Forum › Forums › Dagelijkse discussie › Unieke methode daghandel DAX-future
Tags: daghandel, DAX, Gann, Technische analyse
Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Blacky 14 jaren, 1 maand geleden.
-
AuteurBerichten
-
15 november 2010 om 09:54 #link naar dit bericht
Dit bericht heb ik reeds op de site gezet en nu op het forum.
Zoals eerder deze week beloofd een kijkje in de keuken over de methode welke wij gebruiken om future- posities in te nemen op de Duitse DAX index.
Velen zullen de methode van GANN wel kennen waar het gaat om samengaan prijs en tijd dus zullen we daar hier niet dieper op ingaan. We volstaan met de mededeling dat Gann belangrijke cycles heeft gevonden waarop aandelenmarkten een nieuwe fase starten en waar de factor prijs ook moet spreken.
In zijn tijd bewogen de aandelenmarkten minder snel dan tegenwoordig. Destijds kwamen de koersen enkele keren per dag tot stand en werden deze nog op een krijtbord vermeld. Hoe anders is dat nu.
Ons uitgangspunt is dat Gann veel zaken wist te herleiden tot bijv. 1/3, 1/2 en 2/3 bewegingen in markten. Deze kunnen nog verder gespecificeerd worden, maar dat voert te ver hier op in te gaan.
Cycli bewegen dag en nacht en staan dus niet stil als de financiële markten hun deuren sluiten. Zij gaan door. Op basis van de eerdergenoemde cycles berekenen we op voorhand de tijden waar een cycle begint en eindigt.
Tijd
We onderscheiden drie levels van tijden binnen ons systeem. Wij noemen de levels eenvoudig 1, 2 en 3. De level 1 is de meest belangrijke en 3 uiteraard de minst belangrijke. Het zal dan ook niemand verbazen dat er gedurende de dag meer level 3 signalen zullen zijn dan level 1. Een level 1 signaal kan soms een dag of paar dagen zelfs helemaal niet voorkomen.
Level 1 signalen spelen zich af binnen een tijdsbestek van een uur. Wij geven een tijd op op de dag voor een level 1 signaal en dit signaal eindigt op het genoemde tijdstip en vangt dus een uur eerder aan.
Level 2 signalen zijn clusters van 2 tijden die opgegeven worden. De cyclus van de eerste tijd vangt een kwartier eerder aan dan genoemd, maar eindigt altijd op het 2e opgegeven tijdstip.
Level 3 signalen zijn tijden die zich op kwartier basis afspelen. De opgegeven tijd vangt een kwartier eerder aan, maar eindigt altijd op het genoemde tijdstip.
Prijs
Naast tijd dient de factor prijs complementair te zijn voor het aangaan van trades. Wanneer zowel Tijd als Prijs samenkomen (dus op of binnen het genoemde tijdsframe) spreken we van een hit. Dit is naast andere setups (divergenties) de belangrijkste voorwaarde voor het aangaan van een positie short of long.
Natuurlijk zijn er ook regels voor exit posities en dubbeldraaien (meteen van long naar short en vice versa) maar daar gaan we nu niet op in.
Voorbeeld
Hieronder de grafiek van 10 november j.l.
Hier zie je een voorbeeld van de ingetekende timeframes inclusief prijslijnen (horizontaal natuurlijk). Hierin staat in de gele cirkel aangegeven waar tijd + prijs zijn samengekomen.
Op dat moment nemen we een long positie in met een stoploss enkele punten onder de prijslijn. Deze stoploss verhogen we conform ontwikkeling patroon.
In dit voorbeeld was de instap op 6770 en de uitstap 6790. Een profit van 20 DAX punten. 1 DAX punt is 25 euro.
Met deze methode weten we de laatste weken gemiddeld dagelijks 50 tot 100 DAX punten binnen te harken, wat toch 1.250 tot 2.500 euro is. U kunt de resultaten controleren in eerdere draadjes op het forum.
Tel uit je winst.
Wilt u ook leren daghandelen of bent u al daghandelaar en zoekt ondersteuning met dit systeem, kijk dan op het forum. De meeste recente dagdiscussie vindt u hier.
Auteur: Blacky
15 november 2010 om 14:55 #link naar dit berichtEen zeer interessant totpic, Blacky.
Hoe weet je dat er “nu” een cyclus begint? Je moet toch ergens kunnen een eerste keer starten.
Of komt dit later aan bod?
22 november 2010 om 08:22 #link naar dit berichtUnieke methode daghandel DAX <vervolg>
Bij deze weer een vervolg op de methode die we nu al een aantal weken presenteren voor de daghandel op de DAX.
Hier zal ik twee zaken gaan aanstippen.
1. wat valt op aan de genoemde tijden en de koersontwikkeling
2. de door ons gehanteerde dynamische RSIVooral de laatste zal interesse wekken en ik zeg op voorhand dat we niet het achterste van onze tong laten zien, maar wel waar we op letten.
1. Wat valt op aan de vermelde timeframes
Niets! Is soms een goed antwoord, en vooral bij de level 3 timeframes. Het kan namelijk ook niet zo zijn dat ieder timeframe een hit is.
Er vindt altijd een draai plaats, was een antwoord. Dat klopt. Min of meer. Maar waar vindt die draai plaats? Aan het begin? Het eind? Middenin?
Houdt dus wel in je achterhoofd dat niet ieder timeframe raak is. Dat hebben we afgelopen week ook een aantal keren gezien, zeker wanneer de markt zijwaarts beweegt.Daar waar een timeframe een prijslevel raakt hebben we een ‘echte’ hit en kiezen we voor een instap. Zoals in het vorige artikel vermeld komen P+T bij elkaar. Dat zijn de mooiste momenten. Echter dat die niet bij iedere tijd voorkomen zal ook geen verassing zijn.
Wat dan wel? Bij P+T zie je bijna altijd een draai. Een short of long moment. De instap stellen we vervolgens vast met de RSI die ons aangeeft welke kant de markt op zal gaan bewegen. En dan wordt het dus 1 + 1 = 3!
Timeframes geven ons in ieder geval een bijzondere leidraad gedurende dag van instapkansen. En wat valt nog meer op:
a. als we laag een tijdslijn naderen zullen we vrij vaak hoger het timeframe verlaten
b. vice versa dus als we hoog er ingaan, dan lager eruit
c. vaak zie je ook pas halverwege het timeframe een draai plaatsvinden
d. exit van short of long altijd buiten het timeframe als gevolg van RSI-signalenDus Bouncer: goed opgemerkt. En het antwoord van Kennis was ook indrukwekkend, maar is helaas niet de basis van ons systeem.
2. De RSI.
Binnen dit systeem maken we gebruik van een zelf ontwikkelde dynamische RSI op basis van candles. Zie bijgevoegd plaatje.
Het enige dat we hierover kwijt willen is dat de RSI op minuut basis gebruikt wordt (net als de grafiek van de DAX) en dat we letten op
– de candle vorming RSI
– RSI lijnen 40 en 60
– DivergentieVerder info over de RSI houden we vooralsnog voor ons, om begrijpelijke redenen.
Tot zover weer een tipje van de sluier.
Tel uit je winst.
Wilt u ook leren daghandelen of bent u al daghandelaar en zoekt ondersteuning met dit systeem, aarzel dan niet en neem contact op.
Attachments:
Afbeelding_16.png -
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.