skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Aangemaakte reacties

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: EUR/USD weekvisie 21 oktober #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  EUR/USD weekvisie 21 oktober
  Door: Ronald Kars

  EUR/USD – Het was de week van de Amerikaanse Dollar. Door de aankondiging van de FED dat er wellicht nog een ronde van monetaire versoepeling aan komt (lees: Er wordt geld gedrukt om o.a. obligaties op te kopen) om zo de geldmarkten te stimuleren lijkt de volgende fase van de valuta oorlog aangebroken.

  Dat deze aankondiging bij de Chinese leiders in het verkeerde keelgat is geschoten blijkt wel uit de officiele reacties van de Chinese overheid. Het zal niet lang meer duren voordat China haar financiele spierballen zal laten zien met als doel een Dollar die in waarde zal stijgen.

  Het wapengekletter op de valuta markten komt niet zo maar op een willekeurig moment. Wanneer naar de EURUSD wordt gekeken dan is te zien dat de Euro aan de bovenzijde van het trendkanaal met als oorsprong mei 2010 noteert. Twee maal eerder werd de bovenzijde van dit trendkanaal opgezocht en tweemaal werd dit gevolgd door een daling van formaat. Zou het deze keer anders uitpakken?

  Attachments:
  EUR_USD_21_oktober.jpg

  In reactie op: AEX vooruitzicht week 41 #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  De AEX wist in het begin van de week de neerwaartse correctie verder uit te diepen om vervolgens te beginnen aan een stijging. Deze stijging is volgens ons korte termijn voorkeurpatroon het begin van de nieuwe aanval op de 341-weerstand om binnenkort een definitieve doorbraak tot stand te brengen.

  De korte termijn signalen staan na deze week nog steeds in het groen waardoor de komende weken een verdere stijging (na de doorbraak van de 341-weerstand) mag worden verwacht richting de 350.

  Op de korte termijn bevinden we ons in een uptrend maar op de lange termijn zitten we nog steeds in de downtrend die een dalingspotentieel heeft tot onder de 195.

  Bron: IndexAnalist – Forex

  In reactie op: Inflatie Japan #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Het moge duidelijk zijn de flinke stijging van de JPY deze week te danken is aan de huidige risk aversion onder beleggers. De stijging kan zelfs leiden tot een interventie door de Bank of Japan. Donderdag maakt de Tokyo Basis CPI zijn cijfers bekend en zullen de effecten hiervan duidelijk worden.

  In reactie op: Technische Analyse 19-08-2010 #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Hoe zal de Dollar eruit zien na haar korte pauze?
  Door: Munther Marji

  EURUSD – Het bereiken van de belangrijke trendlijn

  De opmars van de Euro die kort na de wekelijkse opening op 1,2733 in gang werd gezet, werd gisteren op 1,2920 gestopt. Een dergelijke terugslag wordt als zeer “bescheiden” beschouwd vergeleken bij de daling die erop volgde, welke zeer dichtbij de 600 pips kwam! We kunnen duidelijk zien dat we het eerste Fibonacci-niveau van 38,2% nog niet eens bereikt hebben.

  Vanuit een technisch standpunt was de belangrijkste gebeurtenis het dalen naar, en nu tevens het bereiken van, een andere belangrijke trendlijn: de stijgende trendlijn vanaf het dieptepunt van 7 juni (zie de bijgevoegde tabel). Deze lijn, die maandag op juistheid werd getest, staat nu op 1,2793, en werd tijdens de Aziatische sessie bereikt en zelfs lichtelijk overtroffen, toen het een dieptepunt van 1,2781 bereikte.

  Als dit niveau wordt gebroken, zullen we het dieptepunt van deze week, dat op 1,2733 staat, breken, omdat we als eerste doel 1,2660 hebben en daarna 1,2604. Aan de andere kant, als deze breuk wordt bereikt, denken we dat de prijs zal gaan stijgen, om de Fibonacci niveaus van 1,2991 & 1,3057 te bereiken.

  Steun:
  • 1,2793: de stijgende trendlijn van het dieptepunt van 7 juni op de uurgrafiek.
  • 1,2660: het hoogtepunt van 6 juli.
  • 1,2604: 50% Fibonacci voor de gehele stijging van 1,1875 tot 1,3332.

  Weerstand:
  • 1,2867: belangrijk intraday niveau.
  • 1,2991: 38,2% Fibonacci niveau van 1,3332, het dieptepunt van de afgelopen 3 maanden.
  • 1,3057: 50% Fibonacci niveau van 1,3332, het dieptepunt van de afgelopen 3 maanden.

  In reactie op: Gann-forum #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik ben op zoek naar (gratis) eBooks over Gann Trading. Wie heeft er tips? Bedankt!

  In reactie op: Daling Crude Oil zet door #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Door de enorme prijsdaling van ruwe olie afgelopen week staat de prijs nu op 75,05 USD per vat en de verwachting is dat de vraag alleen nog meer zal gaan afnemen. Een belangrijk economische gebeurtenis deze week is dan ook de publicatie van de U.S. Crude Oil Inventories komende woensdag, omdat deze cijfers vaak rechtstreeks van invloed zijn op de olieprijs. Zoals het er nu uitziet zal de daling de komende periode verder doorzetten: zorgwekkend of niet?

  In reactie op: Koers-winstverhouding #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Beste Ruben,

  Als ik het goed begrijp, ben je bezig met het opstellen van een eigen website. Ik heb een interessante site gevonden waar je gratis tools aan je eigen website kunt toevoegen. Misschien heb je er wat aan. Succes ermee!

  In reactie op: Goud niet zo duur als het lijkt #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Heb pas nog gelezen dat men vaak denkt dat goud enige vom van bescherming biedt tegen inflatie, maar zoals uit de geschiedenis blijkt is het slechts een paar keer voorgekomen dat goudprijs en inflatie gelijk opgingen. Door o.a. de algemene afname van de productie in goudmijnen en de daling van verkopen door centrale banken kan het wel een goed idee zijn om op dit moment in goud te investeren.

  In reactie op: Dagcommentaar EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Wegens de stroom aan negatieve economische cijfers is de USD nu op het laagste punt belandt sinds april dit jaar. Als de Non Farm Payroll cijfers die a.s. vrijdag worden bekend gemaakt positief zijn, zou de USD na lange tijd weer kunnen gaan stijgen. Zal mij benieuwen.

  In reactie op: Euro sterk of dollar zwak? #link naar dit bericht
  Benji
  Benji
  Bijdrager

  Ik ben het eens met Satilmis. De uitkomst van de Bank Stress Test heeft de Euro niet veel goeds gedaan. Deze week zal uit de cijfers van de Duitse Consumptieprijsindex (CPI) blijken of de Duitse inflatie wel of niet is gestegen. Het zal mij benieuwen wat dit voor de Euro betekent…

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN