catalog/catalogsale7.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Demetre_Chiparus
  http://www.debeurs.nl/forum/1253831/de-Dans/onderwerp.html#lastpost
  http://www.sienese-shredder.com/2/lanie_goodman-the_quirky_quixotic_kingdom_of_henry_clews_jr.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_la_Napoule
  http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Museum
  http://www.amb-cotedazur.com/French-Riviera/chateau-la-napoule/The-War-Years.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kazuo_Ishiguro\

  Straus Salome:

  #link naar dit bericht
  doetiehetniet
  doetiehetniet
  Bijdrager

  als je het over Drys hebt:
  goede site voor studie yanks fondsen.

  Shipping is een mooie en duidelijk sector om mee te traden.

  [url]http://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=ind_shipping

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Gesloten wordt op het laagste punt van de dag wat is dan het resultaat?
  http://sucq.blogspot.com/2011/06/gesloten-wordt-op-het-laagste-punt-van.html

  En indien er wordt gesloten op het hoogste punt van de dag wat is dan het resultaat?
  http://sucq.blogspot.com/2011/06/gesloten-wordt-op-het-hoogste-punt-van.html

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  De Bias of het verhaal van de Pias oftewel ga uit mijn zon

  Een Bias is een ander woord voor de trend. Het geeft de onderliggende trend aan. Belangrijk is altijd het vaststellen van de Bias. Handel je op de 1 minuut dan is het verstandig groter te gaan bekijken wat de Bias is. Klein is dan de 1 minuut grafiek (RON) groot is dan het kwartier.
  Handel je met de Pias dat is verstandig de Kwartier grafiek er bij te nemen.
  Dominant is dan het kwartier recessief is dan de minuut of de Pias. Andere mogelijkheden Dominant uur en recessief kwartier of Dag en dan de 120 minuten.

  HandelsRegel:
  Handel zoveel mogelijk in de richting van de Bias. Krijg je een WhipSaw (HapjesPan) dan kom je er als je handelt met de trend mee er meestal wel uit. Handel je tegen de onderstroom van de beurs en krijg je een WhipSaw dan heb je verlies gaat het verkeerd dan kom je er zonder schade niet uit.

  Waist:
  Een manier om de trend te bepalen is de Waist methode. Je neemt de slotkoers van de dag ervoor en de openingskoers deze deel je door 2 Noteert de koers boven de Waist van de dominantie dan is de bias positief eronder is negatief.

  Waist Koersdoel berekening:
  DHigh = de Hoogste koers van de dag DLow is de Laagste koers van de dag
  R3 = Waist + 1.000 * (DHigh – DLow)
  R2 = Waist + 0.618 * (DHigh – DLow)
  R1 = Wais + 0.382 * (DHigh – DLow)

  S1 = Waist – 0.382 * (DHigh – DLow)
  S2 = Waist – 0.618 * (DHigh – DLow)
  S3 = Waist – 1.000 * (DHigh – DLow)

  Op deze manier maak je de koersdoelen dynamisch er is immers nooit de hoogste koers of de laagste koers.

  Dominant Positief of Long:
  Tenkan is boven de Kijun en de Chikou noteert boven de koers. Koers noteert boven de Senkou.
  Dominant Negatief of Short:
  Tenkan is onder de Kijun en de Chikou noteert onder de koers. Senkou noteert boven de koers.

  Recessief Long:
  Koers kruist vanuit onder naar boven de Tenkan.
  Recessief Short:
  Koers kruist vanuit boven naar onder de Tenkan.

  Countertrend Long:
  Tenkan is onder de Kijun maar de koers kruist van onder naar boven de Tenkan

  Countertrend Short:
  Tenkan is boven de Kijun maar de koers kruist van boven naar beneden de Tenkan
  CounterTrends zijn niet voor iedereen geschikt probeer ze te vermijden.

