skip to Main Content
Recente discussies

Forum Forums Trading Zoeken

Nieuw Onderwerp >>

Forum Forums Trading De Pitchfork, verrassend eenvoudig én verrassend doeltreffend

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Luc lcdnlf Luc lcdnlf 10 jaren, 2 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Allen Andrews pitchfork samenvatting

  Dit boek is geschreven om een unieke inhoud te hebben die een trader niet in andere boeken op zijn boekenplank kan vinden. Ik geloof dat dit goed gelukt is. In de afgelopen tien jaar zijn er bijna geen boeken gepubliceerd die uitsluitend zijn gewijd aan trendlijn methodes en ik heb nog nooit een boek gevonden uitsluitend gewijd aan het onderzoeken van Alan Andrews ‘ trendlijn methoden.

  Als u al een paar jaar trader bent, weet ik zeker dat u kennis gemaakt hebt met verschillende soorten trendlijnen. Bijvoorbeeld de meeste handelaren hebben gehoord van de WD Gann koers en tijd van hoeken of
  regressie trendlijnen. Na tien jaar onderzoek van trendlijn methoden, ben ik ervan overtuigd dat deTrendlijn methoden van Andrews de beste zijn die je ooit zult zien. De correlaties van de markten die kan worden gevonden met behulp van andere trendlijn methoden zijn matig. Andere trendlijn methoden zullen voldoende met de markten correleren om je aandacht te trekken maar niet genoeg om winstgevend te handelen. Voor mij hebben de Andrews trendlijn methoden de hoogste correlatie met de markt bewegingen van alle trendlijn methoden en kan worden gebruikt als de basis van een winstgevende trading methode.

  Median Line

  De trendlijn waarvoor Andrews het meest bekend staat, is de Median line. De grafiek op deze pagina toont een stijgende Median Line. Drie draaipunten zijn nodig om een Median Line te tekenen. Twee van de drie zijn de high en low van een koersswing. Het midden tussen deze eerste twee punten moet berekend worden (de formule: ((high – low)/2)+low) ). Op de grafiek hieronder: het middelste punt tussen scharnierpunten ? en ? wordt gebruikt om de Median line te tekenen. Vervolgens wordt een derde pivot gekozen die de koersswing voorafgaat. Meestal is dat een draaipunt vlak voor de beschreven koerswijziging, maar het kan elke draaipunt zijn. Deze derde pivot is het startpunt van de Median line.
  Op de grafiek hieronder, is pivot A is het beginpuntpunt voor de Median line. De Median line wordt getrokken vanaf pivot A en doorheen het midden van de ? – ? koersswing. Merk op dat de lijn tussen as ? en ? niet getekend moet worden om de Median line te trekken. Deze lijn is toegevoegd om de lezer te helpen gemakkelijk de draaipunten te identificeren die gebruikt worden om de Median Line te trekken.

  Median line theorie
  Andrews was altijd van oordeel dat de Median line gebaseerd is op de wetten van de fysica. Hij geloofde dat principes uit de natuurkunde kunnen worden toegepast op de financiële markten. De afbeeldingen hieronder tonen de principes waarop de Median line gebaseerd zijn. Deze principes zijn dat natuurlijke cycli terugkeren naar hun middelpunt, en dat er voor elke actie een reactie is.

  Median line Trading Principes 1-3

  Andrews maakte verschillende observaties over de Median line die voor traders belangrijk zijn. Dit zijn geen absolute regels, ze zijn de algemene opmerkingen van Andrews, die een trader zal helpen te weten wat hij kan verwachten als hij de Median line gebruikt.

  Median line Trading Principe 1: Wanneer een Median line wordt getrokken vanaf de meest recente koersschommeling zou de koers terug naar de Median line moeten terugkeren in ongeveer 80 procent van de gevallen.

  Median line Trading Principe 2: Als de koers terugkeert naar de Median line ontstaat er vaak een pivotpoint op de Median line.

  Median line Trading Principe 3: Als de koers terug naar de Median line terugkeert zullen er vaak verschillende kleine schommelingen rond de Median line ontstaan en raakt de koers de Median line meer dan
  een keer voordat ze haar weg vervolgt.

  Een paar voorbeelden van deze Median line trading principes.

  Hieronder vindt u een dagelijkse grafiek voor mei 2002 tarwe futures. De Median line wordt getekend met behulp van pivoten A, B en C. Na pivot C, keert de markt terug naar de Median line in punt D. Als de koers de Median line bereikt, wordt een top pivot gemaakt en ontstaat een snelle reactie naar beneden.

  De volgende grafiek toont een wekelijkse grafiek voor General Motors. Een Median line is getekend door gebruik te maken van punten A, B en C. Na pivot C, keert de koers terug aar de Median Line in punt D.

  Een grafiek van de mei 2002 koper futures met een Median line getekend met behulp van pivots A, B en C. Na pivot C keert de prijs terug naar punt D. Wanneer de Median lijn getekend is vanaf de meest recente koersverandering, keert de koers meestal terug naar de Median lijn.

  Median Line Trading Principe 4 Als de koers de Median Line niet bereikt, beweegt de prijs in de tegengestelde richting in grotere mate dan de voorgaande swing.
  De grafiek hieronder toont de juni 2002 Eurodollar futures. Deze grafiek toont een Median Line, getekend met drie pivots A, B en C. Na pivot C, daalt de koers, maar niet tot aan de Median line. Daardoor wordt het eerste koersdoel de top pivot C. Deze grafiek toont dat de koers terugkeerde tot boven het koersdoel op pivot C.

  De onderstaande grafiek is deze van het aandeel McDonalds, symbool MCD, Na pivot C, daalt de koers, maar niet tot aan de Median line. Nadat de koers de Median Line niet bereikte, wordt het eerste koersdoel is de top pivot C. De koers gaat omhoog en raakt dit koersniveau twee keer voordat de koers door die top heen breekt.


  Attachments:
  Pitchfork_01.jpg
  Pitchfork_02.jpg
  Pitchfork_03.jpg
  Pitchfork_04.jpg
  Pitchfork_05.jpg
  Pitchfork_06.jpg
  Pitchfork_07.jpg
  Pitchfork_08.jpg
  Pitchfork_09.jpg
  Pitchfork_10.jpg

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  De Pitchfork (Upper and Lower Parallel Lines)
  Op de grafiek ziet u een Median Line getekend met behulp van draaipunten A, B en C. Na het tekenen van de
  Mediane Line, voegde Andrews 2 parallelle lijnen vanaf ? en C toe. Dit leidt tot een hogere en een lagere parallelle lijn. Deze drie lijnen staan nu bekend als de Alan Andrews Pitchfork. Voor zover ik kan weten, gebruikte Andrews zelf nooit gebruikt de naam Pitchfork.

  Trigger Lines
  Andrews gebruikte de lijnen op de volgende grafiek maar had er geen naam voor. Een goeie naam is Trigger Lines. Deze lijnen triggeren, volgens bepaalde trading regels, long of short signalen.

  Pitchfork and Trigger Line Trading regels
  Koop Regel 1: Als de koers een dalende bovenste parallelle lijn doorbreekt is dat een indicatie van een sterkte in de markt en kan dat beschouwd worden als een koopsignaal.

  Koop Regel 2: Nadat de koers een dalende Media Line niet heeft bereikt en de Trigger Line naar boven toe doorbreekt , is dit een koopsignaal.

  Verkoop Regel 1: Als de koers een stijgende onderste parallelle lijn doorbreekt is dat een indicatie van een zwakte in de markt en kan dat beschouwd worden als een verkoopsignaal.
  Verkoop Regel 2: Nadat de koers een stijgende Media Line niet heeft bereikt en de Trigger Line naar onder toe doorbreekt , is dit een verkoopsignaal.

  Mini-Median Line
  De volgende Andrews trendline is de Mini-Median line. Deze wordt meestal op dezelfde manier getekend als de Median Line, behalve dat het getekend is met heel kleine pivots. Het totaal aantal bars is maar zeven bars en de bars van de swin zijn in aantal twee tot vijf bars. De Mini-Median line wordt als zelfstandige eenheid gebruikt of een vroege indicator binnen een grotere Median Line.
  De koop- en verkoopregels zijn dezelfde als van de Median Line

  Op de volgende grafiek is een grote Pitchfork getekend met de scharnieren A, B en ? en een mini-Pitchfork opgebouwd met scharnieren C, D en E. De Mini-Pitchfork bevindt zich binnen in de grotere Pitchfork. Het doel van het toepassen van een Mini-Pitchfork is om te zoeken een signaal van de grotere Pitchfork. Dit betekent dat de mini-Pitchfork gewoonlijk wordt toegepast als de koers op een van de grote Pitchfork lijnen is aanbeland of zich in grotere Pitchfork bevindt. Op de grafiek hieronder, valt de koers na pivot C, maar geraakt niet tot bij de Merdian Line. Dit is een teken van sterkte en een indicatie om te beginnen zoeken naar een koopsignaal. In deze situatie kan een trader aan de hand van de Mini-Pitchfork een eerste indicatie van koopsignaal vinden. De pijl en de tekst, “Mini Buy Signal,” identificere waar de prijs boven de Mini-Pitchfork bovenste evenwijdige lijn breekt en een vroege koopsignaal genereert. De mini-Pitchfork koopsignalen kan worden gebruikt om te traden of als een indicatie dat de grotere Pitchfork binnenkort een signaal zal geven. De pijl en de tekst, “Lage Buy Here” identificeert waar de koers de grote Pitchfork bovenste parallelle lijn door breekt en een koopsignaal genereert.


  Attachments:
  Pitchfork_11.jpg
  Pitchfork_12.jpg
  Pitchfork_13.jpg
  Pitchfork_14.jpg
  Pitchfork_15.jpg
  Pitchfork_16.jpg
  Pitchfork_17.jpg
  Pitchfork_18.jpg
  Pitchfork_19.jpg
  Pitchfork_20.jpg

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager
  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Warning Lines

  Bijkomende methoden

  Schiff Median Lines
  Andrews gebruikte een techniek die ontwikkeld was door één van zijn studenten, Jerome Schiff. De Schiff Median Line gebruikt worden als de koers richting Median Line gaat, maar voor de Median Line te bereiken, zijwaarts begint te bewegen, weg van de Median Line. De Schiff Median Line kan ook gebruikt worden als de klassieke Median Line ongewoon stijl is. De procedure voor het tekenen van een Schiff Median Line is dezelfde als voor een klassieke Median Line behalve het dat het startpunt op het middelpunt tussen de punten P1 en P2
  Eerder dan van P1.


  Attachments:
  Pitchfork_21.jpg
  Pitchfork_22.jpg
  Pitchfork_23.jpg
  Pitchfork_24.jpg
  Pitchfork_25.jpg
  Pitchfork_26.jpg
  Pitchfork_27.jpg
  Pitchfork_28.jpg
  Pitchfork_29.jpg
  Pitchfork_30.jpg

  #link naar dit bericht
  Luc lcdnlf
  Luc lcdnlf
  Bijdrager

  Median Lines gebruiken als trading hulpmiddel samenvatting
  Studie van de graanmarkten 1190-2005
  Doel: Vaststellen of de Median Line methode 80% nauwkeurig is.
  De studie observeert of de koersbeweging in relatie stat tot de hoge-kans-trading-regels van de Median Line
  1. Koers bereikt de laatste Median line:
  2. Bij het ontmoeten van de ML zal de koers omkeren, “gap/zoom’ door de ML of consolideren
  3. Na “gap/zoom” door de ML zal de koers de ML opnieuw bezoeken alvorens door te gaan
  4. Na een ML reverse/gap/zoom zullen de koers de ML-parallel bereiken
  5. Bij het ontmoeten van de ML-parallel, zal de prijs omkeren, “gap/zomm” doorheen de ML-Parallel of consolideren.
  Als de koers niet reageert zoals verwacht, wordt volgende ideeën toegepast:
  1. Als de koers de Median Line niet bereikt, zal de koers verder bewegen in de andere richting dan het deed in zijn tocht naar de ML toe.
  2. Koersen zullen de eerste Warning Line bereiken.

  Attachments:
  Pitchfork_31.jpg
  Pitchfork_32.jpg
  Pitchfork_33.jpg
  Pitchfork_34.jpg
  Pitchfork_35.jpg

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN