skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie De feestdagendraad

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door chel chel 13 jaren, 4 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #link naar dit bericht
    chel
    chel
    Bijdrager

    De bedoeling van deze draad is om elkaar te informeren over actualiteiten die de beurskoers(en) kunnen beïnvloeden. Als ik informatie plaats die uit zijn context is getrokken of onjuist is geïnterpreteerd, dan is een reactie welkom. Kortom, via deze draad informeren we elkaar en houden we de bezoekers van dit forum scherp.

    Normaliter openen we een draad per dag, deze ‘loopt’ tot begin januari 2011.

    #link naar dit bericht
    chel
    chel
    Bijdrager

    Berichten die de beurs of de koers van een beursfonds op 23 december in beweging kunnen zetten.

    Tot hoever stijgt de AEX in 2011?

    Wat gaat de AEX in 2011 doen? Beleggers en analisten zijn enthousiast. De schattingen lopen echter uiteen. Komen we boven de 400 punten uit?

    Van Zeijl: 425 punten

    “Het wordt een heel goed jaar”, voorspelt Corné van Zeijl van SNS Securities. “We gaan er vanuit dat de AEX naar de 425 punten gaat. Je zal vooral zien dat er wordt overgestapt van obligatiebeleggingen naar aandelen. AEX-bedrijven zullen bovendien veel profiteren van de groei uit het Oosten.”

    Muller: 410-425 punten

    Tom Muller van Theodoor Gilissen is iets minder optimistisch, of Van Zeijl is optimistischer, net hoe je het wilt zien. “Het is moeilijk te voorspellen. Maar we gaan uit van een stand van 410 tot 415 punten. Met die stand ben ik ook al bij, dat betekent dat de AEX stijgt met bijna 20%.” Muller verwacht net als andere voorspellers een gematigde economische groei. “De economie is voor 70% afhankelijk van de consument. Ik denk dat die iets meer gaat uitgegeven, niet massaal maar iets meer. Die gematigde groei merken bedrijven ook in hun productie en dus omzet en winst. De winstontwikkeling zal verder verbeteren, zo’n 10 tot 15%.” Bij die gematigde economische groei hoort dus ook een zelfde koersstijging. “Maar van kleine slokjes alcohol word je ook dronken.”

    ABN Amro: 400 punten

    Volgens Ben Steinebach van ABN Amro eindigt de AEX in 2011 op de 400 punten. “We blijven positief over aandelen. Dit om een paar redenen. In 2010 zijn bedrijfswinsten niet volledig gehonoreerd, dus volgend jaar zal er een inhaalslag plaatsvinden. Daarnaast blijft het macro-economische nieuws goed. Tenslotte zullen de winsten van bedrijven blijven toenemen.”

    Robeco: 390 punten

    Robeco verwacht niet dat de AEX boven de 400 punten eindigt. “We verwachten geen superjaar”, aldus Lukas Daalder. “Volgend beursjaar zal vergelijkbaar zijn met 2010. De winstontwikkeling en de aanwezige kasvoorraad van bedrijven zullen zorgen voor een redelijk jaar. Vandaar dat wij zeggen dat de hoofdindex op een stand van 390 punten zal eindigen. Voor aandelenbeurzen wereldwijd verwachten wij een groei van tussen de 5 en 15%.”

    De analisten denken aan minimaal 390. Ik verwacht dat we op de 360 blijven steken. Dan ben ik kennelijk geen belegger, want die is enthousiast begrijp ik uit dit bericht

    ‘China wil Portugese staatsleningen kopen’

    China staat klaar om voor 4 tot 5 miljard euro aan Portugese staatsleningen te kopen.

    ‘Druk op Portugal zal verminderen’

    Daarmee zou het de druk verminderen voor het Zuid-Europese land bij het lenen op de financiële markten, zo schreef de Portugese zakenkrant Jornal de Negocios woensdag zonder bronnen te noemen.

    Veilingen

    Volgens de krant zal China de staatsobligaties via onder meer veilingen kopen in het eerste kwartaal van volgend jaar. De Chinese centrale bank wilde tegen persbureau Reuters geen commentaar geven op het bericht.

    Grote investeerdersbasis

    Portugese topambtenaren gaven vorige week tegen Reuters al aan dat het land zijn investeerdersbasis, de opkopers van staatsleningen, wilde vergroten. Een belangrijke rol zou daarin volgens hen gespeeld kunnen worden door China.

    Vroeger -en misschien nog wel- had je ondernemers die alles kochten ‘XXX koopt alles’ luidde de originele slogan. Dat is China geworden. Is dat een bedreiging of een geluk?

    Logica krijgt opdracht van 14 miljoen euro in Denemarken

    AMSTERDAM (Dow Jones)–Logica heeft in Denemarken een opdracht gekregen met een waarde van 14 miljoen euro, zo meldt de ict-dienstverlener woensdag.

    Logica gaat voor Energinet.dk, de nationale beheerder van de Deense elektriciteits- en gasnetten, een datasysteem ontwikkelen, leveren en onderhouden. Dit systeem, de ‘Datahub’ genaamd, moet de concurrentie in de Deense energiesector vergroten.

    Een groot deel van de werkzaamheden zal worden uitgevoerd door Logica Nederland.

    Zou dit iets betekenen voor de koers van Logica, ik denk het niet. Wel een leuke opdracht.

    Olievoorraden VS dalen harder dan verwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)–De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gedaald dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie daalden in de week eindigend op 17 december met 5,3 miljoen vaten tot 340,7 miljoen, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een daling met 2,3 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 2,4 miljoen vaten tot 217,2 miljoen vaten, terwijl werd gerekend op een toename met 0,9 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel namen conform verwachting met 0,6 miljoen vaten af tot 160,7 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 87,7% van 88,0% vorige week, waar werd gerekend op een daling tot 87,8%.

    Dit kan de olieprijs nog wel wat laten stijgen. Overigens heeft olie binnen 30 dagen een stijging van bijna 10 dollar achter de rug.

    Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
    Financiële Agenda 23 december 2010 (bron: FD.nl)

    Tijd ——– Betreft => Onderwerp

    8:45 ——– Frankrijk => consumentenbestedingen november
    9:00 ——– Spanje => producentenprijzen november
    9:00 ——– Slowakije => producentenprijzen november
    9:00 ——– Slowakije => werkloosheid november
    9:00 ——– Hongarije => handelsbalans oktober (def.)
    9:10 ——– Oostenrijk => industriële productie oktober
    9:30 ——– Nederland => economische groei (bbp) 3e kwartaal (2e schatting)
    9:30 ——– Nederland => banen en lonen 3e kwartaal
    10:00 ——- Polen => detailhandelsverkopen november
    10:00 ——- Polen => werkloosheid november
    10:30 ——- Verenigd Koninkrijk => BBA-rapport huizenleningen november
    11:15 ——- België => inflatie (cpi) december
    14:30 ——- Verenigde Staten => orders duurzame goederen november
    14:30 ——- Verenigde Staten => gezinsinkomens en -bestedingen november
    14:30 ——- Verenigde Staten => wekelijkse werkloosheidsaanvragen
    14:30 ——- Verenigde Staten => bedrijfswinsten 3e kwartaal (vlp.)
    15:55 ——- Verenigde Staten => consumentenvertrouwen UvM december (def.)
    16:00 ——- Verenigde Staten => verkoop nieuwe woningen november
    17:00 ——- Colombia => economische groei (bbp) 3e kwartaal
    ————— China => bezoek Hong Kong’s leider Donald Tsang (slotdag)
    ————— Bahrein => voortzetting proces tegen vastzittende oppostieleiders en activisten
    ————— Hongarije => definitieve stemming over ontwerp-begroting 2011
    ————— Japan => financiële markten gesloten
    ————— Griekenland => stemming parlement over ontwerpbegroting voor 2011

    #link naar dit bericht
    chel
    chel
    Bijdrager

    Ik ben twee uur geleden short gegaan op de AEX FTI jan verkocht op 357,00. Ik veronderstelde wel een half puntje uit de markt te kunnen halen. Dat kan nog steeds, maar vooralsnog staat de FTI nog steeds op de 357,00.

    Dat wordt een lange dag voor een half puntje, als de AEX al zo ver daalt.

    #link naar dit bericht
    chel
    chel
    Bijdrager

    Ik heb de FTI net gesloten op 356,80. Ik heb vanmiddag geen tijd om de positie in de gaten te houden. Dus dan er maar uit.

    #link naar dit bericht
    chel
    chel
    Bijdrager

    Een paar opmerkelijke/beurs-in-beweging berichtjes van vandaag.

    Consumentenvertrouwen VS daalt onverwacht
    NEW YORK (AFN) – Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in december onverwacht gedaald. Dat bleek dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau Conference Board.

    De index waarmee Conference Board het consumentenvertrouwen meet, kwam in december uit op 52,5. In november stond de graadmeter nog op 54,3. Economen hadden voor december een stijging tot 56,0 voorspeld.

    Zowel het oordeel over de huidige economische situatie als de verwachting voor de nabije toekomst viel somberder uit dan in november. Ook de inschattingen over de arbeidsmarkt waren in december pessimistischer dan een maand eerder.

    De beurzen reageren vooralsnog niet op negatieve berichtgeving. Dat betekent dat er nog geen daling van betekenis aankomt.

    ECB koopt weer obligaties op
    De Europese Centrale Bank heeft vorige week de interventie op de financiële markten opgevoerd door opnieuw staatsobligaties op te kopen. Dit meldt de Financial Times.

    De ECB moet nog steeds fors interveniëren om te voorkomen dat de financieringskosten voor de overheden te hoog oplopen. Kennelijk is Jean Claude Trichet er nog steeds niet gerust op dat de crisis in de eurozone is bezworen.

    Zwakke landen
    De aankopen zijn gestegen naar 1,1 miljard euro in de afgelopen week, tegenover 603 miljoen euro een week eerder.

    In een reactie zegt de bank dat de aankopen simpelweg bedoeld zijn om het verkoop op de financiële markten te corrigeren en niet om de economie aan te zwengelen, zoals de Amerikaanse Fed beoogde met QE2.

    Vanwege het opkopen van obligaties in de zwakke Europese landen, zijn de risico’s voor de ECB toegenomen. De bank verlangt daarom een verdubbeling van de kapitaaltoezeggingen van de lidstaten.

    Inflatie
    De ECB geeft geen details over de recente aankopen. Marktkenners denken dat het om Portugese en Ierse obligaties gaat.

    De totale aankopen bedragen, sinds het programma in mei dit jaar van start ging, 73,5 miljard euro. De ECB zegt hetzelfde bedrag uit het financiële systeem te trekken, om inflatie te voorkomen.

    Volgens mij zitten er nog twee kopers in de obligatiemarkt. Dat zijn de FED en de ECB. Of dat leidt tot een betere markt moet nog blijken.

    NS en ProRail investeerden al 140 miljoen in reizigersinformatie

    NS en ProRail hebben sinds 2001 bijna 140 miljoen euro geïnvesteerd in het verbeteren van hun reisinformatie. Maar tot volle tevredenheid onder die reizigers leidde dit niet…

    Bovendien duurt de invoering van een nieuw systeem jaren langer dan gedacht, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Veel reizigers bleven de afgelopen weken verstoken van goede reisinformatie. NS en ProRail trokken hierover publiekelijk het boetekleed aan nadat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu zei dat het beter moet. President-directeur Bert Meerstadt liet vandaag in Het Financieele Dagblad weten dat NS voortaan alleen de reiziger wil informeren, omdat de samenwerking met ProRail op dit punt te kort schiet. Tientallen miljoenen euro’s wil Meerstadt investeren in omroepberichten en reisinformatiediensten.

    Niet een heel erg sterk argument “omdat de samenwerking met ProRail op dit punt te kort schiet”. Dat zegt iets over he management!

    Crises van 2010 werpen schaduw over 2011

    AMSTERDAM (AFN) – Politici hebben in 2011 de sleutel tot economische groei in handen. Als zij de problemen rond de schuldencrisis en dreigende handelsoorlogen niet oplossen, komt er van het voorspelde gematigde herstel weinig terecht, waarschuwen economen.

    ,,Er zijn momenteel meer bedreigingen dan kansen voor de economische groei”, stelde ING-econoom Martin van Vliet dinsdag. ,,De onopgeloste crisissen maken van 2011 een onzeker jaar.”

    Vooral de Europese schuldencrisis is een belangrijke bedreiging voor de economische groei. De storm lijkt de afgelopen weken wat geluwd, maar de markten maken zich volgens Van Vliet alweer op voor nog een onstuimig jaar. De kans is groot dat Portugal in de komende maanden een beroep moet doen op het Europese noodfonds, stelde hij. De vraag is vooral of Europa vervolgens kan voorkomen dat ook Spanje aan het noodinfuus moet.

    ,,De schuldencrisis is nog niet voorbij en kan het economisch herstel laten stokken”, aldus Van Vliet. ,,Je mag verwachten dat politici daadkrachtig genoeg zijn om te zeggen: tot hier en niet verder. Maar de Europese leiders lijken te denken dat ze al genoeg hebben gedaan.”

    Laten we maar hopen dat de Europese leiders lijken te denken dat ze al genoeg hebben gedaan en niet vanuit die invalshoek acteren.

    Ontwikkelingen die de beurs in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden
    Financiële Agenda 29 december 2010 (bron: FD.nl)

    Tijd ——– Betreft => Onderwerp

    8:00 ——- Duitsland => inflatie (cpi) december (vlp.)
    9:00 ——- Spanje => detailhandelsverkopen november
    9:30 ——- Nederland => bevolkingstrends 2010-4
    9:30 ——- Zweden => handelsbalans november
    10:00 ——–EU => geldgroei M3 november
    12:00 ——–Litouwen => detailhandelsverkopen november
    13:00 ——–Verenigde Staten => wekelijkse hypotheekaanvragen
    16:30 ——–Verenigde Staten => weekrapport olievoorraden

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN