skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Avatar
  Robbie
  Bijdrager

  Dag Satilmis,

  Ik zonder een deel van het geld af in liquide middelen. De rest mag van mij jaren en jaren ergens staan (10-20 jaar). Een paar dingen: ik moet er wel bij kunnen. Niet zoals bij sommige fondsen dat je per maand er iets vanaf kunt halen. Als we een crash krijgen wil ik niet 30% kwijt zijn voordat ik alles weg heb gehaald. Ik dacht aan een fonds, maar twijfel nu. Het concept dat iemand op je spullen let is wellicht wat naief. Een beetje te volgen zo? Ik hoorde van lockfondsen, gewoon Shell, stevige obligaties, grondstoffen, tsjat wat is wijsheid? Het is wel deels voor de oude dag. Ik heb het idee dat er heel veel voor de hobby op deze (en andere) sites zitten en die zitten er toch anders in volgens mij. Een beetje te volgen zo? groeten, Rob

  Avatar
  Robbie
  Bijdrager

  Beste forumgenoten, ik ben zelfstandig ondernemer sinds drie jaar en heb wat geld om weg te zetten. Ik heb geen ambitie en tijd om de beurs in de gaten te houden en wil daarom mijn geld (deels) in een fonds stoppen.

  Ik ben bij de grote banken de gebruikelijke testjes ingevuld en kom uit op een profiel “neutraal”. Tot zover niets loos. Nu ben ik een beetje gaan zoeken en ontdek dat bijvoorbeeld RABO alles bij Robeco onderbrengt en daar een extra kostenlaag op legt. Via allerhande sites ontdek je zo van alles.

  Ik hoef niet het onderste uit de kan. Als een rendement van een paar procent boven de spaarrekeningen wordt gehaald (dus nu zeg maar 2,5%, doe er wat bij, kom je op 5% ofzo), dan vind ik het best. Maar bij welk fonds zou ik dan het beste kunnen gaan? Ik zat bijna bij RABO, toen ABNAMRO of SNS, kwam daarna in verleiding voor Ohpen, of Today’s. HELP!

  Komt nog bij: die fondsen zijn om een of andere reden allemaal rond 2003 gestart en zitten nu na de crisis pas weer op hun startpunt qua koers. SLIK. Wie helpt mij?

  Groeten,

  Rob

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN