skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Dagelijkse discussie Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Dagelijkse discussie Dagcommentaar AEX, DAX, Dow Jones, S&P

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door vgoossens vgoossens 10 jaren, 11 maanden geleden.

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Fasten seatbelts !

  De markten herstellen wat na het schokje van de (on)verwachte verhoging in de Chinese rente. De aandelen markten draaien op 30% van hun normale liquiditeit deze laatste week, de grote spelers hebben de boeken dicht gedaan en zijn bezig met het beleid voor 2011.

  Over de angst over een Chinese afzwakking (Let op we kruipen langzaam uit de problemen doordat China het nieuwe vliegwiel is geworden van de wereld !) maak ik me niet zo’n zorgen. Om de huidige onroerend goed zeepbel wat leeg te laten lopen, verhoogd men de reserves vereisten van de banken, verhoogd men de rente wat EN men besluit ipv van 5,8 mln er 10 mln nieuwe huizen te bouwen in 2011 (Amerika zou de export mooi kunnen bevorderen door hun huizen voorraad naar China te exporteren 😉 Door deze maatregel zal de binnenlandse groei verder versterkt worden en zal de grondstoffen markt er weer goed bijliggen in 2011.

  Fasten seatbelts

  Onze jongens van Gann lopen synchroon met een stukje toegestuurd van John Mauldin over de (korte termijn) vooruitblik van John Hussman (die ik naast John ook zeer respecteer), zie rapport: http://www.hussmanfunds.com/wmc/wmc101213.htm)

  “In recent weeks, the U.S. stock market has been characterized by an overvalued, overbought, overbullish, rising-yields syndrome that has historically been hostile to stocks. Last week, the situation became much more pointed. Past instances have been associated with such uniformly negative outcomes that the current situation has to be accompanied by the word ‘warning.’

  Na de mooie stijging van zo’n 9% tov eind Nov, verwacht ik een correctie mogelijk al begin Januari volgens Gann Trader.

  Bull/Bear sentiment is ook aan het toppen, Fasten Seatbelts !

  http://goedbeleggen.wordpress.com/


  Attachments:
  Shanghai-Tower.jpg
  fasten_sbelts.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  BeursToppers
  Bijdrager

  Dinsdag 4 januari 2011. Potentieel AEX Bears groter dan Bulls. Euro gevangen in nauwe bandbreedte

  Hallo beleggers, allereerst wil ik graag op deze plaats iedereen een prachtig 2011 toewensen. Ik hoop dat iedereen ook dit jaar weer plezier beleeft aan mijn columns. Ik hoor graag gefundeerde meningen. De beurzen zijn het jaar begonnen met wat extra vuurwerk. Het is hoesanna wat de klok slaat. Zelfs het journaal besteed weer aandacht aan de stijdgende AEX index. De analisten verwachten zelfs stijgingen tot wel 20% en ook de kranten schirjven weer volop hoe goed het gaat. Vanmorgen ‘Nieuwe inetrnet hype met waardering facebook voor 50 Miljard’. Veel analisten geven aan dat historie zich herhaald en dat de koersen sterk lijken op 2004. Dus dit jaar wordt vergelijkbaar met sterke stijgingen van 2005. Maar als ik alle Bullische stemmingen zien en geschiedens herhaald zich, dan zijn er weinig beleggers die nog gaan kopen. Immers de Bullish sentimeter meter staat bijna weer op een record vergelijkbaar met 2007. Dus simpel gezegd, iedereen roept wat in zijn straatje past en niemand kan voorspellen wat het nu echt wordt. Vandaar dat ik het ook in 2011 maar bij mijn grafieken hou.

  AEX: Potentieel AEX Bears groter dan Bulls. De bonussen van 2010 zijn binnen, dus nu mogen de indices bewijzen of december een ‘creeer je bonus’ maand is geweest of dat de beweging gebaseerd is op fundament. De AEX heeft het de laatste maand beter gedaan dan de andere Europese indices. De Bulls roken de top van 358 van april. Of de indices overeenkomsten voor 2010 vertonen met de bewegingen van 2004, vraag ik mij af. De DAX wijkt bijvoorbeeld sterk af en dit geldt ook voor Amerika. Kijk ik binnen Europa, dan vallen met name slechte performance van de IBEX (Spanje) en MIB (Italie) op. Deze vertonen patronen van een correctie op een dalende trend. Ook in de Eurostoxx zie ik veel overlappingen, wat niet aansluit bij een impuls naar boven. Als de DAX ook vermoeidheid begint te vertonen, dan zou ik het heel knap vinden als de AEX iedereen omhoog trekt.

  Lees verder via http://www.beurstoppers.nl/columnindex.html

  Kijk ik naar de weekgrafiek van de AEX, dan valt op dat de stijging van 2010 veel minder snelheid heeft dan de stijging vanaf 2009. Deze versnelling is wel nodig om van een impuls te spreken. Maar ik respecteer de opgaande trend zoalang deze gaat, ook al gaat dit langzaam. Ook de trend in de RSI is intact. Cruciaal gaat zijn of de AEX gaat toppen rond dit niveau. In dat geval is de stijging vanaf 2009 niet meer dan een correctie op de daling van 2007. Maar zoals atijd, ik heb geen glazen bol, dus laat de markt maar bepalen of dit het geval gaat zijn. Gezien de staat van omliggende indices, ga ik uit van een groter potentieel naar beneden dan naar boven. Ook hier wacht ik rustig op het seintje van de markt of op uur of dagbasis topvorming gaat plaatsvinden. Sentiment kan immers lang aanhouden, dus ik wil pas in de markt, als de markt het Bullish sentiment afkapt.

  Leer ook actief beleggen volgens de BeursToppers strategie en kom naar de cursus op 28 januari in samenwerking met Forest Bergen

  Boek nu via http://www.beurstoppers.nl/cursus.htm

  Met vriendelijke groeten,
  Rene Kreileman, BeursToppers
  Volg mijn dagelijkse handelsactiviteiten via http://www.twitter.com/renekreileman

  De auteur heeft de volgende posities ten aanzien van de in deze column opgenomen informatie: Geen positie.

  De auteur schrijft deze column op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  © 2010 Rean Invest. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handelen geschiedt op eigen risico. Disclaimer

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Onder het mom van beter te duur dan niet te koop is het jaar goed begonnen, beleggers heb er weer zin aan 😉 en aandelen staan weer op de 1ste plaats om aan te schaffen, velen zijn enthousiast, zie de bulls & bears van 28 dec 2010.


  Hebzucht of greed.

  Dit brengt mijn contraire gevoel naar boven toe en kan me goed vinden in de Gann prognose van eind 2010 voor de komende dagen (vraag even een gratis versie aan van hun jaarboek) en meld je even aan voor mijn gratis [ik lijk Facebook wel] site 😉 rechtsboven, onder de landschapsfoto.

  Ik worstel me door de vele aanbevelingen om te kopen en stel mijn stockpick lijst weer eens bij de komende week.

  Greed, waaronder 2 belangrijke voorbeelden; Molycorp na winst genomen te hebben, irriteert het me dat ze fors doorlopen. Onder het mom van de rare earth grondstoffen zijn binnenkort op koopt men Molycorp, die het eerst kan leveren (eind 2012 als alles goed loopt) gisteren hoorde ik een target van $ 85 (gisteren zagen we een plus van 15% naar 57.5). Ik wacht rustig af, daar de chinezen die 97% van deze markt beheersen, tegen een veel hogere prijs wel gaan leveren.

  Facebook,hetzelfde verhaal, niet te koop! dus betaald Goldman omgerekend $ 50mrd, wat zich omrekent als $ 100 advertising per persoon! Het lijkt wel Qwest of Versatel in 2000…

  Een van de verhalen waar ik me goed in kan vinden (niet alles natuurlijk) voor 2011 is van Willem Middelkoop, die erg goed zat vorig jaar.

  Vrijdag en een indicatie morgen over de werkeloosheid in Amerika wordt erg belangrijk deze week. Ik kijk vandaag en morgen aan om meer af te dekken.
  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  greed.jpg

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Verwacht verdere daling en zeer interessant verhaal over Amerika;

  Kees de Kort, een van mijn oude analisten,

  zal smullen van dit verhaal, maar er zit een grote kern van waarheid heen, lees maar even over Catch 22 en the big confidence game. Men probeert het vliegwiel verder kunstmatig te laten draaien. Onderliggend schuilt een groot drama. Wel erg belangrijk om dit verhaal even door te lezen.

  Ik verwacht de komende tijd meer van dit soort verhalen, op 353 ligt wat steun, maar ik denk dat we mogelijk de komende weken(?) naar niveaus van 335/325 kunnen dalen. (De grondstoffen markt vandaag geeft aan dat de ‘smart money’ al is begonnen met het afbouwen van posities. Olie 88.5, nat gas 4.6, Goud 1380, Zilver 29.3 etc)

  Heb de helft van de portefeuille afgedekt en kijk voor een rebound naar de 357 om de hele portefeuille af te dekken. Mocht de rebound niet komen, ga ik toch voorzichtig aan hedgen. Ik heb al met een aantal publicaties aangegeven dat ik deze move al aanzag komen, belangrijk is wel dat ik het niveau van 330 als mooi koop niveau beschouw.
  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Aanpassing kooplijst en verwachtingen;

  Zoals aangegeven op 4 Jan, pas ik mijn kooplijst aan. De High beta lijst heeft het rond de 10% beter gedaan dan de AEX index en een totaal rendement opgeleverd van 15% sinds 26 Sept 2010. Beste performers; Draka +45%, ASMI +39%, ASML +23% (allemaal boven mijn koers doelen). Minst waren Dexia -23%, ING -11% & BAM -5%. Het is nu niet het moment om in high beta aandelen te zitten. De verwachtingen voor aandelen zijn op het moment hoog, de resultaten voor het 4e kwartaal moeten wel erg goed zijn om de beurzen hoger te brengen.

  Alcoa zal vanavond na het slot van NY komen, verw 0.19 (0.01). Lennar 0.02(0.19) Dinsdag kan meer info brengen over de belabberde situatie op de Amerikaanse huizen markt. Intel Donderdag, verw 0.53(0.40) en JPMorgan doet de aftrap voor de banken as Vrijdag. (blijf negatief voor de financieele sector). Extra belastingen voor Europese banken helpt ze ook niet mee. Voorlopige calculaties zou het ING 21% van de winst kunnen kosten (Bij Credit Agricole 24%).

  Deze week weinig belangrijk Macro nieuws, na de betere cijfers vorige week. Dus verwacht ik geen verrassingen aan de bovenkant. Portugal ziet eruit als Ierland 2.0 en Spanje zegt dat ze geen hulp nodig hebben om hun eigen positie niet verder te laten verslechteren (Sentiment ziet er niet goed uit). $ wint verder aan kracht, waarbij ik wat voorzichtiger wordt m.b.t de grondstoffenmarkt voor de komende 2/3 maanden.

  Gann trader is gisteren weer met een interessante update gekomen wat mijn gedachtes over de markt versterkt.

  Verwacht een langzaam wegglijden van de aandelen beurzen, met af en toe een spike naar boven, wat ik zal gebruiken om de portefeuille (50% afgedekt nu) verder af te dekken. Houdt 352 in de AEX en nog belangrijker 1257 in de SPX goed in de gaten!

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  BuySell.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  BeursToppers
  Bijdrager

  Donderdag 20 januari 2011. Speldeprik AEX Bears met doorbraak wig. EUR/USD in ongewisse strijd.

  Hallo beleggers, het eerste speldeprikje door de Bears is uitgedeeld. Na de run vanaf begin december voor de aandelenindices bereikten de meeste indices nieuwe toppen precies zoals Bernanke het bedoeld heeft. Het QE2 prograam had een tweeledig doel. Lage rente en hogere koersen. Goed voor het sentiment en dus de uitgaven. Kijk ik naar de rente curve dan is zijn doel niet echt bereikt. Gestaag loopt de rente op met dalende obligaties als gevolg. Links en rechts komen langzaam inflatie bibbers tevoorschijn. Bernanke heeft zijn antwoord dan al klaar: beter inflatie dan deflatie. Het tweede doel ‘hogere koersen’ is vooralsnog uitgekomen. Het rapportcijfer voor het bespelen van sentiment van de gewone burger komt daardoor hoog uit voor hem. Echter de eerste barstjes worden zichtbaar. Aleen hebben de Amerikanen altijd nog de te maniupleren Dow. De afgelopen twee dagen werd deze index dan ook keurig hoog gehouden. De hele wereld kijkt naar een leidende index van maar 30 fondsen. Lekker makkelijk voor de FED als je wilt sturen.

  AEX: Speldeprik AEX Bears met doorbraak wig. In een dag tijd weten de Bears de winst voor 2011 bijna door het putje te spoelen. De oplopende wig was dan ook wel heel steil. Alleen dat ook de voormalige top rond 358 weer wordt teruggenomen is niet ten voordele van de Bulls. Opvallend zijn de grote discrepanties: De AEX en FTSE (Engeland) laten het sterk afweten terwijl de Eurostoxx 50 nagenoeg blijft liggen onder aanvoering van Spanje en Italie. In het Zuiden zijn ze zo blij geweest met de gelukte lening. Dat de rente veel hoger is dan een paar maanden geleden nemen ze op de koop toe, daar hebben ze Europa voor om bij te helpen. Niemand laat echter duidelijk weten hoeveel de ECB heeft opgekocht van de leningen. Voorlopig ga ik als eerste scenario uit van een top van de AEX. De wig is gebroken, de top rond 358 teruggenomen en mijn Korte Termijn systemen hebben een Short ingenomen. De Dow stribbelt nog tegen, daar willen ze zo te zien nog een nieuwe top hebben. Ook de RSI is doorbroken voor de AEX. Einde week geeft dit ook een indicatie of de RSI op weekbasis ook divergentie vertoont. Divergentie alleen zegt niet zo veel, het moet nog bevestigd worden door de koers. Voor de Korte Termijn geeft de oplopende steudnlijn rond 354 nog een kans voor de Bulls. Om niet verrastte worden is een strakke StopLoss vereist voor de Short. Immidels is deze al gedaald naar net boven de 360 en heeft zo een deel vande winst al veiliggesteld. Voor Lange Termijn is het Neutraal. De zone 344-348 is daarbij de scheidsrechter met de voormalige top rond 348 en het 50% fib niveau van de laatste stijging.

  Lees verder via http://www.beurstoppers.nl/columnindex.html

  Leer ook actief beleggen volgens mijn BeursToppers strategie en kom naar de cursus op 11 februari in samenwerking met Forest Bergen

  Boek nu via http://www.beurstoppers.nl/cursus.htm

  Met vriendelijke groeten,
  Rene Kreileman, BeursToppers
  Volg mijn dagelijkse handelsactiviteiten via http://www.twitter.com/renekreileman

  De auteur heeft de volgende posities ten aanzien van de in deze column opgenomen informatie: Short positie AEX en FTSE.

  De auteur schrijft deze column op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  © 2010 Rean Invest. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handelen geschiedt op eigen risico. Disclaimer

  #link naar dit bericht
  Avatar
  BeursToppers
  Bijdrager

  Dinsdag 25 januari 2011. AEX Bulls en Bears in strijd om 355-358. EUR/USD nadert weerstand.

  Hallo beleggers, het journaal opent met “de crisis is voorbij, we geven weer veel geld uit”. Maar als ik even verder luister en Spanje mogelijk 30 Miljard in de Cajas gaat stoppen, Ierland regerinsgproblemen heeft waardoor het reddingsplan op losse schroeven komt en Duistland rechstreeks met Grieneland paart over het afstempelen van de schulden en Philips duidelijk een vertraging ziet in de consumenetnomzet in het vierder kwartaalm, dan is de vraag “wie heeft er geld”. Wat mij betreft spreken de cijfers voor zich. Maar sentiment laat zich niet zo maar klein krijgen. Vrijdag zagen we goed staaltje waartoe grote partijen in staat zijn. Als de belangen hoger liggen, dan zorgen ze er voor dat het hoger gaat.

  AEX: Bulls en Bears in strijd om 355-358. Donderdag deed “doorbroken weerstand wordt steun” zijn werk volgens de theorie boekjes. 355 werd als springplank gebruikt om bij expiratie de top van april 2010 op weekbasis uit te nemen. Mijn ingenomen short werd uitgestopt met 1 punt winst. Mijn visie was te vroeg en werd gedwarsboomd door de grote partijen. Desondanks toch een klein plusje. Philips helpt de koers daar niet echt bij het stijgen. Ik zie meerdere divergenties opdoemen als ik naar de grafiek kijk. Dit in de buurt van een voormalige top, geeft voor mij een eerste scenario om uit te gaan van een dubbele top. Amerika en dan met name de Dow wil dat echter nog niet bevestigen, dus Europa blijft nog goed liggen rond de toppen. Ik wacht ook hier rustig op een bevestiging. Zone 355-358 biedt als eerste steun. Aan de bovenkant is 364 de eerste horde om te breken. De FTSE short houdt ik aan. Na de val van woensdag en donderdag weet de koers weinig op te veren. Mijn eerste scenario is een dubbele top. De Lange Termijn Trend is nog wel intact en omhoog. Rond 5800-5810 komt deze in gevaar. Dit is mijn eerste koersdoel.

  Lees verder via http://www.beurstoppers.nl/columnindex.html

  EUR/USD: EUR/USD nadert weerstand. Het Euro doemdenken bereikte een hoogtepunt, dus de koers gaat een andere kant op. Naar boven. Daarbij heeft de koers nu de voormalige steun bereikt. In de meeste gevallen gaat deze lijn nu als weerstand fungeren. Mijn eerste scenario is dan ook om geen nieuwe Long posities aan te gaan. De koers is wel uit de zone 1.29-1.35 gebroken, maar de potentie naar boven is mij te nauw. Ik ga eerst uit van een correctie. Afhankelijk van hoe ver deze correctie reikt, bepaal ik mijn positie. Voor nu even Neutraal voor dit valutapaar.

  Leer ook actief beleggen volgens mijn BeursToppers strategie en kom naar de cursus op 11 februari in samenwerking met Forest Bergen

  Boek nu via http://www.beurstoppers.nl/cursus.html

  (noot van moderator: de link werkte niet omdat de “l” op het einde er afgevallen was. Ik heb verbetering aangebracht.)

  Met vriendelijke groeten,
  Rene Kreileman, BeursToppers

  Volg mijn dagelijkse handelsactiviteiten via http://www.twitter.com/renekreileman

  De auteur heeft de volgende posities ten aanzien van de in deze column opgenomen informatie: Short positie FTSE.

  De auteur schrijft deze column op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  © 2010 Rean Invest. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handelen geschiedt op eigen risico. Disclaimer

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Wat ik vermoede schijnt er ook te gebeuren;

  Vrijdag leek het erop dat we een correctie zouden ondergaan met als reden de Tunesische besmetting naar Egypte en meer landen in het midden oosten. TA analisten stonden te dringen om een 5 tot 10% correctie te roepen. En wat schijnt er te gebeuren… met een paar % lager, kwamen er kopers uit vele hoeken en gaten. Onderliggend riep en roepen velen koop op de correctie, wat kan gaan inhouden dat we straks moeten kopen op 5/10% hogere koersen, daar de wereldwijde macro en bedrijfscijfers ontwikkelingen zeer goed zijn en de waarderingen bescheiden zijn. Grondstoffen zijn al flink opgelopen en obligaties zijn zo NIET 2011.

  De besmetting en chaos in Kairos schijnt bescheiden te worden. In Jordanie is net de prime minister af getreden. Het ziet er naar uit dat het een verhaal met goede afloop wordt. We worden 1 richting opgetsuurd, kopen!

  Mijn 50% afdekking van de portefeuille kost geld, en houd vanmiddag om 16:00 de erg belangrijke ISM manuf cijfer in de gaten om te zien wat ik ga doen. Verw 57.9 (57).

  Mijn volgende bericht zal een van mijn nieuwe stockpicks worden.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  kairo.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  BeursToppers
  Bijdrager

  Dinsdag 15 februari 2011. AEX wig nadert ontknoping. Eerste poging EUR/USD mislukt.

  Hallo beleggers, in de markt worden dagelijks miljarden transacties uitgevoerd. Des te knapper is het dat al deze transacties samen er voor zorgen dat een koers precies blijft voortbewegen in een wig. Een wig geeft een broos evenwicht. Ga er maar vanuit dat zowel de Bulls als de Bears deze wig op alle mogelijke manieren verdedigen en/of aanvallen. De volatiliteit is in rap tempo gedaald, een voorbode van een opstekende storm. In de theorie boekjes staat netjes dat in de meeste gevallen een oplopende wig aan de onderkant verlaten wordt en dat de koers dan terugvalt naar het begin van de wig. Maar toen de theorie boekjes werden geschreven, was Bull Bernanke met zijn QE1, 2 enz nog niet ten tonele verschenen. Maar het extra geld kan de theorie wel in tijd verlengen, de geschiedenisboekjes herschrijven zal ook hem niet lukken.