  De Kumo:
  De dikte van de Kumo of de wolk zegt iets over de weerstand of steun. Eerlijk gezegd zegt het helemaal niks als je werkt met de kwartier of de 1 minuut vergeet het dus.

  Op ProTrader zijn alle bovenstaande grafieken te maken. Waarom mensen dan zelf dingen gaan maken is me een raadsel.
  http://j1.forexpf.ru/proftrading/chart.jsp?type=AEX&grtype=2&tictype=0&amount=350

  Er komen gemiddeld 5 keer per dag goede signalen. Rond 9.30, rond 11.00, 15.00, 16.30 en 17.00

  Slot belangrijk is te kijken naar het slot. Noteert de Chikou in de Wolk dan is de Bias neutraal. Noteert deze er boven dan is de trend positief. Er onder negatief.

  Uitleg de Kumo:
  Als je iets wil weten lees dan het boek van Nicole Elliott (kleindochter van de beroemde Elliott( en ook nog roodharig en schotse)) Ze heeft een prachtig boek geschreven over de Kumo met in het boek een werkboek met opdrachten en antwoorden uitgewerkt. Ze heeft in Japan gewoond en spreekt Japans.
  http://books.global-investor.com/books/22962/Nicole-Elliott/Ichimoku-Charts/

  De grafieken zijn de Bias en de Pias uitgewerkt in ProRealTime.
  Grafiek 1:
  Het Bias scherm.
  Grafiek 2:
  Groen is bovenkant van het geprojecteerd Fibonacci koerskanaal
  Grafiek 3:
  Rood is de onderkant van het geprojecteerd Fibonacci koerskanaal
  Grafiek 4:
  Koers komt boven Tenkan en Tenkan kruist Kijun. Vervolgens kruist de Tenkan naar beneden de Kijun

  Anders gezegd de koers loopt precies in het geprojecteerd koerskanaal.

  Begrippen:
  Bias:
  Bias van Priëne (777 tot 703 voor het jaar 0 (Chersonissos/Kreta/Griekenland)) Is een bedenker van televisiespelletjes uit Griekenland en heeft onder meer het televisie programma Oh Cherzo bedacht. Zijn kinderen Brechtje en Bregtje waren gevraagd de rollen de spelen maar zagen daar heel verstandig van af. Heeft beroemde uitspraken gedaan zoals als je niet betaalt voor het gebruik met geld betaal je met je bloed. Is beter staande te plassen dan zittende te druppelen.
  Op de vraag waarom Bias overdag een lantaarn droeg gaf hij als antwoord.

  WhipSaw/HapjesPan:
  Lettelijk een zweepslag. Je zit long waar je short had moeten zitten of je short waar je een long had moeten zitten. Vergeet nooit je zit dan altijd dubbel verkeerd vandaar de hapjespan.

  JezeBel:
  Heks met hapjespan draagt rode jurk (gevaar) i.p.v. witte jurk. Je zit long waar je short moet zitten. Onder schortje zit een ander schortje. Ieder knoopje losgemaakt maakt zeven andere knoopjes

  http://www.youtube.com/dKnjm5SJ5jc

  RON:
  Kopstootje of een Recht Op en Neertje de kleinst mogelijk grafiek om te handelen afgezien van de tick grafiek.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jezebel

  Links:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bias_van_Priëne
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$aex&p=d&b=5&g=0&id=p76117352780
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jezebel
  http://www.levensfilosofie.nl/Klassieke%20filosofie.htm
  Attachments:
  F1.jpg
  F2.jpg
  F3.jpg
  F4.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Het Griekse Ei Ziz of het verhaal van de Ypsalon

  Ziz is een vogel zo groot dat hij staande in de oceaan het water slechts tot de enkels komt. De vleugels zo groot dat bij het opstijgen de zon wordt verduisterd.
  Ziz is de koning van de vogels gelijk Behemoth de koning is van de zoogdieren en Leviathan van de vissen. Dan is er nog de eenhoorn maar goed daarvan weet iedereen dat deze niet bestaat. Het is slechts een fabeldier.

  Ziz is de metafoor iets te zien zo groot dat al het andere klein is. Het staat ook voor de zieners die eigenlijk blind zijn. “Iets te zien wat voor iedereen te zien is behoeft geen uitleg ga uit mijn zon”, zei Diogenes.

  De uitdrukking die we nu kennen Zus en Zo moet je eigenlijk lezen als Ziz en Zeh waarbij Ziz het begin is en Zeh het einde.

  De kopergravure en de tekening die Albrecht Dürer maakte van Ziz met Behemoth en Leviathan uit 1493 moet worden beschouwd als verloren hetgeen uitzonderlijk treurig is. Wellicht dat in een of ander archief of bibliotheek ooit een afdruk wordt gevonden. Vincent van Gogh maakte ooit een schets naar een tekening van Durer. Ook deze ging verloren gelijk de eieren van Ziz.

  De grafieken dan maar.

  AEX:
  Naar wordt aangenomen heeft de AEX een bodem gemaakt. Het koersdoel is nu 340 geworden. Volgend venster in de tijd is 14 juli. De laagste koers van de AEX is nog niet op de borden gekomen.
  Plaatje 1:
  Tom deMark telling is bij 13 een volledige setup is gemaakt. De volgende fase begint nu: negen dagen van stijging. Natuurlijk gebeurt dit niet in een rechte lijn. De snelste weg tussen twee punten is immers nooit de korste.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875105-340.jpg

  Plaatje 2:
  Met een vorkje en een kegeltje kan een koersdoel worden berekend van 340

  Plaatje 3:
  Markten bewegen niet in chaos maar op een gedisciplineerde wijze. Indien een koers uit het koerskanaal valt kan een reactie worden verwacht. Het koersdoel wordt dan elke keer de andere kant van het kanaal.

  Baltic Dry Ships:
  Zoals altijd loopt de Bal vooruit. Hoger dus en later lager.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875459-690.jpg

  Brent:
  Hoger en dan toch lager.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875509-360.jpg

  Bric: Is een mandje van opkomende landen. Klein gehouden maar eigenlijk groter dan hetgene wat ze klein houdt. Koopwaardig. Kopen wegleggen en dik worden en mager laten worden wat nu nog vet op de botten heeft.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875577-410.jpg

  Bund: Hoog nu toch lager loopt vooruit gelijk de Bal en de Bric
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875716-690.jpg

  B&W: Is index van schrijvers van opties. Grote beleggers worden de Olichargen genoemd. Ze kopen aandelen en schrijven gelijk call en puts opties. De Olichargen doen dit alleen als de horizon lang genoeg is. Herstel maar geld ontsnapt aan de markt.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875772-140.jpg

  Cacao: Troost der vrouwen. Hoger maar nu toch lager koopwaardig voor de langere termijn. Beter momentum eind van het jaar.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308875984-970.jpg

  Call Put Ratio: Beleggers reageren als het zand in een zandloper. Als het laatste zandkorreltje valt dan draait het glas en het gewicht wat eens onder was komt boven te liggen. De volgende fase begint.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876025-670.jpg

  Rare Earth: Bodem en kan weer stijgen. Koopwaardig.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/13088761740.jpg

  CSM: Lager wel koopwaardig voor de langere termijn. Kan plotseling opveren op verkoop Pural. Overname kandidaat.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876235-630.jpg

  Dow Jones Transport: Hoger gaf als eerste een bodemsignaal aan. Transport loopt vooruit gelijk de Bal de voet en de Bric de Brac.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876352-450.jpg

  DSM: Koopwaardig hoger en dan toch weer lager.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876424-420.jpg

  Heineken: Koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876514-220.jpg

  KPN: Verkoopwaardig koersdoel 9.00
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/13088765740.jpg

