Forum › Forums › Reacties op columns › Trucs, kletsverhalen en gemist rendement
Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Satilmis 15 jaren, 3 maanden geleden.
-
AuteurBerichten
-
7 oktober 2009 om 10:39 #link naar dit bericht
Dat je met banken erg moet oppassen wist u al, maar de affaire bij DSB slaat natuurlijk alles. De slordige, onoplettende, goedgelovige en onvoldoende kritische consument is een wel heel makkelijke prooi gebleken voor financieel adviseurs.
7 oktober 2009 om 12:45 #link naar dit berichtOmdat juist iedere beleggingadviseur dezelfde trucs en kletsverhalen gebruikt verbaasd het me niets dat de consument er iedere keer weer intrappen. Bovendien geloven veel consumenten de verhalen van adviseurs omdat die er zogenaamd voor geleerd hebben en er zogenaamd ook verstand van hebben. Menig Nederlander weet niet eens wat een obligatie is, laat staan welke bedrijven er in de AEX opgenomen zijn. Het is ook een taak van de beleggingsadviseur zelf om eerlijk te zijn naar de klant toe.
7 oktober 2009 om 16:38 #link naar dit berichtOngetwijfeld een goed advies.
Wat hebben we dit soort adviezen node gemist in de tijd dat de “accountmanagers” 4 keer per jaar een adviesgesprek voerden om de liquiditeit om te doen zetten in dergelijke troep.
Dit is en constatering, en kritiek.7 oktober 2009 om 17:21 #link naar dit berichtBeste Robert en Peter,
Dank voor jullie serieuze reactie. Robert je hebt gelijk dat een adviseur juist vanwege zijn kennisvoorsprong extra zorgvuldig en terughoudend moet betrachten tijdens zijn advisering. Peter je merkt terecht op dat het een constatering is en tegelijk kritiek. Zelf ben ik ook werkzaam geweest bij een grootbank en heb mij veel te veel laten meeslepen door de waan en de targets van alle dag. Ik had indertijd best meer (zelf)kritiek aan de dag mogen leggen en meer lef moeten hebben om een stevig ‘tegengeluid’ te laten horen. Het is een schrale troost dat ik op een enig moment letterlijk en figuurlijk een punt achter deze commerciële bankpraktijken heb durven en willen zetten. Ik kan jullie verzekeren dat het als een ware bevrijding gevoeld heeft en nog steeds voelt. Inmiddels adviseer ik sinds 2,5 jaar uitsluitend vanuit het perspectief en belang van de belegger. Hartelijke groeten, Peter7 oktober 2009 om 19:46 #link naar dit berichtIk vind dat forum steeds meer op een reclameblokje gaan lijken.
7 oktober 2009 om 20:58 #link naar dit berichtKribel wat bedoel je ermee?
8 oktober 2009 om 18:16 #link naar dit bericht@satilmis
Nou dat ik het forum zou willen zien om te discussiëren over bijvoorbeeld het gebruik van tides of Elliott of zo. Nu komen alle artikelen van de reguliere site op het forum. Die artikelen worden geschreven door adviseurs/analisten van bedrijven. Via die artikelen zullen ze wel klantjes willen lokken (vandaar reclameblokje). Ik beheer het forum niet, dus ik ga daar niet over, maar van mij hoeft dat niet. Als ze via deze site klanten willen dan adverteren ze maar. De vraag is ook in hoeverre ze kritisch zijn op zichzelf.9 oktober 2009 om 00:03 #link naar dit bericht@kribel, het lijkt me nuttig om het een en ander uit te leggen.
Jij schrijft:
“Nu komen alle artikelen van de reguliere site op het forum”
Wij als redactie hebben er voor gezorgd dat automatisch de berichten ook op het forum verschijnen. Overigens verschijnt alleen de eerste paar regels met een link naar het volledige artikel op het forum.
Als een reactie geplaatst wordt komt dit ook op het forum en vice versa. Daarmee is het dus voor de bezoekers mogelijk om zowel op de site als op het forum te reageren. De bedoeling is om bezoekers aan te sporen ook deel te nemen aan het forum, want dit hebben wij voor jullie opgericht.
De analisten/columnisten hebben hier niets mee te maken.
Ook andere discussies dan over de tides en Elliot Wave zijn welkom. Wij zijn een site die zowel fundamentele als technische analyses biedt. Daarnaast stellen wij misstanden aan de kaak en geven een objectief oordeel over beleggingsproducten.
De artikelen worden geschreven door onafhankelijke adviseurs die de belangen van beleggers voorop stellen. Dat is het concept van De Kritische Belegger.Zij doen hun uiterste best om artikelen te schrijven en dan brand je het af. Dat vind ik niet gerechtvaardigd.
Groeten,
Satilmis -
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.