  AEX: Wig nadert ontknoping. Ik ben niet zo goed in wichelroede lopen, vandaar dat ik maar naar de grafiek kijk. Het speelveld van de AEX wig is ongeveer 5 punten tussen de 368 en 373. Laat de markt maar zien wat het in petto heeft. Ook in andere indices zoals de S&P 500 is de wig te ontwaren. Tevens lopen de Eurostoxx en de FTSE tegen dubbele toppen aan en bereikt de Nasdaq ook de de top van de afgelopen 6 jaar. Samen met de al langer aanwezige divergenties op veel grafieken, zijn mijn stoploss niveaus voor de long posities onder de laatste korte termijn bodems gezet. De stijging wordt door steeds minder fondsen gedragen, wat zich uit in minder fondsen die een top neerzetten. Ook het volume neemt af naarmate de wig vordert. Het wachten is op het verschijnen van grote troepen Bulls en Bears in de arena. De Bulls hebben het voordeel dat ze gefinancierd worden door de OpperBull en door het top sentiment, wat zichtbaar is een een zeer lage VIX. De Bears heben de theorieboekjes aan hun zijde. Nu is het van belang, en dat is vaak een grote valkuil voor veel beleggers om de markt de keuze te laten maken voordat een positie wordt ingenomen. Ik los dit simpel op door een conditionele order in te leggen in de richting van mijn eerste scenario. Mijn eerste scenario is naar het Zuiden gericht, dus wil ik een positie innemen als de markt heeft besloten de wig aan de onderkant te verlaten. Indien mijn order voor een Short getriggerd wordt, wordt direct automatisch een StopLoss order ingelegd, want onverwachts draaien van de markt is altijd mogelijk zeker als de volatiliteit gaat toenemen bij het verlaten van de wig. Wees er op bedacht dat als de wig aan de onderkant breekt, de Bulls zullen proberen deze weer terug te nemen. Dan wordt de steunlijn van de wig bepalend of dit succesvol wordt.

  Zie grafiek http://www.beurstoppers.nl/columnindex.html

  Leer ook actief beleggen volgens mijn BeursToppers strategie en kom naar de cursus op 11 maart in samenwerking met Forest Bergen

  Boek nu via http://www.beurstoppers.nl/cursus.htm

  Met vriendelijke groeten,
  Rene Kreileman, BeursToppers

  Volg mijn dagelijkse handelsactiviteiten via http://www.twitter.com/renekreileman

  De auteur heeft de volgende posities ten aanzien van de in deze column opgenomen informatie:Geen positie.

  De auteur schrijft deze column op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  © 2010 Rean Invest. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handelen geschiedt op eigen risico.

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Start van de daling?! [Aex 368.25]
  Besmetting van (Zuid) Europa nu naar besmetting in het Midden oosten/Noord Afrika…

  Afgelopen zondag gaf Gann Traders aan dat na de optie expiratie de beurs (eindelijk) eens zou gaan dalen. Nu is de mogelijk de daling ingezeten kan het een en ander gaan versnellen. Vraag even een gratis proef abonnement aan op een Gann Traders Brains & Analysis voor 2 weken.

  De bulls worden ondersteund door een continue stroom van positief macro nieuws, goede bedrijfs resultaten en over het algemeen een positieve blik voor 2011. De toegenomen inflatie verwachtingen geven aan dat het herstel nu echt door zet.

  Gadaffi gaf uiteindelijk het signaal dat er een enorme chaos dreigt in het Midden Oosten & Noord Afrika en de grote vraag is nu hoe kan men een (westerse) democratie vestigen in landen waar de oppositie altijd is onderdrukt of weg gewerkt. Een belangrijke taak voor de VN. De kans is groot dat na een soort van Belgische periode uiteindelijk een soort van moslim fundamentalisme of weer een dictator de macht grijpt. Met alle gevolgen in de tussentijd van onzekerheid, oplopende olie prijzen en instabiele geopolitieke tijden, wat het ingezette herstel en vertrouwen kunnen gaan schaden.

  Ik blijf grotendeels afgedekt en wacht rustig mijn kansen af om ergens in maart weer wat positiever te worden. Het ziet er naar uit dat 2011 een moeilijk jaar gaat worden, met verschillende black Swans die elk moment en op elke plek kunnen opduiken.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  bear.jpg

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Vroeg me af waarom de futures op de SPX opliepen vandaag

  Om het midden oosten stress testen in de gaten te houden, houdt ik vnl de Arabische markten in de gaten en mn S-Arabie (+4.0%) en Libie (+4.2%). Er zijn verhalen dat ‘the day of rage’ is vervroegd van as vrijdag naar vandaag, maar gezien de positieve markten komt hier vooralsnog weinig van terecht. De olieprijs blijft hoog en kan het economisch herstel gaat verstoren de komende maanden.

  En wanneer gaat Egypte weer open ? (is nog steeds dicht sinds 21 Januari) en met hoeveel procenten het zou kunnen gaan storten.

  Voor de rest weinig macro data deze week. Donderdag Chinese tradebalance verw 4.9bn met exports +27% (+38%) en imports +33% (+51%). En US trade balance verw -41.4 bn (-40.6bn). Vrijdag meer info over de Chinese economie, retail sales in Amerika en de Michigan Confidence cijfers.

  Gann traders heeft gisteren weer een prognose afgegeven en verwacht morgen weer wat te gaan doen. Het blijft een moeilijke markt.

  Succes

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  saudi_arabia.jpg

  #link naar dit bericht
  Avatar
  BeursToppers
  Bijdrager

  Woensdag 8 maart 2011. Aanwas nieuwe Bulls stokt, AEX Bulls gezocht.

  Hallo beleggers, koersen worden voor een groot gedeelte bepaald door sentiment. Sentiment kan daarbij lang aanhouden. We zien het nu dagelijks in de koersuitslagen. Per saldo is er de laatste 10 dagen niets gebeurd, maar de koersen schieten wel van hoop naar vrees en omgekeerd. Kunstmatigheid speelt daarbij een grote rol, want er kan niet bepaald beweerd worden, dat de koersen bepaald worden door een natuurlijk vraag en aabod. Kijkend naar de onverwachtse bewegingen van de afgelopen 10 dagen krijg ik sterk de indruk dat grote partijen er alles aan doen om de koersen binnen de uptrend te houden. Kijk maar eens naar de Eurostoxx 50. Uit alle macht wordt de trend steeds nipt gehouden. Dat zien we nu ook bij de Dow en de S&P, waarbij afgelopen vrijdag in de laatste 15 minuten van de handel een sterk staaltje van de het Plunge Protection team zichtbaar werd. Vlak voor de weekendgong werd de boel snel omhoog gezet, zodat de Bears niet meer konden reageren voor het weekeinde. Maar of het nu kunstmatig is of niet, de trend is nog steeds intact, ondanks de nodigde scheuren in het bastion. Nu is het wel altijd zo, dat topvorming een langdurig proces kan zijn. Dit proces lijkt daar sterk op. Alleen de Bulls hebben nog steeds de steun van QE2 tot minimaal eind juni.

  AEX: Aanwas nieuwe Bulls stokt, AEX Bulls gezocht. Kijk ik naar de koers van de AEX, dan zwabbert de koers nipt boven de top van april 2010. De zone rond 360 wordt met hand en tand verdedigd. Tot nu toe met succes. Alleen om verder omhoog te kunnen, want veel analisten voorspellen immers veel hogere koersen boven de 400, moeten er toch extra Bulls gezocht worden. Want als het te lang blijft hangen, gaat het straks snel onderuit. Voor zover ik kan zien worden de stijgingen door steeds minder fondsen gedragen en ook met een lager volume. Dus het kan nog wel weer wat omhoog, maar veel rek zie ik voorlopig niet. Ik kijk naar short kansen. Eerst intraday en later op dagbasis. De wig vanaf november is verlaten. Deze is netjes weer getest. Opvallend daarbij is dat de lange termijn RSI niet boven de 60 weet uit te komen, overeenkomend met een nog niet beeindigde Bear markt. Ook andere indices worstelen allen met de opgaande trend. De DAX is er echter al doorheen en ook de Nikkei heeft het zwaar. de Eurostoxx 50 wist het vege lijf nipt te redden en de FTSE brak de steun, nam de steun weer terug en wist het gisteren weer nipt te houden. Als het een goede steun is, komen de Bulls sneller terug, nu gaat het te moeizaam. Voor mij een teken dat de rek er uit is. Een beweging omhoog geeft dan goede short kansen. Kortom de strepen in het zand staan rond de 374 als weerstand en 360 als steun.

  Zie http://www.beurstoppers.nl/columnindex.html

  Leer ook actief beleggen volgens mijn BeursToppers strategie en kom naar de cursus op 11 maart in samenwerking met Forest Bergen

  Boek nu via http://www.beurstoppers.nl/cursus.htm

  Met vriendelijke groeten,
  Rene Kreileman, BeursToppers

  Volg mijn dagelijkse handelsactiviteiten via http://www.twitter.com/renekreileman

  De auteur heeft de volgende posities ten aanzien van de in deze column opgenomen informatie: Short positie DAX.

  De auteur schrijft deze column op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  Indien u in de toekomst geen informatie van BeursToppers meer wilt ontvangen, dan kunt u zich via deze link uitschrijven.

  © 2010 Rean Invest. De waarde van uw beleggingen kan fluctureren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Handelen geschiedt op eigen risico. Disclaimer

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Top Video over overeenkomsten Griekenland, USA en Bernie Madoff van Peter Schiff

  Schiff is known for his bearish views on the dollar and dollar denominated assets, while bullish on investment in tangible assets as well as foreign stocks and currencies.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Goed de Euro is gered, nu de $ nog en wat dan?

  Europese top heeft gisteren een blok gevormd en gekozen de Euro te redden met diverse maatregelen. Het is nog wachten of de banken werkelijk gaan meedoen en hoe het plan zich gaat uitwerken, het is tenslotte nog nooit geprobeerd. Theoretisch ziet het er ok uit, nu de praktijk nog. Ze hebben aangegeven dat het plan niet geld voor de andere landen. Maar wat nu als ze over een paar maanden toch aan de bel gaan trekken dat ze het ook niet gaan redden… De problemen zijn nu niet verdwenen, alleen is er eindelijk daadkracht getoond. De grote vraag blijft hoe gaat men de schuldenberg in de ontwikkelde landen verkleinen? Of via bezuinigingen, belasting verhogingen, wat ons geen groei gaat brengen of misschien zelfs een nieuwe recessie. Of geld bijdrukken, de makkelijkste weg en je verschuift het probleem naar de toekomst. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk een combinatie van de 2 worden. Lange termijn 2/3 jaar ben ik niet positief gestemd. Korte termijn verwacht ik een leuke zomerrally.

  De bedrijfscijfers die binnen druppelen zijn goed, dus dat geeft ondersteuning. De waardering voor aandelen zijn laag tov andere asset classes.

  Hoor net Goddijn van TomTom op BNR. Ik denk dat het bedrijf zijn beste tijd heeft gehad. De meeste hebben een navigatie systeem en de concurrentie is nu moordend. Ik heb ooit 400 euries betaald voor een one, nu bij het kruidvat voor 40. Het gaat de kant van dvd spelers op. Met zo’n mega afschrijving geeft Goddijn al aan dat het bedrijf veel minder waard. Heb helaas geen puts, maar gelukkig ook geen positie.

  Het is nu wachten op de verhoging van het schuldenplafond in Amerika, ik verwacht wel dat dit op korte termijn zal gebeuren en zal de beurs verder lucht geven.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  euro.jpg

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Markt verwachting;

  Of ze schieten zichzelf in hun eigen voet. Het is wachten op de forse rebound die komt als er een deal is aan de andere kant van de oceaan. Als die niet gaan komen, wordt er meer geld uit de markt genomen en zakken we door de belangrijke steun niveaus van 328 in de AEX en belangrijker de 1295 in de SPX.

  Ik ga voor optie 1, maar het zou kunnen zijn dat ze de hand schudden net voor de deadline op Dinsdag 2 Aug.

  De IMF (de andere credit rating agency…) waarschuwt dat Frankrijk de triple A zou kunnen verliezen als ze hun bezuinigingen niet van 55 naar 70mrd brengen. Dat zal wel weer de andere wakker maken…

  Even 2 zeer interessante verhalen, waar we staan en waar we mogelijk naar toe gaan. Zie bovenste 2 artikelen. Neem een paraplu mee.

  De markt is verdeeld in Double dippers (winnen aan gezag) en de Soft patchers (die zeggen dat de huidige wereld groei vertraging tijdelijk is en in 2e helft 2011 aan kracht gaat winnen).

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  shoot_foot.jpg

  #link naar dit bericht
  vgoossens
  vgoossens
  Bijdrager

  Catch 22 ! DE juiste omschrijving van de markt op het moment

  Catch 22 een korte uitleg. 14:30 schijnt erg belangrijk te worden, is het echt slecht; dan meer stimulus, markten gaan niet lager. Is het erg goed, geen verdere stimulus, markten lager?

  Ik kies voor optie 2 daar QE alleen maar de prijzen opjaagt en geen echte groei teweegbrengt alleen kunstmatig. Bij goede arbeidscijfers uit Amerika zal het vertrouwen toenemen en dan gaan mensen meer uitgeven en wordt er meer geïnvesteerd. en kunnen we eindelijk de vicieuze cirkel naar boven vinden. Idee komt van een van de top sites; businessinsider.

  Op het moment staat de markt lager uit angst voor de komende cijfers om 14:30 Non farm payrolls wordt verwacht op 65k (117k) Goldman echt bearish met +25K. Private payrolls vind ik net wat belangrijker, verw +105k(154k) met unempl rate op 9.1(9.1).

  JOBS is de key focus op het moment. Laten we hopen dat de cijfers conform uitkomen, anders kan Gann traders wel eens gelijk krijgen de komende weken.

  http://goedbeleggen.wordpress.com/

  Attachments:
  Catch-22.jpg

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN