Tags: aanduidingen, begrippen, Beleggen, column, ebook, goud, newsletter, peter havik, tactieken, value, warren buffett, zilver
Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Geert 14 jaren, 10 maanden geleden.
-
AuteurBerichten
-
22 februari 2010 om 15:02 #link naar dit bericht
Beste kritiekelingen,
Is het mogelijk om een soort van lijst op te stellen met alle termen e.d.? Ik heb al redelijk wat opgezocht, maar bepaalde termen blijven vaag voor mij. Wat betekend short gaan op iets?
Welke analyses zijn (goede) richtlijnen voor beleggingen? Hetzelfde verhaal ook voor tactieken. Wat zijn betrouwbare bronnen wat betreft de liquiditeit (het rapporteren erover)? Vanaf hoeveel effecten praat jij over een gespreid bezit? Zijn hier ook analyses over?
Bedankt alvast!
22 februari 2010 om 17:47 #link naar dit berichtGoed idee Actor,
Indien veel vragen vaak terug komen, dan is een lijst een goed idee. Maar mogelijk zouden de lezers de vragen ook hier kunnen stellen. Dus lezers, maak gebruik van de mogelijkheid om jullie vragen hier te stellen. Dat scheelt misschien veel tijd in zoekwerk. Besef dat tijd je meest kostbaarste bezig is. Ga daar zuinig mee om.
Short gaan;
Men spreekt over short of long gaan. Dan spreekt men voornamelijk over anticiperen op stijging (long) of daling (short). Dus wanneer iemand short gaat, dan koopt diegene een put optie. Bij long een call. Short gaan doet men vaak met opties. Het is wel een riskante bezigheid, maar toch zeer interessant om wat van te weten. Wil je meer weten, schrijf je dan in voor een gratis cursus
http://www.optiecursus.com/
Of turbo’s
http://www.beursbox.nl/turbocursus.htmlIndien je dat hebt gelezen en het is nog niet duidelijk, dan stel je gewoon de volgende vragen. Er is nog veel meer, zoals short selling maar zoveel hoef je nu nog niet te weten.
Welke analyses zijn (goede) richtlijnen voor beleggingen?
Dat ligt volledig aan je wensen. Waarin wil je handelen, belegginshorizon, hoeveel rendement, enz. Kijk eens op de volgende site
http://www.beursbox.nl/beurs-kennis-box.html
Hetzelfde verhaal ook voor tactieken. Wat zijn betrouwbare bronnen wat betreft de liquiditeit (het rapporteren erover)? Vanaf hoeveel effecten praat jij over een gespreid bezit? Zijn hier ook analyses over?Die laatste vragen laat ik nog even open. Ik hoop dat je er al uitkomt via de voornoemde site en anders post je nogmaals wat je wil weten.
Succes!
22 februari 2010 om 17:57 #link naar dit berichtBedankt voor je snelle reactie, ik zal eerst die sites eens doornemen!
26 februari 2010 om 16:00 #link naar dit berichtGraag gedaan en indien je nog vragen hebt, dan stel ze gerust.
1 maart 2010 om 17:24 #link naar dit berichtIk moet nogmaals zeggen dat het echt een topsite is, kan je mij vertellen wat het inhoud als er gesproken wordt over het splitsen van aandelen? Hoe/waar wordt zoiets aangekondigd?
http://www.beursbox.nl/aandelen-splitsing.html
Nog een vraag over dat short en long gaan, welke aandelen/opties gebruik je dan? Die een beurs vertegenwoordigen? Welke zijn dat zoal?
3 maart 2010 om 18:01 #link naar dit berichtIk vind de site zelf ook erg handig en veel bruikbare info inderdaad.
Aandelen worden gesplitst voor een betere verhandelbaarheid. Hieronder een voorbeeld van het aandeel van Warren Buffet.
http://www.beursbox.nl/201001201583/laatste-nieuws/berkshire-hathaway-b-gaat-splitsen.html
Een aandeel kosten eerst $ 3500 en is niet voor iedereen bereikbaar. Daarom splitsen ze het. In dit geval voor 1 oud aandeel krijg je nu 50 nieuwe aandelen. Ze kunnen ook een reverse split doen, ofwel omgedraaid. Daarmee krijg je bij 10 oude aandelen 1 nieuwe. Dat wordt vaak gedaan bij aandelen onder de € 1.
Short/long gaan kan je op bijna alles doen. Ik beleg eigenlijk alleen in de index. Beter is het om 1 index goed te onderzoeken en daarmee te handelen ipv 10 tegelijk. Ik handel enkel in opties op S&P en AEX.
Maar je hebt ook bearmarket funds. Ik handel daar zelf niet in en weet er dus ook niet erg veel vanaf. Maar het komt erop neer dat het aandelen zijn die stijgen wanneer de onderliggende waarde daalt.
Zoals onderstaande
http://finance.yahoo.com/echarts?s=faz#chart5:symbol=faz;range=my;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefinedEn zo heb je nog vele andere op indexen, sectors en grondstoffen.
Maar voorlopig zou ik eerst onderzoek doen naar het beleggen zelf, voordat je begint met opties. Indien je het toch niet kan laten, dan kan je beter kiezen voor turbo’s. Die zijn wat veiliger, maar toch nog zeer riskant voor de beginnende belegger. Zelfs voor de gevorderde belegger blijft het riskant.
Indien je echt short wil gaan, onderzoek dan de bearmarkt fondsen in Amerika. Zelf denk ik dat de harde daling niet eerder dan mei zal starten, dus je hebt nog tijd voor onderzoek. Die fondsen zijn veel minder riskant dan opties en wanneer we dalen, dan kunnen de rendamenten fors oplopen en het risico blijft beperkt.
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.