  L’Oreal: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876633-490.jpg

  Mais: Was verkoopwaardig lager maar dan toch richting december hoger
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308876686-780.jpg

  Nikkel: Koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308877772-660.jpg

  Nutreco: Koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308877839-820.jpg

  Nat Gaz: Koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308877912-740.jpg

  PalmOlie: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308877964-80.jpg

  Rim(Reasearch In Motion): Koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878034-340.jpg

  Rijst: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878093-630.jpg

  Runderen: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878148-210.jpg

  Sinasappel: Kopen maar komt bij weerstand. Toppend.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878191-470.jpg

  Smart Money: Slim geld verlaat de markt. Boer tel uw kippen.
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878259-380.jpg

  Suiker: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878333-380.jpg

  Veolia: Water koopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878432-720.jpg

  Vix: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878502-120.jpg

  Zink: Verkoopwaardig
  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308878549-060.jpg

  Links:
  http://encyclopedia.creepyhollows.com/article_creature_ziz.html

  http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2011/06/24/1308872629-930.jpg


  Attachments:
  AEX.jpg
  Koersdoel.jpg
  F1.jpg
  B&W.jpg
  Bal.jpg
  Brent.jpg
  Bric.jpg
  Bund.jpg
  Dow_Transport.jpg
  CP.jpg
  Choco.jpg
  Mais.jpg
  Rare.jpg
  LOR.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  glien
  Bijdrager

  indrukwekkend allemaal weer Noach, maar zou je je licht eens kunnen laten schijnen over het andeel dat hele volksstammen bezighoudt, nl. TomTom.
  Koersverloop geeft ook een aantal vraagtekens en manipulatie wordt gesuggereerd.

  bvd

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Volg in principe geen fondsen onder de 20
  Fondsen onder de 10 en nog erger onder 5 zijn gewoon failliet.

  4.69 is de bodem dan een herstel richting 5.47

  Afblijven is gevaarlijk. Is een opvatting natuurlijk zeg niet dat ze op de fles gaan alleen de manipulatie is zo groot dan ik dit soort fondsen mijd.

  Attachments:
  Tom2.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  glien
  Bijdrager

  hartelijk dank Noach voor de toelichting. Ik weet niet of iedereen er gelukkig van wordt maar het schept wat duidelijkheid. En inderdaad “men” heeft de indruk dat het aandeel vaak speelbal is van manipulatie zowel long als short.
  Hoewel het aantal verhandelde aandelen per dag als gemiddelde schommelt tussen de 700.000 en 1.600.000, dus in vergelijking met heel wat grote AMX fondsen nog best veel handel in gebeurt.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Nicole Elliott geeft elke dag op een wolkje commentaar op grondstoffen de valuta:
  http://www.mizuhocbk.com/uk/fin_info/libor/index.html

  Heeft ook een boek geschreven over Wolk. In zijn geheel te lezen:
  http://pdf.investintech.com/t/u/r3kbabk/Elliott_de_Wok.html

  Attachments:
  Elliott_de_Wok.pdf

  #link naar dit bericht
  Avatar
  glien
  Bijdrager

  Noach,

  ik krijg alleen een overzicht van de valuta’s bij deze link.
  Ben zelf een groot liefhebber van NE op dinsdag te zien op cnbc om 17.40

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Er is wat onderhoud op het systeem van de Mizuho bank.

  Maar ik doe het altijd zo:
  http://www.mizuhocbk.com/uk/fin_info/research/technical/pdf/weekly2.pdf

  weekly2.pdf die 2 vervang ik dan door de actuele week (is nu week 25)

  Dus week 1 wordt dan:
  http://www.mizuhocbk.com/uk/fin_info/research/technical/pdf/weekly1.pdf

  En week 3 wordt dan:
  http://www.mizuhocbk.com/uk/fin_info/research/technical/pdf/weekly3.pdf

  enz

  Maar volgende week moet alles op de goede plaats staan. Sinds de ramp hebben ze wat achterstand.

  Moet ook wel zeggen ben niet echt dagelijks met de spot bezig lees het meer uit interesse hoe ze de analyse gebruikt.

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Voor A_A

  Tenkan = CALL "Ichimoku Tenkan-sen"[9]
  Kijun = CALL "Ichimoku Kijun-sen"[26]

  If Tenkan Crosses Over Kijun Then
  Signaal = 100
  endif

  If Tenkan Crosses Under Kijun Then
  Signaal = -100
  endif

  If Close < Kijun Then
  Signaal = -100
  endif

  If Close > Kijun Then
  Signaal = 100
  endif

  Trend = 50

  Return Signaal as "Tenkan/Kijun" , Trend as "Trend"

  Attachments:
  F1.jpg

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Eerst deze indicatoren aanmaken:

  Naam indicator: Ichimoku Tenkan-sen

  Upper1 = Highest[P](High[1])
  Lower1 = Lowest[P](Low[2])

  Tenkan = (Upper1 + Lower1) / 2

  return Tenkan Coloured (100,100,240) as “Ichimoku Tenkan-Sen”

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  Naam indicator: Ichimoku Kijun-sen

  Upper2 = Highest[p](High[1])
  Lower2 = Lowest[p](Low[1])
  Kijun = (Upper2 + Lower2) / 2

  return Kijun Coloured(255,0,255) as “Kijun-sen”

  #link naar dit bericht
  Noach
  Noach
  Bijdrager

  En de Para meters


  Attachments:
  F1.jpg
  F2.jpg

  #link naar dit bericht
  Satilmis
  Satilmis
  Sleutelbeheerder

  De hemelse fluitspeler
  Een Chinees sprookje over een drakenkoning en een bamboefluitspeler
  De hemelse fluitspelerLang, lang geleden leefde er aan de voet van de Vijfvingerberg een man, die zeer bedreven en mooi op de bamboefluit kon spelen. De muziek die hij maakte was nog klankvoller dan het gezang van de wielewaal, de trillers waren nog helderder dan die van de lijster, en de reeks tonen was nog overvloediger dan die van de leeuwerik, die bij zijn jubelconcert in de lucht omhoog stijgt.

  Als het fluitspel klonk floten de vogels niet meer, maar gingen op takken en schuttingen zitten om te luisteren en de boeren rustten uit van hun werk op het veld.

  Bij het horen van zijn muziek glimlachten de oude mannen en herinnerden zich weer hun jeugdjaren, terwijl de kinderen van plezier dansten en pret maakten.

  Vanwege de betovering van zijn muziek geloofden de mensen dat hij iets bovenaards over zich had en noemden hem de Hemelse Fluitspeler.

  Op een dag gaf de drakenkoning van de Zuidzee een feestdiner, waarvoor hij een groot aantal onsterfelijken uitnodigde.

  De koning droeg een drakenmantel met een gordel uit jade; de gasten waren eveneens in prachtige en kostbare gewaden gehuld. Zo zaten ze gezamenlijk aan de feestdis.

  Toevallig was net op dat moment de Hemelse Fluitspeler bij de oever van het meer aangekomen, nadat hij tien dagen en nachten rondgezworven had.

  Hij wierp zijn visnet in het stille meer, ging op de stenen rand zitten en begon op zijn bamboefluit te spelen.

  Juist toen de drakenkoning zijn beker hief om de onsterfelijken toe te drinken, hoorde hij de tonen van deze betoverende muziek. De gasten raakten zo in vervoering dat de jadebekers uit hun vingers gleden en op de grond vielen. Het hele feest verloor aan glans door dit wondermooie spel. De Hemelse Fluitspeler wist niet dat er onsterfelijken naar hem luisterden. De onsterfelijken van hun kant waren ervan overtuigd dat de fluitspeler een der hunnen was, die uit de hemel naar beneden gekomen moest zijn.

  De drakenkoning zelf was zo verrukt van de mooie muziek, dat hij de fluitspeler wilde uitnodigen zijn zoon les te geven. Hij spoorde al gauw de bron van de muziek op en vond tenslotte de man aan de oever. De Hemelse Fluitspeler wilde zijn zoon wel les geven; hij haalde zijn net op, stak de bamboefluit in zijn gordel en ging met de drakenkoning naar diens paleis. Spoedig kreeg hij heimwee. De tijd leek stil te staan, een dag was voor hem als een jaar. Na drie lange jaren had de zoon van de drakenkoning eindelijk geleerd hoe hij op de fluit moest spelen en de Hemelse Fluitspeler verzocht de koning terug te mogen keren. De drakenkoning was erg blij dat zijn zoon het fluitspel geleerd had en besloot de leraar met een prachtig geschenk te belonen. Hij gaf zijn zoon bevel zijn leraar mee te nemen naar de schatkamer, waar hij twee zeer waardevolle stukken mocht uitzoeken.

  De Hemelse Fluitspeler en zijn leerling betraden het enorme gebouw met zijn ruime schatkamer, waarin alle schatten van de koning bewaard werden. De kostbaarheden liepen in de honderden, ja in de duizenden.

  Op een plank glinsterden met bont gefonkel prachtige, zware edelstenen: rode, groene, gele, blauwe en violette. Op een andere plank flonkerden zware goudstaven.

  Bamboekorven in alle grootten hingen aan de wanden, en in een kast lagen rieten regenjassen in verscheidene lengten. De Hemelse Fluitspeler liep overal langs en bleef tenslotte bij de bamboekorven staan. Hij overlegde bij zichzelf: als ik er daar een van neem, heb ik iets waarin ik de gevangen vis en de garnalen kan meedragen. Hij nam dus een middelgrote bamboekorf van de wand en bevestigde deze aan zijn gordel.

  Toen liep hij nog een eindje door en stond stil bij de kast met regenjassen. Hij dacht: als ik een van deze jassen neem, kan ik ook bij regen uit vissen gaan. Met deze gedachte nam hij een middelgrote rieten regenjas uit de kast en wierp deze over zijn schouder. Toen hij zijn keus gemaakt had, leidde de zoon van de drakenkoning hem weer de schatkamer uit.

  “Waarom kies je zulke gewone dingen en geen kostbare stenen, goud of zilver?” vroeg de jongen.

  “Goud en zilver zijn niet de nuttigste zaken,” antwoordde de Hemelse Fluitspeler met een glimlach. “Na verloop van tijd zullen door ruil of verkoop dergelijke dingen in andere handen overgaan en je niet meer toebehoren. Maar nu, nu ik deze korf en deze jas heb, kan ik iedere dag gaan vissen en zal ik nooit verhongeren.”

  Toen hij thuiskwam, deed de Hemelse Fluitspeler een ontdekking. Tot zijn grote verbazing waren de korf en de jas geen gewone zaken, maar werkelijke schatten. Kwam hij hongerig en zonder succes terug van de visvangst, dan vond hij steeds kostelijke spijzen in zijn korf. Hij had dus altijd een overvloedige, kostelijk geurende maaltijd.

  Wilde hij gaan vissen in de Zuidzee of garnalen vangen aan de Oostzee, dan spreidde de rieten regenmantel zich uit als een paar vleugels en droeg hem naar de gewenste plaats.

  Na vele jaren vloog de Hemelse Fluitspeler nog eens naar de top van de Vijfvingerberg. Op zijn rug droeg hij de bamboekorf en om zijn schouders wapperde de wonderlijke rieten regenmantel.

  Op de berg aangekomen begon hij op zijn fluit te spelen en de betoverende klanken drongen door tot de wolkenzee.

  Sindsdien bracht zijn muziek steeds vreugde en geluk aan alle mensen.

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 36)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN